personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Växjö

Allmogevägen 172A

3 RoK

82 m²

1 425 000 kr

3:a med söderbalkong på Teleborg


Fräsch och trevlig 3:a om 82 m² på populära Allmogevägen. Lägenheten har nyrenoverat kök och helkaklat badrum. Garage och förråd finns till lägenheten. Lugn och behaglig boendemiljö med entré och balkong mot skyddad innergård samt överbyggd balkong placerad i söderläge. Här bor du alldeles intill natur, skog och Södra Bergundasjön. Varm välkomna på visning!

Snabbfakta

Adress Allmogevägen 172A
Område Växjö
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 + kök
Våning 2 av 2
Boarea 82 m² (föreningens information)
Avgift 4734 kr/mån Inkl. värme, vatten, garage, nätavg. bredband och kabel-TV. Exkl. el
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 1 425 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Budgivning pågår!

Aktuellt bud

1 250 000 kr

Lämnades 2019-11-14 kl 10:10

Oj, redan budgivning?! Lugn, det kanske inte är för sent om du verkligen är intresserad? Kontakta mäklaren, så kanske du hinner lägga ett bud innan affären är avslutad.

Visning

OBS! Endast tidsbokning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

3

Boarea

82 m²

Planlösning

Välkommen till Allmogevägen 172 A och till RBF Växjöhus nr 12. Välplanerad med kvadratsmarta ytor och trevlig interiör. Perfekt att starta dagen med frukost vid balkongentré och avsluta dagen med grillning på samma ställe under sommarhalvåret. Resterande tid kan tillbringas vid den överbyggda balkongen med söderläge. Trevlig och lugn innergård samt eget garage med praktiskt intilliggande och tillhörande förråd.

Rumsbeskrivning:

– Entré med grått klinkergolv och svartmålade väggar. Hatthylla direkt till vänster för plats för avhängning.
– Hall med ljust parkettmönstrat laminatgolv och vitmålade väggar. Infällda vita spothlights i undertak.
– Renoverat kök från Epoq (2018) med svarta köksluckor. Bänkskiva i massiv ek och vita kakelplattor som stänkskydd. Vitvaror i form av rostfri inbyggnadsugn och mikro (E-lux), induktionshäll (E-lux), integrerad diskmaskin (E-lux), fläkt (Fläktwood), rosfri kyl och frys (E-lux) samt en vinkyl (Epoq). Ljust laminatgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp via fönster i norr.
– Vardagsrum med ekparkettgolv och vitmålade väggar/mörk fondvägg. Ljusinsläpp via fönster i syd samt utgång till överbyggd balkong i söderläge.
– Sovrum med ljust parkettmönstrat laminatgolv och gråmålade väggar/mörk fondvägg. Ett städskåp, ett linneskåp samt två garderober. Ljusinsläpp via fönster i syd.
– Sovrum med mörkt laminatgolv och vitmålade väggar/randig fondvägg. Skjutdörrsgarderob samt ljusinsläpp via fönster i norr.
– Helkaklat badrum renoverat 2013 med svart klinkergolv och vit/svart kakel på vägg. Inredning i form av badkar, takdusch, handfat, spegelskåp , WC samt uppvärmd handdukstork (vatten). Infällda spothligts i undertak.
– Rymlig klädkammare med plastmatta på golv och vitmålade väggar. Inredning med hyllplan och klädstänger.

Bostadstyp

2-våningshus

Byggår

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Renoveringar

Förrådsutrymme finns i garaget.

Energiprestanda

113 Kwh/m² och år

Föreningens namn

RB Brf Växjöhus nr 12

Allmänt

Riksbyggen Växjöhus nr 12 äger fastigheten Trillan 3, fem bostadshus med adresser Allmogevägen 134-144, 146-156, 158-168, 170-180 och 106-132. I föreningen finns 62 lägenheter, alla upplåtna med bostadsrätt. Total lägenhetsyta är 5 189 m² och byggnaderna uppfördes 1986. Lägenheterna är fördelade 15 st 2 rok, 39 st 3 rok, 2 st 4 rok och 6 st 5 rok.
Två kvartershus finns på gården, med tvättstugor, cykelförråd samt övernattningsrum.
Gemensam kvartersgård med grannföreningarna, möjlighet att hyra för t.ex fester, i kvartersgården finns också bastu och övernattningsrum.
Biltvätt finns vid garagen, här finns även ett 20-tal parkeringsplatser för boende och besökande.
Föreningen har installerat bredband, uttaget finns i hallen. Bredbandsbolaget levererar bredband, med eget avtal, särskild avgift tillkommer. Kabel-TV, bredband och telefoni genom Comhem, kabel-TV avgiften ingår i månadsavgiften, bredband och telefoni med eget avtal, särskild avgift tillkommer. När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs.

Föreningen har utfört följande underhåll:
2008-2009 Garagerenovering och installation av rörelsevakter
2008-2009 Utbyte av värmeåtervinningsaggregat
2008-2009 Utbyte av värmeväxlare
2012-2013 Byggt fler p-platser
2012-2013 Byte termostater på element
2012-2013 Byte Torktumlare
2013-2014 Ny sopsortering
2015 Markytor P-platser, stenplattor, trädfällning
2017-2018 Lokaler byte av tvättmaskin, mangel. Installationer , belysning, stuprörsanslutning, markytor.

Planerat underhåll se årsredovisning

Driftkostnad

El: 4 800 kr/år

Summa: 4 800 kr/år

Övrigt

2013 – Badrum helrenoverades.
2014 – Vitmålade väggar samt fondtapeter.
2018 – Helrenovering av kök med inkl, vitvaror.
2019 – Målning av en köksvägg.

Månadsavgift 4399 kr.
Garagehyra 175 kr/mån.
Nätavgift kabel-TV och bredband 160 kr/mån. Com Hem.

Kommunikation

Teleborg trafikeras av Stadstrafikens turtätaste linje 1, linje 3, linje 5 samt linje 9.

Allmänt

Teleborg är Växjös största stadsdel och har expanderat med många nya bostäder de senaste åren. Den välplanerade stadsdelen med gott om cykelvägar och gångtunnlar växte fram under 1970-talet. Teleborg omges av tre sjöar, Södra Bergundasjön i väster, Växjösjön i norr och Trummen i öster. Vid Bergundasjön ligger flera gamla soldattorp, som idag utnyttjas av konstnärer och frilufts- och föreningslivet. På Teleborg ligger Linnéuniversitetet med sitt Campus. Linnéuniversitetet är ett av Sveriges stora universitet och de många studenterna bidrar till att ge stadsdelen en ungdomlig och levande prägel. Vid Trummen reser sig magnifika Teleborgs Slott och från vattentornet, eller Ekotemplet, som det också kallas, har man en milsvid utsikt över staden och Värend. Runt sjöarna Trummen och Växjösjön löper populära gång- och cykelvägar och bussförbindelserna är mycket goda.

Närservice

I Teleborg Centrum och i dess närhet finns köpcentrum med flera butiker, stormarknaden Willys, Blomsterlandet och ICA Kvantum. Här finns också ett gym. På Sportfältet har Växjö Bollklubb planer för sin ungdomsfotboll och i Teleborgshallen bedrivs olika idrotter. Tennisplaner finns både utomhus och i SödraClimate Arena. I centrum finns även en kyrka, församlingshem, vårdcentral och apotek. På Teleborg finns flera skolor. Högstadieskolan Teleborgs Centrum och F-6 skolorna Furutåskolan, Ljungfälleskolan och Torparskolan. Till Samarkand/Arenastaden tar du dig smidigt med egen busslinje eller den nybyggda cykelvägen.

Läge