personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Centrum

Lärkgatan 16 C

4 RoK

99.5 m²

3 250 000 kr

Radhus mitt i centrum!


Välkommen till centrala Lärkgatan 16 C och till ett riktigt charmigt och sällsynt radhus i bostadsrättsform. Bostadens välplanerade 99,5 m² i två plan erbjuder sociala ytor i entréplan med modernt kök och generöst vardagsrum. Familjens privata del finns på övre plan med två sovrum och ett allrum. Två helkaklade badrum samt en skyddad uteplats med trädäck i söderläge. I anslutning till lägenheten finns ett fristående förråd och parkering finns att hyra på innergården. Fiber från Wexnet finns installerat. Bostaden är beläget endast ett stenkast till Växjö stadskärna med centrums alla utbud och fördelar. Varmt välkommen på visning!

Snabbfakta

Adress Lärkgatan 16 C
Område Centrum
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 4 + kök
Våning 1.2 av 2
Boarea 99.5 m² (föreningens information)
Avgift 5242 kr/mån Inkl. värme, vatten, renhållning. Exkl. el
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 3 250 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

4

Boarea

99.5 m²

Planlösning

Välkommen till Brf Elden Norra 2 och till en mycket trevligt radhus i bostadsrättsform. Unik boende mitt i centrala Växjö och med ett skyddat läge, modern planlösning samt en egen uteplats. Snygg och fräsch interiör med mycket ljusinsläpp tack vare stora fönsterpartier och på övre plan möts du av generös takhöjd som ger sovrummen och allrummet härlig rymd. Här finns även möjlighet att göra om allrummet till sovrum om behovet finns. Genomgående luftgolvärme i entréplanet. Byggnaden är uppförd 2008 och ritat av arkitekt Joachim Q Widestedt. Ett fantastiskt tillfälle att förvärva en mycket trevlig bostad att trivas i många år framöver!

Rumsbeskrivning entréplan:

– Rymlig entré/hall med grått klinkergolv och vitmålade väggar. Skjutdörrsgarderober i spegel med bakomliggande inredning. Vit trappa upp till övre plan. Ljusinsläpp via fönster i norr.
– Arbetskök med vita köksluckor, grå bänkskiva i laminat samt grått kakel som stänkskydd. Rostfria vitvaror i form av kyl och frys (Bosch), inbyggnadsugn och mikro (Elektro Helios), spishäll (Elektro Helios) samt diskmaskin (Elektro Helios). Grått klinkergolv och Stig Lindberg tapet Berså på vägg. Ljusinsläpp via fönster i norr.
– Vardagsrum med ekparkettgolv och liggande träpanel/vitmålade väggar. Mycket ljusinsläpp via stora fönsterpartier samt utgång till den rymliga och insynsskyddade uteplatsen med trädäck och markis i söder.
– Helkaklad dusch/tvätt i vitt och grått. Inredning i form av duschhörna med dörrar i klarglas, kommod, spegel, WC samt väggfast skåp. Tvättmaskin och torktumlare (Bosch). Tre infällda spothlights i taket. Ljusinsläpp via litet fönster i norr.

Rumsbeskrivning övre plan:

– Allrum med massivt furugolv och grön fondvägg samt vitmålade väggar. Ljusinsläpp från två väderstreck. Allrummet kan avdelas till ett ytterligare sovrum vid behov.
– Sovrum med massivt furugolv och blommig fondtapet samt vitmålade väggar. Ljusinsläpp via fönster i norr. I anslutning finns en klädkammare med flertalet hyllplan och klädstång.
– Sovrum med massivt furugolv och gråmålade väggar. Ljusinsläpp via fönster i söder.
– Helkaklat och uppvärmt golv (el) badrum i vitt och grått. Inredning i form av massagebadkar, kommod, spegelskåp, WC samt uppvärmd handdukstork. Ljusinsläpp via fönster i norr.

Bostadstyp

2-plans radhus i bostadsrättsform

Byggår

2007

Uppvärmning

Fjärrvärme, luftvärme

Fönster

3-glas isoler

Energiprestanda

76 Kwh/m² och år

Uteplats

Skyddad uteplats med trädäck i söderläge.

Föreningens namn

Brf Elden Norra 2

Allmänt

Föreningen Brf Elden Norra 2 har 7 bostadsrätter med boarea om 60 m², 65 m², 3 st 99,5 m² och 2 st 144 m² samt en lokal på 60 m². Fastigheten byggdes 1934 samt en byggnad uppfördes 2007. Gemensam tvättstuga finns i källarplan i flerfamiljshuset utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel. Parkering finns att hyra till en kostnad av 300 kr/mån. Möjlighet att hyra extra parkering efter tillgång. Två städdagar per år samt snöskottning var 7:e vecka. Föreningen har en robotgräsklippare.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs.

Renoveringar:
2013 – Relining stamledning i flerfamiljhuset.
2015 – Takpannor, takpapp, takplåt samt målning av fasaden i flerfamiljshuset.
2018 – Nya tamburdörrar, inre trappa i flerfamiljehuset.
2018 – Nya förrådsdörrar i radhusen.
2019 – Målning södersidor, nya överliggare altanräcke i radhusen.

Driftkostnad

El: 10 750 kr/år

Summa: 10 750 kr/år

Övrigt

Luftburen golvvärme i entréplan och radiatorer samt elektrisk golvvärme i badrum på övre plan.
Fiber via Wexnet 150 kr/mån kostnad för tjänst tillkommer.
Avgift parkering 300 kr/mån.
Takhöjd entréplan 2,50 m och övre plan 3,30 m.
Alla uppgifter är baserade på den nuvarande fastighetsägaren och bör endast ses som en uppskattning.

Kommunikation

Växjö centrum trafikeras av stads- och regiontrafikens samtliga linjer, Järnvägsstationen finns centralt.

Allmänt

I Teaterparken finns Växjös kulturella centrum med Konserthuset, Konsthallen, länsbiblioteket och den gamla vackra teatern. Intill Centrum finns flera parker; Spetsamossen med parkourpark och minigolfbana, Linnéparken med Domkyrkan och utomhusscen samt Strandbjörket med badplats. Runt Växjösjön löper ett populärt motions- och promenadstråk. Utmed sjön finns också Simhallen, kafé och restauranger.

Närservice

Skolor i och nära Centrum är Ringsbergsskolan (F-9) som ligger granne med Växjö Kulturskola och Regionteatern, Östregårdskolan (F-6), Växjö Waldorfskola (1-9) och Elin Wägnerskolan (F-9). På Söder finns Kronobergs Skola (6-9), Montessoriskolan Skrattmåsen (F-6) och Bäckaslövskolan (F-5). Gymnasieskola i Centrum är Växjö Fria Gymnasieskola. Intill Centrum återfinns Växjö Kommuns gymnasieskolor Kungsmad, Teknikum och Katedral. I Centrum finns ICA och Coop, flera vårdcentraler och Centrallasarettet på Söder är nära.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 960 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge