personer har tittat på denna bostad

Villa

Hov

Kungsvägen 46

10 RoK

384 m²

7 600 000 kr

Exklusivt och centrumnära!


Välkommen till Kungsvägen 46 i Växjö. En fantastiskt villa på Hov, väl underhållen och ensam i sitt slag, med bl a 10 rum, öppen spis, relaxavdelning med inomhuspool och bastu, inglasat uterum samt trippelgarage. Huset erbjuder hela 384 m² boyta med unik planlösning och härligt ljusinsläpp. Kök från HTH i exklusivt körsbärsträ, bänkskivor i högpolerad granit samt exklusiva vitvaror såsom tre inbyggnadsugnar samt lavastensgrill. Huset är beläget på ett attraktivt läge, med närhet till centrum och skolor, och har allt du önskar och mer därtill. Varmt välkommen att kontakta mäklare RoseMarie Altberg för visning.

Snabbfakta

Adress Kungsvägen 46
Område Hov
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 384 m²
Biarea 74 m²
Tomtarea 1993 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 7 600 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

10 (Varav 6 sovrum)

Boarea

384 m²

Planlösning

Nu finns möjligheten att förvärva en unik suterrängvilla beläget centralt i Växjö. Förutom den stora boytan, relaxavdelningen och den fantastiska tomten så genomsyras fastigheten av hög standard och kvalitativa egenskaper. Boendet är något utöver det vanliga med upp till åtta sovrum, trippelgarage samt inomhuspool.
Tänk att gå rakt ur sängen och ta ett dopp i sitt hus – året runt. Välkommen till perfekt villa för livsnjutare!

Rumsbeskrivning:

Huvudentré:
– Ljus och välkomnande entré med ekparkettgolv och vita väggar. Tre inbyggda garderober, garderob under trappa, samt ektrappa upp till plan 1 och ner till suterrängplan.

Plan 1:
– Ljust och rymligt kök från HTH med inredning i exklusivt körsbärsträ, vitrinskåp med högpolerad bänkskiva i granit. Underhängd diskho i komposit, stänkskydd i ljusa kakelplattor samt flera underbyggda led-spotlights i skåp samt tak. Rostfria vitvaror i form av induktionshäll (Brandt), fläkt (Brandt), tre st inbyggnadsugnar (deDietrich), bänkmonterad lavastensgrill (Gaggenau), kyl/frys (Miele) samt diskmaskin (Miele). Italienska keramikplattor på golv i köksdel samt vackert fiskbensparkett mot matrum och vardagsrum. Öppet mot matrum samt utgång till överbyggd altan i öster.
– Matrum med fiskbensparkett och vit tapet, ingång via skjutdörrar till vardagsrum dessutom ingång via dubbeldörrar till relaxavdelning. Ljusinsläpp från fönster i två väderstreck.
– Vardagsrum med fiskbensparkett och vitmålade vitmålade väggar. Öppen spis samt ljusinsläpp via stora fönster i väst.
– Passage med parkettgolv och vit tapet. Städskåp samt två skjutdörrar med spegel.
– Sovrum med parkettgolv och vitmålade väggar. Två spegelskjutdörrar med bakomliggande inredning samt ljusinsläpp via fönster i väst.
– Helkaklad toalett med uppvärmt golv (vatten). Inredning i form av större kommod och tillhörande skåp, dubbla speglar, WC samt vattenburen handdukstork.

Relaxavdelning med pool och lounge. Uppvärmt (vatten) parkettgolv som övergår till ljust italienskt keramikgolv samt mörk stående träpanel på väggar. I anslutning finns bastu, dusch, toalett samt utrymme för ombyte och förvaring. Utgång till trädgård och till ett inglasat uterum.
– Bastu med plats för 5-6 personer.
– Helkaklad dusch i ljusa nyanser.
– Toalett med kommod och tillhörande väggskåp, spegel samt WC.
– Rum med gott om förvaring i flera garderober.

Plan 2:
– Hall med ekparkettgolv och vita väggar. Garderob samt ljusinsläpp via takfönster.
– Rymligt sovrum/allrum med ekparkettgolv och ljusmönstrad tapet. Hyllsystem från Poul Cadovius, förvaring via sidovind samt ljusinsläpp is via fransk balkong med dubbeldörrar. Befintlig AC ingår.
– Sovrum med ekparkettgolv, blå fondtapet och vita väggar. Förvaring via sidovind och ljusinsläpp från fönster i norr.
– Helkaklad toalett med uppvärmt golv (vatten). Inredning i form av handfat, WC, vattenburen handdukstork samt spegel med belysning.

Suterränplan:

– Entré från innergård med vackert marmorgolv och ljus mönstrad tapet. Skjutdörrsgarderob med spegeldörrar samt ett inbyggt linneskåp.
– Möblerbar hall med ekparkettgolv och ljus mönstrad tapet.
– Sovrum med ekparkettgolv och vita väggar. Två spegelskjutdörrar med bakomliggande inredning samt ljusinsläpp via fönster i väst.
– Sovrum med ekparkettgolv och vita väggar. Två spegelskjutdörrar med bakomliggande inredning samt ljusinsläpp via fönster i öst.
– Helkaklat duschrum med uppvärmt golv (vatten). Inredning i form av duschhörna och takdusch, kommod, spegelskåp och WC. Ljusinsläpp via fönster i norr.
– Sovrum med laminatgolv och vita väggar. Väggfast bänkskiva med underliggande byrå. Ljusinsläpp via fönster i öst.
– Gästrum med laminatgolv och vita väggar.
– Tvättstuga med mörk plastmatta och vita väggar. Generöst med arbetsyta i form av bänkskiva i ek samt goda förvaringsmöjligheter i över- och underskåp. Rostfri tvättho samt tvättmaskin (Miele) och torktumlare (Cylinda). Ingång till en äldre bastu som idag används som förråd.
– Matkällare med fristående frys (Electroluxux) och kyl/sval (Elektro Helios)
– Mindre förråd.
– Fd pannrum som idag används som förråd.

Bostadstyp

1½-plansvilla med suterrängkällare

Byggår

1955

Grundläggning

Suterrängkällare

Fasad

Träpanel och puts

Bjälklag

Trä

Stomme

Betong/Lättbetong/Träregel

Utv. plåtarbete

Målad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

2-glas samt några isolergals

Ventilation

Självdrag

Driftkostnad

Uppvärmning: 41 900 kr/år

El: 15 300 kr/år

Vatten och avlopp: 6 700 kr/år

Renhållning: 2 100 kr/år

Summa: 66 000 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

1974 – Tillbyggd vinkel med poolrum och underliggande garage. Stammar i huset bytta. Tilläggsisolerade väggar i den främre delen av källaren. Dränering utförd runt källare.
2003 – Renovering av pool med ny mosaik.
2006 – 2010 Renovering av alla toalettutrymmen med keramik/marmor beklädda golv och väggar. inredning från Svedbergs samt elektriskt styrda blandare från Oris. Renovering av HTH-kök i körsbärsträ. Installation av golvvärme i hela poolbyggnad samt ekparkett och italienskt keramikgolv runt pool. Nybyggnation av dressingroom. Nytt bastuaggregat. Slipning och sprutlackering av samtliga innerdörrar. Ek/körsbärsparkett i sovrum. Slipning av ursprungligt stavparkett i vardagsrum, matrum och matsal.
2010 – 2011 Gipsat alla innerväggar i huset.
2012 – Omlagt tak på utbyggnad poolrum med ny Icopal asfaltsduk
2013 – 2015 Nytt yttertak/sadeltak komplett med undertak, läkt, takpannor, snörasskydd, takplåt samt hängrännor. Komplettering ventilation i undertak. Plåtbeklädning av skorsten och ventilationstrumma. Putsning av husfasad samt ny träpanel med 10 cm tilläggsisolering i väggar på utbyggnad för pool och entréhall. Byte/renovering av samtliga fönster. Nya altandörrar och ytterdörrar. Renovering av tvättstuga med tvättmaskin Miele och torktumlare Bosch. Ny fjärrvärmeanläggning. Ny elinstallation på suturrängplan och i kök med jordfelsbrytare och förteckning. Installation av fyra el-och fjärrstyrda Somfy markiser. Ny reningsanläggning till pool. Renovering av VVS i trebilsgarage. Ny värmeväxlare för kyla och värme på övre plan.
2014 – Radonmätning utförd.
2018 – Köptes huset av nuvarande ägare.
2018 – Delade vardagsrummet, plan 1, med en vägg som enkelt kan tas bort samt tillhörande elarbete. Satte upp en vägg plan 2. Lagt in laminatgolv i två gästrum i suterrängplan. Vitmålat väggar i flera rum.
Inbyggt ljudsystem Bang & Olufsen. Högtalare alt. uttag i matrum, vardagsrum, kök, sovrum plan 1 och 2. Manöverpaneler i matrum, kök och sovrum på plan 1.
Braskamin ej använd av nuvarande ägare och behöver provtryckas och sotas.
Poolen värms upp via fjärrvärme vilken innebär att man betalar olika på sommar och vinter.
Enligt taxeringsinformationen har huset en boarea om 225 m² respektive biarea på 45 m².
Uppmätt boarea, vilken anges i objektbeskrivningen ger dock en boarea om 384 m² respektive biarea om 74 m².
Driftskostnader är baserade efter säljaren förbrukning och ska ses som en uppskattning.

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.

Energiprestanda

Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Vidbyggt garage med plats för tre bilar.

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

3 815 000 kr

Tomt

1993 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samf. / Gemensamhetsanl. / Servitut

Avtalsservitut D-2016-00141854:1 Last: Avtalsservitut: Fjärrvärmeledning, D201600141854:1.1

Kommunikation

Växjö Stadstrafik trafikerar utkanten av Hov med sin turtätaste linje 1 (Hovshaga-Centrum-Teleborg). Dessutom linje 7 (Evedal-Östra Lugnet-Centrum) och norra delen av Hov trafikeras av linje 2 och 6 som går (Norr-Centrum-Araby).

Allmänt

Stadsdelen Hov är en oas i centrala Växjö. Den byggdes i början av 1900-talet utmed Kungsvägen där den växande stadens borgerskap och köpmän skaffade sig präktiga och för tiden storslagna villor och tomter. I dag finns många av sekelskiftesvillorna kvar, men också modern bebyggelse, som nyare villor och bostadsrätter. Populära Tomtabacken är vintertid välbesökt för pulkaåkning och andra aktiviteter.

Närservice

I närheten av Hov finns Pilbäckskolan (F-6) Norregårdsskolan (7-9) och Kulturskolan. Norremark är närmaste köpcentrum med Ica Kvantum, Coop Forum, Systembolaget och flera andra butiker. Dalbo Centrum är ett välbesökt stadsdelscentrum i närheten med Ica, Konsum, grönsaksbutik, restaurang, kemtvätt, apotek, och vårdcentral.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under ”Slutpriser”.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 800 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge