personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Centrum

Nygatan 26

4 RoK

110 m²

2 750 000 kr

Charmig 4:a vid Teatertorget


Mitt i centrala Växjö, med allt city har att erbjuda, har jag nöjet att presentera en ljus och mycket trevlig lägenhet i Brf Teaterkällaren. Bostaden erbjuder fyra rum och kök fördelat på 110 m² med öppen planlösning mellan kök, matrum och vardagsrum, tre bra sovrum och kakel och klinker i dusch/tvätt och wc. Genomgående ekparkettgolv i alla rum, härligt ljusinsläpp från flera fönster samt mysig balkong mot innergård. Här bor du trivsamt och i en välskött förening med trygg ekonomi. Varmt välkomna!

Snabbfakta

Adress Nygatan 26
Område Centrum
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 4 + kök
Våning 2 av 3
Boarea 110 m² (föreningens information)
Avgift 6175 kr/mån Inkl. värme och vatten. Exkl. el
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 2 750 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

4

Boarea

110 m²

Planlösning

Välkommen en trappa upp till en charmig lägenhet mitt i city. Bostaden erbjuder mycket ljusinsläpp, öppna sociala ytor, tre bra sovrum och gott om förvaring. Påkostade uppdateringar på fastigheten är gjorda på senare år såsom nya 3-glas fönster 2015, fiber från Wexnet 2018, fasadmålning samt takbyte 2019. Närhet till teater, konserthus, restauranger, caféer samt shopping men även bekvämt avstånd till Centralstation och Växjösjön. Brf Teaterkällaren är en välskött förening med trygg ekonomi.

Rumsbeskrivning:

– Entré med parkettgolv och vitmålade väggar. Plats för avhängning direkt till höger med hatthylla.
– Ljust arbetskök med luckor i björk, rostfri diskbänk, bänkskiva i björk samt ljusa kakelplattor som stänkskydd. Vitvaror i form av hällspis (Elektro Helios), kyl/frys (Elektro Helios), fläkt samt diskmaskin (Electrolux). Ekparkettgolv, vitmålade väggar samt fönster i norr.
– Rymlig matplats med plats för större matbord och öppet mot vardagsrum. Ekparkettgolv och vitmålade väggar. Härligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt utgång till mysig balkong i norr.
– Ljust vardagsrum med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Öppet mot matrum samt fönster i syd.
– Sovrum med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Fönster i norr.
– Sovrum med ekparkettgolv och vitmålade väggar. En garderob samt fönster i syd.
– Sovrum med en liten hall. Ekparkettgolv och vitmålade väggar. Fyra garderober, ett linneskåp samt fönster i syd.
– Helkaklad dusch/tvätt med uppvärmt terrakottafärgat klinkergolv och vitt kakel på vägg. Badrumsinredning i form av duschhörna med skjutdörrar, WC, handfat, spegelskåp samt elektrisk handdukstork. Tvättmaskin och torktumlare (Siemens).
– Helkaklad gästtoalett med terrakottafärgat klinkergolv och vitt kakel på vägg. Inredning i form av handfat, spegel med hylla, två väggfasta skåp samt WC. Litet fönster i norr.
– Rymlig klädkammare med plastgolv och vitmålade väggar. Två garderober och flera hyllplan.

Bostadstyp

Flerbostadshus

Byggår

1905

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Renoveringar

- Inbrotts- och brandlarm finns att uppgradera från Sector Alarm från 419kr/mån. - I källarplan finns lägenhetsförråd och tvättstuga. - Husets entrédörr är alltid låst, öppnas med kod eller nyckel.

Föreningens namn

Brf Teaterkällaren

Allmänt

Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Hörnet 6 med adress Nygatan 26 i Växjö. Fastigheten har byggts om till sex st lägenheter, vilka var helt färdigställda i maj 2002. Total bostadsyta är 504 kvm.

Separat kö till parkering och garage. 350kr/månad för garage och 250 kr/månad för p-plats. Innergård och parkering gemensamt med grannfastigheten Hörnet 3.
Cykelförråd och miljörum finns gemensamt med grannfastigheten Hörnet 3.
Medlemmarna ansvarar för trappstädning två månader/år dvs fyra gånger totalt. Föreningen har en gemensam städdag/år.
Separat förråd finns på källarplan till varje lägenhet.
2015: Föreningen bytte fönster till 3-glas.
2018: Fiber installerades via Wexnet.
2019: Nytt tak samt ommålning av fasad. Nya markiser på södersidan. Ny entrédörr.
Enligt föreningen finns det planer på att trapphus samt tvättstuga ska renoveras.
Ev. överlåtelseavgift betalas av köparen.

Driftkostnad

El: 4 350 kr/år

Summa: 4 350 kr/år

Kommunikation

Växjö centrum trafikeras av stads- och regiontrafikens samtliga linjer, Storgatan är gågata och järnvägsstationen ligger i precis anslutning.

Allmänt

Växjös hjärta, centrum, har sitt ursprung i den gamla rutnätsstaden som anlades efter de stora bränderna på 1840-talet. I dag har centrum vuxit ur småstadskostymen och blivit en levande och aktiv citykärna. I Teaterparken finns Växjös kulturella centrum med Konserthuset, Konsthallen, länsbiblioteket och den gamla vackra teatern. Från Stortorget, med sin torghandel, löper Storgatan genom Växjö Centrum där stora och små butiker, gallerior, kaféer, restauranger och pubar ger området citypuls. Intill Centrum finns flera parker; Spetsamossen med parkourpark och minigolfbana, Linnéparken med Domkyrkan och utomhusscen samt Strandbjörket med badplats. Runt Växjösjön löper ett populärt motions- och promenadstråk. Utmed sjön finns också Simhallen, kafé och restauranger.

Närservice

Skolor i och nära Centrum är Ringsbergsskolan (F-9) som ligger granne med Växjö Kulturskola och Regionteatern, Östregårdskolan (F-6), Växjö Waldorfskola (1-9) och Elin Wägnerskolan (F-9). På Söder finns Kronobergs Skola (6-9), Montessoriskolan Skrattmåsen (F-6) och Bäckaslövskolan (F-5). Gymnasieskola i Centrum är Växjö Fria Gymnasieskola. Intill Centrum återfinns Växjö Kommuns gymnasieskolor Kungsmad, Teknikum och Katedral. I Centrum finns ICA och Coop, flera vårdcentraler och Centrallasarettet på Söder är nära.

Läge