personer har tittat på denna bostad

Villa

Norr

Furulundsvägen 2

7 RoK

174 m²

4 550 000 kr

40-talsvilla med hörnläge på Norr!


Gedigen och mycket väl underhållen 40-talsvilla i lugna kvarter på Norr. Här möts ni av en skön och hemtrevlig känsla som genomsyrar hela bostaden. Interiört erbjuds bl a ett modernt kök, generösa sällskapsytor med braskaminer, två helkaklade badrum samt fem sovrum. Större renoveringar är gjorda bl a renovering av kök och badrum samt tak- och fönsterbyte. Det lyxiga vinterbonade uterummet kan användas året runt. Uppvärmning sker genom bergvärme och ger låg driftskostnad. Fristående garage samt fiber finns installerat. Fastigheten är belägen på en hörntomt med närhet till förskola, grundskolor, härliga Fyllerydskogen, och centrum. Varmt välkomna på visning!

Snabbfakta

Adress Furulundsvägen 2
Område Norr
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 174 m²
Biarea 105 m²
Tomtarea 632 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 4 550 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

7 (Varav 5 sovrum)

Boarea

174 m²

Planlösning

Hemtrevligt, välskött och familjevänligt är egenskaper som genomsyrar fastigheten på Furulundsvägen 2 i Växjö! Varmt välkommen till ett rymligt hus med plats för den stora familjen. Utmärkt läge för barnfamiljen då huset ligger nära både grund- och gymnasieskolor. Välplanerade ytor om 174 m² fördelat på fyra-fem sovrum, två-tre sällskapsrum, två helkaklade badrum och flertalet fönster ger ett härligt ljusflöde i hela bostaden. Det rymliga källarplanet om 105 m² är fördelat på kontor, hobbyrum samt flera utrymmen för förvaring. Här finns även möjlighet till uthyrning om du så önskar. Generös och lättskött trädgård med flera äppelträd.

Rumsbeskrivning entréplan.
– Entré med klinkergolv och ljust målade väggar. Hatthylla med plats för avhängning direkt till vänster. Trappa ner till källarplan.
– Möblerbar hall med uppvärmt klinkergolv (vatten) och ljust målade väggar. Mindre garderob bakom en dörr. Trappa upp till övre plan.
– Kök med vita högglans luckor, bänkskiva i ljust träslag, rostfri diskbänk samt stänkskydd i form av vitt kakel. Vitvaror i form av inbyggnadsugn (2012), Inbyggnadsmikro (2012), induktionshäll (2012), integrerad diskmaskin (2012), kyl (2018) samt fläkt (2016). Väggfast vitrinskåp. Klinkergolv och vitmålade väggar. Plats för matbord 4 personer. Ljusinsläpp via fönster i två väderstreck.
– Ljust vardagsrum och matrum med ekparkettgolv och vita tapeter på väggar. Braskamin (Keddy) samt ljusinsläpp via fönster i tre väderstreck. Utgång via skjutdörrar till inglasat uterum och trädgård i sydvästligt läge.
– Vinterbonat uterum med uppvärmt klinkergolv (vatten) samt braskamin (kassett). Praktiska persienner i taket, lamellgardiner i fönster, markis i väster samt utgång via skjutdörrar ner till trädgård.
– Sovrum med ekparkettgolv och gråmålade väggar. Tre garderober samt ljusinsläpp via fönster i söder.
– Helkaklat duschrum med uppvärmt klinkergolv (vatten) och kakel på väggar. Inredning i form av duschhörna med skjutdörr, handfat, spegelskåp, WC. Ljusinsläpp via fönster i väster.

Rumsbeskrivning övre plan:
– Hall med ljust parkettgolv, fondtapet och vitmålade väggar.
– Sovrum med ljust parkettgolv och vitmålade väggar. Garderob i kattvind. Ljusinsläpp och utgång till balkong i öster.
– Sovrum med ljust parkettgolv och vitmålade väggar. Garderob i kattvind. Ljusinsläpp via fönster i öster.
– Sovrum med ljust parkettgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp via fönster i söder.
– Allrum/sovrum med ljust parkettgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp via fönster i väster. Förvaring bakom skjutdörrar.
– Helkaklat badrum och dusch med uppvärmt klinkergolv (vatten) och kakel på väggar. Inredning i form av massagebadkar, duschkabin med ång- och regndusch, större kommod med tillhörande spegelskåp, WC samt flertalet väggfasta skåp och lådor. Ljusinsläpp via fönster i väster.

Rumsbeskrivning källarplan:
– Hall med ljust klinkergolv och vitmålade väggar. Källaringång.
– Förråd under trappa.
– Hobbyrum med ljust klinkergolv och gråmålade väggar. Ljusinsläpp källarfönster i två väderstreck.
– Verkstad/Pannrum med målade golv och väggar. Ljusinsläpp via källarfönster i öster.
– Tvättstuga med ljust klinkergolv och vitmålade väggar. Tvättho, arbetsbänk i trä med flera underliggande skåp. Tvättmaskin och torktumlare (2017). Utgång till äldre garage.
– Källargarage som idag används som förråd.
– Kontor med ljust klinkergolv och ljust gråmålade väggar. Ljusinsläpp från källarfönster i söder.
– Förråd med ljust klinkergolv och vitmålade väggar. Kyl/frys samt frysbox. Ljusinsläpp via källarfönster i norr..
– Vinkällare/Matkällare med ljust klinkergolv och vitmålade väggar. Flera hyllplan.

Bostadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggår

1949

Grundläggning

Källare

Fasad

Tegel

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas isoler

Ventilation

Självdrag, frånluftsfläktar i badrum.

Driftkostnad

El: 30 240 kr/år

Vatten och avlopp: 6 250 kr/år

Sotning: 500 kr/år

Renhållning: 2 500 kr/år

Summa: 39 490 kr/år

Uppvärmning

Bergvärmepump, braskamin, värmepump luft-luft

Övrigt

Generös trädgård omger fastigheten.
Möjlighet till bevattning av trädgård via pump kopplad till bergvärmen.
Fint inglasat uterum med golvvärme, värmepump och braskamin i sydvästläge.
Balkong i öst.
Markiser utanför fönster i öst och uterum i väst.
Tre äppelträd.
Fiber från Wexnet.
Larm från Verisure.
Alla uppgifter är baserade på den nuvarande fastighetsägaren och bör endast ses som en uppskattning.

1986 – Utvändig fuktskydd med platonmatta sydvästra del av källare.
1999 – Installation bergvärme.
2000 – Fönsterbyte. Golvvärme installerat i hall, kök och badrum.
2001 – Inglasning av uterum samt golvvärme installerat uterum.
2002 – Garagebyggnad uppförd.
2003 – Stenläggning mark.
2006 – Komplett takbyte.
2007 – Båda badrummen renoverade.
2009 – Pump för bevattning kopplad till bergvärmeanläggning.
2012 – Köksrenovering.
2017 – Luft/luft värmepump insatt i uterum. Fiber installerat Wexnet.
2019 – Sotning och kontroll braskamin vardagsrum. Nytt rör kamin i uterum.
2020 – Sotning och kontroll braskamin uterum.

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.

Energiprestanda

95 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Fristående garage

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 108 000 kr

Tomt

632 m²

Beskrivning tomt

Generös och lättskött trädgård med flera äppelträd.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Norr trafikeras av Växjö stadstrafik linje 2 och 6. Centrum ligger på cykel- och gångavstånd.

Allmänt

På norr finns alla typer av bostäder, inte minst gedigna villor från 1950-talet och framåt. I stadsdelen finns också flera mindre parker och grönområden. Den äldre delen som ligger närmast centrum kallas Gamla norr, Nya norr byggdes ut under 1970- och 80-talen. Alldeles intill finns Fyllerydsskogen som är ett av Växjös mest varierande och populära natur- och rekreationsområden. Där finns milsvida motions- och strövstigar, ett populärt elljusspår och en 18-håls golfbana.

Närservice

På Norr ligger Lillestadskolan (F-6), där finns också Fagrabäckskolan (7-9). Växjös stora gymnasieskolor Katedralskolan, Kungsmadskolan och Teknikum ligger också på Norr. Vid Kristinatorget och vid Kalmarrondellen finns dagligvarubutiker och till shoppingen i centrum är det inte långt. Norremark, cirka tre minuter med bil, är närmaste handelsområde med flera stora butiker inom dagligvaruhandel, systembolag, gym, padelcenter och annan service.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under ”Slutpriser”.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 1000 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge