personer har tittat på denna bostad

Villa

Hovshaga

Paradvägen 89

4 RoK

122 m²

2 900 000 kr

Idealiskt läge för barnfamiljen


Med skog och lekplats som granne och med skola och förskola på kort promenadavstånd är detta en perfekt bostad för barnfamiljen! Dessutom har området bilfria innergårdar med garage i separat länga. Väl underhållet hus med hög trevnadskänsla och lättskött tomt med altan i husets vinkel mot sydväst. Platsbyggt kök, duschrum med kakel och klinker, braskamin, ny fjärrvärme och fiber.

Snabbfakta

Adress Paradvägen 89
Område Hovshaga
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 122 m²
Tomtarea 276 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 2 900 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

4 (Varav 3 sovrum)

Boarea

122 m²

Planlösning

Välkommen till trivsamma Hovshaga och en väl underhållen villa med ypperligt läge i området. Husets framsida gränsar mot innergård med grönytor och lekplats och på baksidan möter litet skogsområdet. Huset är byggt i vinkel och den öppna altanen ligger i perfekt sydvästläge.
Entréplan:
– Entré med ekparkett.
– Rymlig hall med ekparkett, vitmålade väggar samt fönster i öster. Trappa upp till övre plan.
– Duschrum renoverat 1997. Ljust klinkergolv med golvvärme och ljust kaklade väggar. Duschhörna, Wc, handfat med kommod samt spegelskåp med belysning. Fönster i öster.
– Kök och vardagsrum i vinkel i öppen planlösning. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar. Optimalt placerad braskamin från 2013. Påkostat, platsbyggt kök från 2001 med tonvikt på funktionalitet genom rikliga förvaringsmöjligheter och smarta finesser. Köksluckor och inredning av almträ. Rejäla arbetsytor på fina granit -och ek skivor, infälld diskho och ljust kakel som stänkskydd samt belysning under överskåpen. Inbyggnadsugn och mikro (Gaggenau), infälld induktionshäll, integrerad diskmaskin (Miele), köksfläkt (Fjäråskåpan) och kyl (Electrolux). Samtliga vitvaror från 2001. Fönster samt utgång till uteplats i köket mot väster samt fönster i vardagsrummet mot söder. Frys finns i förrådet, från ca 2015.
– Tvättstuga med klinkergolv vid entrén, tvättmaskin (Siemens) 2017 och torktumlare (Miele) 2001. Garderob samt städskåp. Utgång mot framsidan. Helt nytt Fjärrvärmeaggregat.

Övre plan:
– Möblerbar hall, ekparkett på golv samt vitmålade väggar. Fönster mot öster. Lucka till golvad vind med bra förvaringsmöjligheter.
– Klädkammare med fasta hyllor.
– Sovrum, ekparkett på golv samt vitmålade väggar. Fönster mot väster.
– Sovrum, ekparkett på golv samt vitmålade väggar. Linneskåp och garderob samt en dubbelgarderob. Fönster mot väster.
– Rymligt sovrum, ekparkett på golv samt vitmålade väggar. Två garderober. Fönster mot väster.
– Badrum med plastmatta på golv och vägg. Badkar, handfat och Wc. väggskåp och högskåp. Fönster mot öster.

Bostadstyp

2-plansvilla

Byggår

1984

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Trä

Bjälklag

Lättbetong mellanbjälklag, trä övre bjälklag

Stomme

Lättbetong, Siporex

Utv. plåtarbete

Målad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas

Ventilation

Mekanisk till & frånluft med återvinning

Driftkostnad

Uppvärmning: 11 100 kr/år

El: 6 000 kr/år

Vatten och avlopp: 4 500 kr/år

Sotning: 500 kr/år

Samfällighet: 4 400 kr/år

Renhållning: 935 kr/år

Summa: 27 435 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

Energiprestanda

133 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.000 kr få genomgången på plats i huset.
– Bredbandsanslutning via fiber från Wexnet. Fast avgift 1800 kr/år samt tillkommande för innehållstjänster.
– Larm finns installerat, kan övertas av köparen

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 019 000 kr

Tomt

276 m²

Beskrivning tomt

Lättskött och fin hörntomt med uteplats i syd/västerläge.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samf. / Gemensamhetsanl. / Servitut

Andel i samfällighet/GA: Paradtrappan GA:1; Omfattar garage, del av renhållning, belysning, snöröjning, lekplats, försäkring. Kostnad 4.400 kr/år. Två städdagar/år samt viss gräsklippning.

Kommunikation

Hovshaga trafikeras av stadstrafikens turtätaste linje 1, 7 och 8. Cykelvägarna är välutbyggda.

Allmänt

Hovshaga ligger ca 4 km norr om Växjö centrum, nära naturområden som Helgasjön, Araby Fritidsområde, Kronoberg och Evedal. Stadsdelen har sedan 1970-talet vuxit norrut och är en av Växjös populäraset bland barnfamiljer. Vid idrottsanläggningen Hagavallen bedriver Hovshaga AIF ungdomsverksamhet inom fotboll och innebandy. På Gamla Kronobergsvägen finns den populära 4H-gården, många barns favoritställe med flera fina smådjur.

Närservice

På Hovshaga finns tre kommunala F-6 skolor, Gustavslundsskolan, Hovshagaskolan och Östra Lugnets skola samt ett flertal förskolor. Vid Gustavslundsskolan ligger Hovshaga sporthall. I Hovshaga centrum finns en Ica Supermarket, pizzeria, bibliotek, frisersalong och vårdcentral. På området finns också bensinmack och jourbutik. Närmaste köpcentrum är Norremark med bland annat Ica Kvantum, Coop Forum, Systembolaget och Apotek.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under ”Slutpriser”.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 760 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge