personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Norr

Pär Lagerkvists Väg 12D

2 RoK

58.5 m²

1 750 000 kr

Charmig 2:a med balkong på Gamla Norr


Välkommen till en mysig tvårummare med skön och välbevarad 50-talskaraktär som kompletterats med ett modernt kök i passande stil samt ett kaklat wc/duschrum. Genomgående vita väggar och vackra ekgolv samt originalgolv bevarade i vardagsrum. Här bor ni på första våningen med västerbalkong, gröna omgivningar, gångavstånd till stan samt en låg månadsavgift i en förening med trygg och stabil ekonomi!

Snabbfakta

Adress Pär Lagerkvists Väg 12D
Område Norr
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 2 + kök
Våning 1 av 3
Boarea 58.5 m² (föreningens information)
Avgift 2243 kr/mån Inkl, värme och kabel-TV. Exkl. el och vatten.
Pris 1 750 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

OBS! Endast tidsbokning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

2

Boarea

58.5 m²

Planlösning

Välkommen några trappsteg upp till en fin 2:a om dryga 58 m². Bostaden erbjuder ett fint kök med matplats för fyra, rymligt sovrum som vetter mot den lugna och gröna innergården, helkaklat badrum med golvvärme samt ett fin vardagsrum med bevarat originalgolv i fiskbensmönster. Här bor du i ett attraktivt område, med centrum på bekvämt avstånd och i en välskött förening med trygg ekonomi.

Rumsbeskrivning:

– Entré med ljust ekparkettgolv och vitmålade väggar. Rymlig skjutdörrsgarderob (4 dörrar) med bakomliggande inredning.
– Kök med vita släta luckor. Ljusgrå bänkskiva i laminat (Virrvarr) samt vita kakelplattor som stänkskydd. Vitvaror i form av vit kyl/frys, rostfri inbyggnadsugn, häll, rostfri diskmaskin samt rostfri fläkt. Ljust ekparkettgolv samt vit tapet/mönstrad fondtapet (Stig Lindberg, Herbarium) på vägg. Inbyggt städskåp samt ljusinsläpp via fönster i öst och utsikt mot innergård.
– Vardagsrum med fiskbensmönstrad ekparkett (original) och vitmålade väggar samt en vägg med grönmålad liggande träpanel. Ljusinsläpp via fönster i väst samt utgång till balkong i väst med utsikt över grönområdet Ekbacken.
– Sovrum med med ljust ekparkettgolv och vit/grön målade väggar. Mindre inbyggd garderob samt ljusinsläpp via fönster i öst med utsikt mot innergård.
-Helkaklad och dusch med uppvärmt terrakottafärgat klinkergolv och vitt kakel på vägg. Inredning i form av duschhörna med frostade vikdörrar (Swedmart), vägghängd WC, handfat,spegelskåp samt handdukstork.

Bostadstyp

Flerfamiljshus

Byggår

1953

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

2-glas

Energiprestanda

131 Kwh/m² och år

Föreningens namn

HSB:s Brf Gustavsberg

Allmänt

HSB:s Brf Gustavsberg består av 8 hus, med adresser Gustavsbergsvägen 1, 2, 4 och Pär Lagerkvists väg 12, 14, 16, 18, 20, i Växjö. Sammanlagt 153 bostadsrätter.
Det finns gästrum med 4 bäddar att hyra (100 kr/natt), tillgång till hobbyrum (med verktyg och viss maskinpark). Bastu och kolonilotter finns för den som är intresserad. Träningslokal finns i källaren på Pär Lagerkvistsväg 12.
I föreningen finns det 27 garageplatser samt 71 parkeringsplatser. Källsortering i miljöhus.
Föreningens hemsida: http://www.hsb.se/sydost/gustavsberg

Större underhåll och investeringar:
1998-89: Fasaderna tvättades, lagades och nymålades
1998-89: Nya balkonger monterades, balkonger på övre plan förseddes med tak
1992: Konstnärlig utsmyckning och ommålning av trappuppgångarna
2001: Installation av bredband
2001-02: Stambyte och badrumsrenovering
2005: Obligatorisk ventilationskontroll utförd
2008-09: Energideklaration utförd
2010: Byte av entrépartier i stjärnhusen
2013: OVK-kontroll (obligatorisk ventilationskontroll)
2014: Installation av postboxar i samtliga trapphus
2016: Modernisering av vicevärdsexpeditionen
2017: Anläggning av 27 p-platser
2018: En uteplats med pergola har anskaffats. Crosstrainer och Toprower till gymmet har köpts in

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tillhör HSB Sydost, köper du lägenhet ska du vara medlem i HSB Sydost. Du betalar en andel på 500 kr/köpare (som återbetalas vid eventuellt utträde). Det tillkommer en medlemsavgift första året på 300 kr/år, blir du medlem i HSB Sydost efter den 1/7 betalar du 150 kr för innevarande år(är det flera köpare kan man betala en medlemsavgift, familjemedlemskap). Du får en länk via mail av oss där du kan betala medlemskapet till HSB-Sydost. Föreningen börjar behandla din ansökan när du har betalat för medlemskapet i HSB-Sydost.

Driftkostnad

El: 3 200 kr/år

Vatten och avlopp: 3 300 kr/år

Summa: 6 500 kr/år

Övrigt

2017: Byte av golv i hall, kök och sovrum. Målning av alla innerväggar samt tak. Ny bänkskiva, stänkskydd, belysning under köksskåp samt ny elkontakt i kök. Ny duschvägg från Swedmart.
2019: Ny kyl/frys (Electrolux). Ny termostat till golvvärme i duschrum.
Balkong i västerläge.
Vindsförråd och matförråd i källare. Tvättstuga i samma fastighet.
Garage och parkering genom föreningens kö i övrigt gratis parkering på Pär Lagerkvists Väg.
Kvartershus med tvättstuga, fest/samlingslokal, gym, pingisrum och bastu. Cykelförråd och miljöstation.
Driftskostnad enligt säljarens förbrukning och skall ses som en uppskattning.
Bredband och Ip-telefoni från Net at Once. Uppkoppling ingår i månadsavgiften.

Kommunikation

Norr trafikeras av Växjö stadstrafik linje 2 och 6. Centrum ligger på cykel- och gångavstånd.

Allmänt

Norr bebyggdes från början med arbetarbostäder, men upprustades under 1900-talet till en modern och trivsam stadsdel. På norr finns alla typer av bostäder, inte minst gedigna villor från 1950-talet och framåt. I stadsdelen finns också flera mindre parker och grönområden. Den äldre delen som ligger närmast centrum kallas Gamla norr, Nya norr byggdes ut under 1970- och 80-talen. Alldeles intill finns Fyllerydsskogen som är ett av Växjös mest varierande och populära natur- och rekreationsområden. Där finns milsvida motions- och strövstigar, ett populärt elljusspår och en 18-håls golfbana.

Närservice

På Norr ligger Lillestadskolan (F-6), där finns också Fagrabäckskolan (7-9). Växjös stora gymnasieskolor Katedralskolan, Kungsmadskolan och Teknikum ligger också på Norr. Vid Kristinatorget och vid Kalmarrondellen finns dagligvarubutiker och till shoppingen i centrum är det inte långt. Norremark, cirka tre minuter med bil, är närmaste handelsområde med flera stora butiker inom dagligvaruhandel, systembolag, gym, padelcenter och annan service.

Läge