personer har tittat på denna bostad

Villa

Väster

Fogdegatan 12

5 RoK

135 m²

3 375 000 kr

50-tal och familjevänligt i Solstaden


De vackra tegelhusen i Solstaden på centrala Väster har med sin danskdesignade 50-talskaraktär blivit mycket uppskattade genom åren. Här erbjuds en trevlig hörntomt i västerläge i den första längan intill Ulriksbergsparken. Fastigheten är belägen på ett barnvänligt område mellan Växjös stadskärna och Arenastaden och är utformad med sociala ytor i entréplan och familjens privata del på övre plan. Fin källare med mysig gillestuga och goda förvaringsmöjligheter. Lättskött trädgård med stenlagd uteplats hittar du i sydvästligt läge. Ett gediget och charmigt hus som väntar på ny energi i form av renovering och omtanke. Vidbyggt garage samt fjärrvärme. Varmt välkomna på visning!

Snabbfakta

Adress Fogdegatan 12
Område Väster
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 135 m²
Biarea 63 m²
Tomtarea 456 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 3 375 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Budgivning pågår!

Aktuellt bud

3 600 000 kr

Lämnades 2021-01-15 kl 18:38

Oj, redan budgivning?! Lugn, det kanske inte är för sent om du verkligen är intresserad? Kontakta mäklaren, så kanske du hinner lägga ett bud innan affären är avslutad.

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

5 (Varav 3 sovrum)

Boarea

135 m²

Planlösning

Solstadens kedjehuskvarter ritades av den kända danska arkitekten Bent Jörgen Jörgensen. Han blev känd för sin modernistiska arkitektur med sina stilrena och funktionella byggnadsverk. Solstaden var ett av Jörgensens första uppdrag i Växjö när 1950-talet var ungt. Fogdegatan 12 ligger, näst intill bilfritt, som första hus i en av Solstadens längor, med ett lugnt och trevligt läge intill Ulriksbergparken och tre minuters bilfri promenad till Ulriksbergsskolan. Tomten är en hörntomt och är en av de större i området. Här har du dessutom nära till Centrum, Arenastaden och Grand Samarkand.
Familjen har bott i fastigheten i över 50 år och huset är välbyggt och gediget och har därmed goda förutsättningar att renoveras till en riktigt vacker bostad.

Rumsbeskrivning entréplan:
– Entré med klassiskt klinkergolv i originalutförande. Plats för avhängning samt utgång till baksidan.
– Hall med trappa upp och samma klinkergolv som i entrén. Ljusinsläpp via fönster i väst. Främre delen av hallen har täckande matta på golv och trappa ner till källaren. Hatthylla samt väggfasta skåp.
– Toalett med plastmatta på golv och väggar. Inredning i form av WC, tvättställ, spegel samt väggfast skåp.
– Kök med mörka luckor (80-talsrenoverat), rostfri diskbänk, ljus bänkskiva i laminat och vita kakelplattor som stänkskydd. Vitvaror i form av spis, fläkt och kylskåp. Ljusinsläpp via fönster i öst och syd. Brunt klinker på golv och vitmålade väggar.
– Matrum intill köket med täckande matta på golv och textiltapeter på väggar. Ljusinsläpp via fönster i öst.
– Trevligt vardagsrum med öppen spis och ekparkettgolv i original (nyslipat) samt tapet på väggar. Ljusinsläpp från fönster i väst.
– Allrum med parkettgolv (holländskt förband) och nya väggar förberett för tapet/målning. Rikligt med ljusinsläpp via fönster i väst samt utgång genom altandörr till stenlagd uteplats och trädgård i soligt västerläge.

Rumsbeskrivning övre plan:
– Hall med täckande matta på golv och vita väggar. Två rymliga klädkammare.
– Sovrum med täckande matta på golv samt vita väggar. Garderober samt ljusinsläpp via fransk balkong i väst.
– Sovrum med täckande matta på golv och vita väggar. Spegelgarderob samt ljusinsläpp via fönster i öst.
– Sovrum med täckande matta på golv och vita väggar. Spegelgarderob samt ljusinsläpp via fönster i öst.
– Badrum med klinkergolv och kaklade väggar. Inredning i form av badkar, WC, tvättställ, spegelskåp samt väggfast hylla. Ljusinsläpp via takfönster.

Rumsbeskrivning källarplan:
– Hall med täckande matta och vita väggar. Fjärrvärmeväxlare.
– Gillestuga med täckande matta och vitmålade väggar. Ljusinsläpp via fönster i väst.
– Tvättstuga med betonggolv och vita väggar. Flera garderober/linneskåp. Tvättmaskin. Ljusinsläpp via fönster i öst.
– Förråd med betonggolv och vita väggar. Bänkar och hyllor.

Bostadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggår

1950

Grundläggning

Källare

Fasad

Tegel

Bjälklag

Betong

Stomme

Betong/Lättbetong

Utv. plåtarbete

Lackad plåt

Tak

Tegel

Fönster

2-glas kopplade

Ventilation

Självdrag

Driftkostnad

Uppvärmning: 24 350 kr/år

El: 6 600 kr/år

Sotning: 500 kr/år

Samfällighet: 7 500 kr/år

Renhållning: 2 500 kr/år

Summa: 41 450 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

– Komplett tak samt delar av innerväggar i allrum utbytta av Ottossons Bygg dec-2020
– Nyslipat parkettgolv och mattlackat i vardagsrum samt allrum dec-2020.
– Fiber från Wexnet kan installeras kostnad 16.500 kr med 8 veckors leverans.
– Eldstaden har inte använts på flera år därav eldningsförbud.
– Fjärrvärme från 90-talet, värmeväxlare är utbytt sedan installationen 2009.
– Nytt lås till ytterdörr utbytt 2020.05.15
– Markiser utanför fönster på västra och södra sidan av fasaden.
– Skador finns på garagetak och behöver ses om snarast.
– I vägsamfällighetsavgiften ingår vatten och avläsning sker vid årsslut och justeras i efterhand.
Enligt taxeringsinformationen har huset en boarea om 135 m² respektive biarea på 63 m².
Uppmätt area ger dock en boarea om 127 m² respektive biarea om 91 m².
Alla uppgifter är baserade på nuvarande fastighetsägaren och bör endast ses som en uppskattning.

– Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger viktig information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.

Energiprestanda

113 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Vidbyggt garage. Taket är vattenskadat och behöver ses om snarast.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 717 000 kr

Tomt

456 m²

Beskrivning tomt

Hörntomt i sydvästligt läge där trädgården är inramad av en fin häck. Ett par barrträd samt buskar.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samf. / Gemensamhetsanl. / Servitut

Andel i samfällighet/GA: Växjö GA:3 Omfattar; vägar, avloppsanläggning, vattenledningar, snöröjning/sandning, gräsklippning, vattenförsörjning samt avsättning till underhållsfond. Kostnad ca 7500 kr /år. Last, Avtalsservitut: Värmecentral mm, 07-IM1-50/140

Kommunikation

Väster trafikeras av stadstrafiken (linje 2, 3, 4 och linje 6). Till centrum är det gångavstånd.

Allmänt

Väster är en grön stadsdel i centrala Växjö med äldre villabebyggelse och spännande arkitektur. Parker och grönområden ligger tätt mellan villakvarteren. I den lummiga Grönadalsparken, eller Korumpan som den kallas på Väster, får man en verklig lantkänsla. Korumpan är en hagmark med ekar och björkar och en rik ängsflora. Det gamla smalspåret, som gjorts om till cykelväg, leder långt utanför staden och skär genom stadsdelen. Nedanför mot Liedbergsgatan finns större hyreshusområden och bostadsrätter. Vid Handelsplats I11 finns två bostadsrättsföreningar på Kasernvägen och Industrigatan. I Arenastaden finns moderna bostadsrätter i Icon.

Närservice

Ulriksbergsskolan (F-6) ligger mitt på Väster och även Elin Wägnerskolan (6-9) är belägen på stadsdelen. Här finns gott om alternativ till närservice genom Dalbo centrum, Grand Samarkand, Växjö Centrum, Oxtorget, Västerport och Handelsplats I11. Växjös idrottscentrum Arenastaden ligger inom promenadavstånd.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 960 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge