Snart
till salu

personer har tittat på denna bostad

Villa

Åryd

Prostvägen 13

5 RoK

185 m²

3 950 000 kr

Påkostad, imponerande enplansvilla i Åryd


Huset är placerat som sista hus på återvändsgata med baksidan i västerläge mot skogen. Ett elegant hus från 2009 med putsad fasad, valmat tak och dubbelgarage med högsta standard. Interiört erbjuder huset takhöjd om 2,70 m, HTH-Kök, två helkaklade badrum varav ett med massabadkar, braskamin och genomgående fina materialval. Infällda spots, högtalare och ljudsystem. Bergvärme och vattenburet golvvärme i hela huset inkl garage.

Snabbfakta

Adress Prostvägen 13
Område Åryd
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 185 m²
Tomtarea 1206 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 3 950 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Är detta ett boende för dig?

Det är inte helt klart när försäljningen ska ske men lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när det är dags!
vår integritetspolicy

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

5 (Varav 4 sovrum)

Boarea

185 m²

Planlösning

Bostadstyp

1-plansvilla

Byggår

2009

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Puts

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas aluklädda

Ventilation

Mekanisk

Driftkostnad

El: 15 000 kr/år

Vatten och avlopp: 6 000 kr/år

Sotning: 500 kr/år

Renhållning: 2 500 kr/år

Summa: 24 000 kr/år

Uppvärmning

Bergvärme

Övrigt

Fastigheten kommer att besiktigas av Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.
– Anslutet till fiber
– Larm finns installerat
– Centraldammsugare installerat
– Sonos-system med inbyggda högtalare i kök, vardagsrum, sovrum/kontor, tvättstuga, badrum och duschrum. Inbyggda högtalare för tv.
– Angiven elförbrukning är ett snitt över de tre senaste åren.

Energiprestanda

Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 602 000 kr

Tomt

1206 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Regionstrafikens busslinje 217 (Billa-Åryd-Risinge-Växjö)

Allmänt

Åryd är ett lite brukssamhälle ca 15 km Öster om Växjö där man förr producerade järn, glas och träprodukter. I Åryd bor man på lansbygden men med staden på bekvämt avstånd. Naturen runt det lilla samhället domineras av vatten, här finns flera sjöar som Årydssjön, Hemmesjösjön och Tegnabysjön. Det gamla bruksområdet på Masugnsvägen är en sevärdhet liksom den berömda kyrkan i Hemmesjö, som är en av stiftets äldsta och bäst bevarade medeltidskyrkor. Vid bruksområdet bedrivs en välbesökt caféverksamhet och fotbollsföreningen Åryds IK är en angelägenhet för både barn och vuxna.

Närservice

I centrala samhället finns en mindre livsmedelsbutik som också är ombud för apotek, viss postservice, spelhörna och möjlighet till en fika. Åryds Skola är F-6-skola, där finns även förskola och fritids samt en filial till Växjö bibliotek. I Åryd finns dessutom en privat förskola som är mycket uppskattad bland barnfamiljerna. Åryd har en egen hemsida, se: www.aryd.se

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 960 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge