personer har tittat på denna bostad

Kinnevaldsvägen 20

8 RoK

185 m²

Slutpris 3 400 000 kr

Mäklare RoseMarie Altberg

Villa i Vederslöv med sjönära läge!


Välbyggt 30-tals hus i mycket gott skick. Huset är beläget endast ett stenkast från Vederslövssjön och är utformad med sociala ytor i entréplan samt familjens privata del med fyra sovrum på övre plan. Generös och lättskött trädgård med flera fruktträd, bärbuskar och ett växthus. Fastigheten innehar även dubbelgarage samt en sidobyggnad med bl a ett uppvärmt och isolerat uterum. Uppvärmning sker genom bergvärme och ger låg driftskostnad dessutom finns fiber installerat från Wexnet. Vederslövsskolan samt busshållsplats ligger ca 110 m bort. Varmt välkomna att anmäla er till visning!

Snabbfakta

Adress Kinnevaldsvägen 20
Område Vederslöv
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 185 m²
Biarea 27 m²
Tomtarea 2140 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 3 400 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

8 (Varav 4 sovrum)

Boarea

185 m²

Planlösning

Välkommen till Villa Sjövik och till en fantastisk fastighet strax söder om Växjö. Endast 10 minuters bilfärd från Linnéuniversitetet med ett oslagbart sjönära läge vid Vederslövssjön. Huset byggdes till 1982 och erbjuder bl a 8 rum med upp till 5 sovrum, tre sällskapsrum, badrum renoverat 2014 samt ett traditionellt kök med utsikt över sjön. Här finns det gott om förvaring i flertalet garderober, källare samt förråd. Mysigt uppvärmt uterum med plats både för middagar och avkoppling. Nuvarande ägare har bott här i över 40 år och har vårdat huset omsorgsfullt och exemplariskt. Här bor man idylliskt med natur, skola (F-6), busshållplats samt badplats inom kort promenadavstånd.

Säljaren berättar: ”Vi har upplevt årstidernas växlingar i trädgården och genom köksfönstret. Det har varit nära till vårpromenader, sommarbad, höstskog och vinteris. Villa Sjövik har varit en fin plats att sedan komma hem till.”

Rumsbeskrivning entréplan:
– Entré med vinyl klickgolv (BerryAllock) och mönstrad tapet på väggar. Platsbyggd klädställning samt två garderober.
– Hall i vinkel med vinyl klickgolv (BerryAllock) och mönstrad tapet på väggar. Trappa upp till övre plan samt ljusinsläpp via fönster i väst.
– Kök (Kallingekök) med grå luckor, rostfri diskbänk, bänkskiva i ek samt vitt/grått kakel som stänkskydd. Vitvaror i form av spis med dubbelugn (Husqvarna), diskmaskin (Miele), kyl/frys (Elektrolux), fläkt (Elektrolux) samt inbyggnadsmikro (Husqvarna). Vinyl klickgolv (BerryAllock) och tapet/bröstpanel på väggar. Trappa ner till källare. ljusinsläpp via fönster i öst.
– Matrum med ekparkettgolv (Kärhs) och tapet (Josef Frank)på väggar. Burspråk samt ljusinsläpp via fönster i syd och väst.
– Vardagsrum med ekparkettgolv (Kärhs) och linnetapet (Kinnasand Novalind) på väggar. Braskamin samt ljusinsläpp via fönster i öst och syd.
– Allrum med parkettgolv (Rappgo) och mönstrad tapet på väggar. Ljusinsläpp via fönster i norr och öst.
– Duschrum med plastmatta på golv och våtrumstapet på väggar. Inredning i form av duschhörna med dörrar i frostat glas, kommod med tillhörande spegelskåp, upphöjd WC, två väggfasta väggskåp samt eluppvärmd handdukstork. Ljusinsläpp via fönster i norr.
– Klädvård med plastmatta på golv och våtrumstapet på väggar. Inredning i form av rostfri tvättbänk med ho, två väggfasta skåp samt ett städskåp. Tvättmaskin (Bosch) och torktumlare (Cylinda).
– Toalett med Höganäsklinker på golv och våtrumstapet på väggar. Inredning i form av upphöjd WC, handfat samt spegel.

Rumsbeskrivning Övre plan:
– Hall med vinyl klickgolv (BerryAllock) och mönstrad tapet på väggar. Ljusinsläpp via fönster i väst.
– Sovrum med plastmatta på golv och mönstrad tapet på väggar. Två linneskåp samt en garderob. Ljusinsläpp via fönster i syd. I anslutning till sovrummet finns två rymliga klädkammare samt passage/rum till balkong i öster.
– Allrum med ekparkettgolv (Tarkett) och vit tapet på väggar. Två inbyggda garderober samt ett inbyggt linneskåp. Ljusinsläpp via takfönster i väst.
– Sovrum med plastmatta på golv och grön tapet på väggar. En inbyggd garderob samt en kattvindsförråd. Ljusinsläpp via fönster i norr.
– Sovrum med plastmatta på golv och mönstrad tapet på väggar. Ljusinsläpp via fönster i norr.
– Sovrum med plastmatta på golv och mönstrad tapet på väggar. Ljusinsläpp via fönster i väst.
– Toalett med plastmatta på golv och våtrumstapet på väggar. Inredning i form av kommod, spegel, WC samt väggfast skåp.

Beskrivning källare:
– Pannrum med betonggolv och betongväggar. Varmvattenberedare, bergvämepump, frysbox (Whirlpool) samt arbetsbänk med skåp och lådor.
– Förråd.

Beskrivning sidobyggnad:
– Isolerat uterum ( 3 av 4 väggar) med eluppvärmt betonggolv och liggande/stående träpanel på väggar. Väggfast bord och hyllor. Ljusinsläpp via fönster och dörrar i tre väderstreck samt utsikt över Vederslövssjön.
– Förråd med loft som kan användas till hobbyverksamhet.
– Redskapsbod.
– Vedbod.

Bostadstyp

1½-plansvilla med 1/3 källare och 2/3 krypgrund

Byggår

1935 + 1982

Grundläggning

Källare och krypgrund

Fasad

Trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Plankstomme

Utv. plåtarbete

Målad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

2-glas med energiglas, 2- och 3- glas isoler

Ventilation

Självdrag

Driftkostnad

El: 19 600 kr/år

Vatten och avlopp: 3 900 kr/år

Sotning: 500 kr/år

Renhållning: 2 500 kr/år

Övrigt: 1 800 kr/år

Summa: 28 300 kr/år

Uppvärmning

Bergvärme

Övrigt

– 1980 Toalett renoverad entréplan med nytt klinkergolv Höganäs. Ny förhöjd WC stol och blandare 2013.
– 1982 Ny tillbyggnad. Komplett byte av yttertak samt dränering i samband med nybyggnationen. Vinden tilläggsisolerades. Nytt dubbelgarage.
– 1983 Byte av utvändig träpanel samt hängrännor.
– 2002 Bergvärme installerades. Byte av cirkulationspump gjordes 2017.
– 2003 Murspis Keddy Carisma installerades. Besiktning och godkännande 20030428. Brandskyddskontrollerad 20140914 och sotad 20171220. Skorsten murades om. Gjutning av källartrappa.
– 2007 Fiberinstallation Wexnet.
– 2008 Fönsterkassetter bytte ut i tillbyggnaden.
– 2010 Invändiga glasrutor bytta i kopplade fönster i äldre husdel till energiglas.
– 2012 Toalett renoverad övre plan med ny inredning och våtrumstapet.
– 2014 Badrumsrenovering, kvalitetsdokument finns, inredning från IDO och Westerbergs. Luckor och skåp målades om i tvättstugan.Köksluckor ommålade. Nytt golv, BerryAllock Vinylklick, i hallar och kök.
– 2015 Nytt takfönster. Bilplats i stämplad betong vid dubbelgarage.
– 2016 Golv bytta övre plan.
– 2017 Uterum renoverades med elektriskt golvvärme. 3 av 4 väggar isolerade.
-2019 Utvändig målning av samtliga byggnader.

Balkong i österläge med utsikt över Vederslövssjön.
Elektroniska termostater i några rum.
Markiser vid fönster på nedre plan i syd och väst samt över köksfönster i öst
Växthus.
Avstånd till Vederslövssjön från tomtgräns ca 35 m.
Avstånd till Vederslövsskolan och busshållplats ca 110 m.
Enligt taxeringsinformationen har huset en boarea om 170 m² respektive biarea på 10 m².
Uppmätt area ger dock en boarea om 185 m² respektive biarea om 27 m².
Alla driftskostnader är baserade på den nuvarande fastighetsägaren och bör endast ses som en uppskattning.

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.

Energiprestanda

52 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Byggnad med uterum, förråd med loft samt två mindre förråd ca 31 m². Dubbelgarage ca 49 m².

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 165 000 kr

Tomt

2140 m²

Beskrivning tomt

Fyra äppelträd och ett päronträd. Röda, svarta och vita vinbärsbuskar. Krusbärsbuske och rabarber. Tomten omger hela huvudbyggnaden och har framsida i västligt läge.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Regiontrafiken linje 241 (Växjö-Jät/Vederslöv)

Allmänt

Vederslöv är en trevlig by som ligger vackert intill Vederslövssjön i södra delen av Växjö kommun, med ett behändigt pendlingsavtånd till Växjö på ca 15 km. Byn har två kyrkor, den medeltida Vederslövs gamla kyrka och Vederslövs kyrka. Vederslöv/Dänningelanda IF bedriver fotboll på Dänningevallen med dam-, herr- och ungdomslag samt gymnastik i idrottshallen.

Närservice

Vederslöv skola är en F-6-skola med cirka 140 elever. Full service finns på Teleborg med mataffärer, restauranger, vårdcentral och apotek. I närliggande byn Kalvsvik finns en lanthandel, bensinstation/bilverkstad och en byggvaruhandel.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under ”Slutpriser”.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 960 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge