personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Centrum

Liedbergsgatan 47

3 RoK

67 m²

1 975 000 kr

Eftertraktad bostadsrätt på 6:e våningen


Nu finns en fantastisk möjlighet att förvärva en eftertraktad bostadsrätt i Brf Växjöhus nr 4! Välkommen högst upp till 6:e våningen och till en trea med inglasad balkong. Bostaden om 67 m² erbjuder två bra sovrum, rymligt vardagsrum, helkaklad duschrum samt kök med matplats för fyra personer. Från vardagsrummet når du den trevliga inglasade balkongen med utsikt över bl a Spetsamossen. Här bor ni i en obelånad förening med trygg och stabil ekonomi och med en extrem låg månadsavgift. Hiss finns i fastigheten och till lägenheten ingår ett förråd. Endast ett par minuters promenadavstånd till Växjö stadskärna och centrums utbud. Varmt välkommen på visning!

Snabbfakta

Adress Liedbergsgatan 47
Område Centrum
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 + kök
Våning 6 av 6
Boarea 67 m² (föreningens information)
Avgift 1905 kr/mån Inkl värme, vatten, kabel-TV, bredband och ip-telefoni (fast avg.)
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 1 975 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

3

Boarea

67 m²

Planlösning

Varmt välkommen till Brf Växjöhus nr 4 och till en ljus trerummare högst upp i fastigheten. Här finns möjlighet att sätta ditt egna prägel på bostaden och samtidigt bo prisvärt i en förening med stabil ekonomi. I den låga avgiften (1905 kr/mån) ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband och ip-telefoni. Två av sovrummen har nyligen fått nymålade väggar och tak samt ett av sovrummen nytt ekparkettgolv. Härlig utsikt får du bl a från den inglasade balkongen i österläge. Ett perfekt tillfälle att förvärva en mycket prisvärd bostad som passar de flesta!

Rumsbeskrivning:

– Entré med plastmatta på golv och ljus tapet på väggar. Två inbyggda garderober.
– Hall med plastmatta på golv och ljust tapet på väggar. Utrymme för hatthylla.
– Kök från Härjedalskök med ljusgrå luckor, rostfri diskbänk, bänkskiva i laminat samt vitt kakel som stänkskydd. Vitvaror i form av kyl/frys, spis 510 cm samt fläkt. Plastmatta på golv och ljus tapet på väggar. Ljusinsläpp via fönster från norr.
– Vardagsrum med parkettgolv i original och ljus tapet på väggar. Ljusinsläpp via stort fönster samt utgång till inglasad balkong i öster.
– Sovrum med parkettgolv samt ljusgrå målade väggar. Två inbyggda garderober samt ett inbyggt linneskåp. Ljusinsläpp via fönster i öst.
– Kontor/Sovrum med plastmatta på golv och vitmålade väggar. Två inbyggda garderober. Ljusinsläpp via fönster i norr.
– Helkaklad dusch i blått och vitt. Inredning i form av väggdusch, vit kommod med tillhörande spegelskåp, WC, elektrisk handdukstork samt två vägghängda skåp. Toppmatad tvättmaskin.

Bostadstyp

6-våningshus

Byggår

1959-1962

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

Isolerglas

Energiprestanda

91 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Växjöhus nr 4, Gladan

Allmänt

Brf Växjöhus nr 4 äger 11 bostadshus innehållande 384 bostadslägenheter med en total yta på 22 975 m². Dessa är belägna i kvarteret Gladan och uppfördes under åren 1959-1962.
Bostadsrätterna är fördelade på: 8 st 1 rum och kokvrå, 40 st 1 rum och kök, 162 st 2 rum och kök, 168 st 3 rum och kök och 6 st 4 rum och kök.
I området finns sex miljöhus samt cykelhus för cykelförvaring. Cykelförråd finns även i husens källare samt utanför varje hus.
Föreningen har 165 garage och 91 parkeringsplatser, ansökan om garage eller parkeringsplats via vicevärden. Månadshyran för varmgarage är ca 360kr, kallgarage ca 280kr och parkeringsplats 100kr.
Det finns möjlighet att hyra en övernattningslägenhet på Liedbergsgatan 45 E till en kostnad av 200kr/natt.
I källaren på Liedbergsgatan 33 finns gym till föreningens medlemmar för en kostnad på 300kr, nyckel till gymmet hämtas hos vicevärdarna. Bastu finns i anslutning till gymmet. Pingisbord finns i källaren på Liedbergsgatan 47. Tvättstugor finns i källarplan i låghusen.
På innergårdarna mellan husen finns utemöbler med parasoll och även grill. Lekplats finns på området med gungor och sandlåda. Boulebana ligger mellan hus 41 och 45.
Vicevärdar är Benno Tillström, 070-586 33 45 och Nils-Erik Carlström, 0470-179 81. Expeditionstider vardagar kl 9.00-9.30 och torsdagar kl 18.00-19.00.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Persson och Thorin AB. Fastigheterna sköts av Tillströms Fastighetsservice.
Föreningen har en bra och informativ hemsida som du hittar på www.vaxjohus4.se

Driftkostnad

El: 2 808 kr/år

Summa: 2 808 kr/år

Övrigt

– 2019 målning väggar och tak i två sovrum. Byte till parkettgolv i sovrum.
– Inglasad balkong och utsikt över Spetsamossen.
– Internetanslutning via NetAtOnce (ingår i månadsavgiften). Under hösten kommer föreningen troligtvis att byta leverantör som levererar upp till hela 1000/1000 Mbit.
– Kabel-tv via ComHem (ingår i månadsavgiften)
– Lägenhetsförråd samt matkällare finns i källarplan.
– Garage- carport- eller parkeringsplats hyrs via föreningens separata kö.
– Preliminär avgift för el-förbrukning tillkommer med 234 kr/mån debiteras varje månad. Avstämning sker en gång per år.(Eget abonnemang behöver ej tecknas).
– Tvättstuga finns i 3-våningshusen och grovtvättstugan i Liedbergsgatan 45.
Elkostnaden är baserade på den nuvarande ägaren och bör endast ses som en uppskattning.

Kommunikation

Växjö centrum trafikeras av stads- och regiontrafikens samtliga linjer, Storgatan är gågata och järnvägsstationen ligger i precis anslutning.

Allmänt

Växjös hjärta, centrum, har sitt ursprung i den gamla rutnätsstaden som anlades efter de stora bränderna på 1840-talet. I dag har centrum vuxit ur småstadskostymen och blivit en levande och aktiv citykärna. I Teaterparken finns Växjös kulturella centrum med Konserthuset, Konsthallen, länsbiblioteket och den gamla vackra teatern. Från Stortorget, med sin torghandel, löper Storgatan genom Växjö Centrum där stora och små butiker, gallerior, kaféer, restauranger och pubar ger området citypuls. Intill Centrum finns flera parker; Spetsamossen med parkourpark och minigolfbana, Linnéparken med Domkyrkan och utomhusscen samt Strandbjörket med badplats. Runt Växjösjön löper ett populärt motions- och promenadstråk. Utmed sjön finns också Simhallen, kafé och restauranger.

Närservice

Skolor i och nära Centrum är Ringsbergsskolan (F-9) som ligger granne med Växjö Kulturskola och Regionteatern, Östregårdskolan (F-6), Växjö Waldorfskola (1-9) och Elin Wägnerskolan (F-9). På Söder finns Kronobergs Skola (6-9), Montessoriskolan Skrattmåsen (F-6) och Bäckaslövskolan (F-5) samt gymnasieskolan Procivitas. Gymnasiekola i Centrum är Växjö Fria Gymnasieskola. Intill Centrum återfinns Växjö Kommuns gymnasieskolor Kungsmad, Teknikum och Katedral. I Centrum finns ICA och Coop, flera vårdcentraler och Centrallasarettet på Söder är nära.

Läge