personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Hov

Dalbovägen 3B

3 RoK

75.5 m²

1 350 000 kr

Mysig trea med inglasad balkong i västerläge.


Välkommen till Dalbovägen 3 B och till en fin trea på entréplanet. Välplanerad planlösning om 75 m² med fint kök, helkaklat badrum med golvvärme, två bra sovrum, rymligt vardagsrum samt en inglasad balkong med kvällssol. Föreningen är stabil och har trygg ekonomi. Kort promenadavstånd till mataffär, vårdcentral, apotek och bussförbindelser. Centrum ligger på bekvämt cykelavstånd.

Snabbfakta

Adress Dalbovägen 3B
Område Hov
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 + Kök
Våning 1 av 4
Boarea 75.5 m² (föreningens information)
Avgift 3721 kr/mån Inkl. värme, vatten och kabel-TV. Exkl. el
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 1 350 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

OBS! Endast tidsbokning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

3

Boarea

75.5 m²

Planlösning

I HSB:s Brf Dalbo, på entréplanet, erbjuds en fin trerummare till försäljning. Bostaden erbjuder kvadratsmart planlösning med ljust och fint kök med plats för ett matbord om 4 personer, två rymliga sovrum, trevligt vardagsrum, helkaklat duschrum med uppvärmt golv och tvättmaskin samt den fina inglasade balkongen i västerläge. Goda förvaringsmöjligheter finns i praktiska garderober samt den väl tilltagna klädkammaren. Lättillgängligt i källaren finns även tillhörande förråd och matförråd. Föreningen har god och stabil ekonomi och i avgiften ingår värme, vatten och basutbud kabel-TV. Varmt välkomna på visning!

Rumsbeskrivning:
– Entré med klinkergolv och tapetserade väggar. Avhängningsmöjlighet för ytterkläder.
– Hall med ekgolv och tapetserade på väggar. Två garderober samt ett städskåp. Klädkammare.
– Kök med köksinredning från byggnadsåret, renoverades 2015 med byte av köksluckor, nya praktiska lådhurtsar, diskbänk och bänkskiva från Härjedalskök. Släta vita köksluckor och kakel som stänkskydd. Kyl/frys (Electrolux) 2012, spis med keramikhäll (Electrolux) 2012, köksfläkt och diskmaskin (45 cm Electrolux). Fönster mot väster.
– Duschrum renoverat i samband med föreningens stambyten 2005. Ljust klinkergolv med golvvärme samt kaklade väggar. Duschhörna med välvda glasdörrar, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt väggfast skåp. Tvättmaskin (Electrolux) 2017.
– Sovrum med ekgolv och tapetserade väggar. Fyra garderober, fönster mot väster.
– Vardagsrum med ekparkett och tapetserade väggar. Fönster mot söder.
– Sovrum med plastgolv. Utgång till inglasad balkong med västerläge. En garderob, fönster mot väster.

Bostadstyp

4-våningshus

Byggår

1969

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

152 Kwh/m² och år

Föreningens namn

HSB:s Brf Dalbo

Allmänt

HSB:s Brf Dalbo består av fem huskroppar som innehåller 179 bostadsrättslägenheter. Byggnaderna färdigställdes 1964-1966, ombyggnad av stammar och badrum utfördes 2005.
Varje lägenhet har ett multimediauttag där det finns uttag för TV/radio/bredband. Telia och Com Hem AB är leverantör av bredbandstjänster. Kabel-TV via Comhem ingår i avgiften.
Tvättstuga i Dalbovägen 9B, 7B, 5A, 5C och 1A. Grovtvätt i 7B och 1A. Nyrenoverad kvarterslokal med möjlighet att hyra för egen fest, övernattningsrum i 5B och 7C.
Vicevärd är Bill Hofwander. Bill nås på tel. 070-240 20 57 på tisdagar. Meiladress: hsb.dalbo@comhem.se. Vicevärdsexpeditonen i 7A har öppet alla tisdagar kl. 10.00-10.30.
Det finns 15 garage, 48 carport och 40 p-platser med elstolpe, hyrs via föreningens kö. Garage: ca 261-322 kr/mån. (storleken på garaget avgör kostnaden), carport: ca 233 kr/mån och p-plats: ca 100 kr/mån. Föreningens hemsida: www.hsb.se/sydost/brf/dalbo/

Större underhåll och investeringar:
1993: Utbyggnad av balkonger
1994-95: Renovering av fasader, öster- och norrsidan.
2002: Byte av balkongfönster och balkongdörrar
2005: Byte av köks- och badrumsstammar samt badrumsrenovering
2008: Fasadombyggnad inkl. tilläggsisolering
2008: Energideklaration utförd
2009: Byte av låssystem
2009-10: Byte fönster mot söder, väster samt några mot norr och öster
2014: Elektroniskt bokningssystem för tvättstugor samt pågående arbeten med utemiljö och entrépartier.
2015: Byte av samtliga ytterdörrar, nytt dörrlåssystem.
2015: Förnyat utemiljö, staket, uppehållsplats, planteringar.
2016: Byte av värmekulvertarna.
2016-18: Förnyat utemiljön, ny lekplats. Byte av alla spillvatten- och dagvattenledningar. Ny lekplats, asfaltering i området samt stensättningar vid entréer, samt plantering av träd, buskar, perenner och nya gräsytor.
2018: Energideklaration.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tillhör HSB Sydost, köper du lägenhet ska du vara medlem i HSB Sydost. Du betalar en andel på 500 kr/köpare (som återbetalas vid eventuellt utträde). Det tillkommer en medlemsavgift första året på 300 kr/år, blir du medlem i HSB Sydost efter den 1/7 betalar du 150 kr för innevarande år(är det flera köpare betalar man bara en medlemsavgift, sk familjemedlemskap). Du får en länk via mail av oss där du kan betala medlemskapet till HSB-Sydost. Föreningen börjar behandla din ansökan när du har betalat för medlemskapet i HSB-Sydost.

Driftkostnad

El: 3 600 kr/år

Summa: 3 600 kr/år

Övrigt

2019: Nya rullgardiner till inglasad balkong.

Kommunikation

Växjö Stadstrafik trafikerar utkanten av Hov med sin turtätaste linje 1 (Hovshaga-Centrum-Teleborg). Dessutom linje 7 (Evedal-Östra Lugnet-Centrum) och norra delen av Hov trafikeras av linje 2 och 6 som går (Norr-Centrum-Araby).

Allmänt

Stadsdelen Hov är en oas i centrala Växjö. Den byggdes i början av 1900-talet utmed Kungsvägen där den växande stadens borgerskap och köpmän skaffade sig präktiga och för tiden storslagna villor och tomter. I dag finns många av sekelskiftesvillorna kvar, men också modern bebyggelse, som nyare villor och bostadsrätter. Populära Tomtabacken är vintertid välbesökt för pulkaåkning och andra aktiviteter.

Närservice

I närheten av Hov finns Pilbäckskolan (F-6) Norregårdsskolan (7-9) och Kulturskolan. Norremark är närmaste köpcentrum med Ica Kvantum, Coop Forum, Systembolaget och flera andra butiker. Dalbo Centrum är ett välbesökt stadsdelscentrum i närheten med Ica, Konsum, grönsaksbutik, restaurang, kemtvätt, apotek, och vårdcentral.

Läge