personer har tittat på denna bostad

Villa

Teleborg

Startvägen 21

6 RoK

182 m²

3 400 000 kr

Rymlig familjevilla med hörnläge


På barnvänligt område på populära Teleborg erbjuds en 1½-plansvilla med perfekt hörnläge på lugn gata. Fastigheten har varit i familjens ägo sen byggnadsåret och här finns fina möjligheter för er som vill sätta er egen prägel. Här erbjuds fyra sovrum, två sällskapsrum, rymligt kök, samt två badrum och en gästtoa. Smidig tvättstuga som även funkar som groventré. Inglasat uterum, braskamin, fristående garage samt fjärrvärme. Här bor ni med gångavstånd till natursköna Teleborgsskogen och med smidiga cykelvägar tar du dig enkelt till skolor och centrum och Södra Bergundasjön. Här finns även goda bussförbindelser. Varmt välkommen på visning!

Snabbfakta

Adress Startvägen 21
Område Teleborg
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 182 m²
Tomtarea 705 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 3 400 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Obs! Endast tidsbokning. Boka via hemsidan eller ring mäklaren.

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

6 (Varav 4 sovrum)

Boarea

182 m²

Planlösning

Välkommen in till Startvägen 21 och ett trevligt hus idealiskt för barnfamiljen med krav på utrymmen. Bostaden erbjuder genomtänkt planlösning med ett väl tilltaget vardagsrum och allrum med braskamin och fina möbleringsmöjligheter. Två badrum, varav ett helkaklat med golvvärme, samt ytterligare en gästtoa. Fyra sovrum, rymligt kök och tvättstuga med egen entré. Inglasat uterum i nordvästligt läge samt lättskött hörntomt med mycket gräsyta för barnen att röra sig på. Stort garage med arbetsyta. Uppvärmning sker genom fjärrvärme och möjlig att ansluta fiber via Wexnet. Perfekt tillfälle att förvärva ett bra boende att trivas i många år framöver.

Rumsbeskrivning entré:
– Entré med klinker på golv och vita väggar. Trappa till höger upp till övre plan. Ljusinsläpp via fönster i sydost.
– Hall i vinkel med trägolv och vita väggar. Inbyggd garderob samt hatthylla.
– Rymligt kök med vita luckor, rostfri diskbänk, bänkskivor i laminat samt vitt kakel som stänkskydd. Vitvaror i form av vit kyl och frys (2017), rostfri hällspis (2018), vit fläkt samt rostfri diskmaskin (2013). Plastmatta på golv och tapet på väggar. Rikligt med ljusinsläpp via fönster i sydost.
– Ljust vardagsrum om 33 m² med parkettgolv i original och tapet på väggar. Ljusinsläpp via flera fönster i nordväst samt utgång till trädgård.
– Sovrum med trägolv och fondtapet/vita väggar. Flertalet garderober och linneskåp. Ljusinsläpp via fönster samt utgång till inglasat uterum i nordväst.
– Kontor/Sovrum med trägolv och vävtapet på väggar. Ljusinsläpp via fönster i sydost.
– Helklaklad dusch i vitt och grått och med uppvärmt (el) klinkergolv. Inredning i form av duschhörna med skjutpartier, vit kommod med tillhörande spegelskåp samt högskåp, WC samt eluppvärmt handdukstork. Ljusinsläpp via fönster i sydost.
– Groventré/tvättstuga med ljust klinkergolv och tapet på väggar. Inredning i form av rostfri tvättbänk med ho och trådkorgar, väggfast skåp samt hatthylla. Tvättmaskin och torkskåp. Ljusinsläpp via fönster i nordväst.
– Toa med plastmatta på golv och tapet på väggar, Inredning i form av WC samt handfat. Ljusinsläpp via fönster i sydost.
– Klädkammare med plastmatta på golv och vitmålade väggar. Hyllplan med klädstång.

Rumsbeskrivning övre plan:
– Allrum om ca 37 m² med parkettgolv och tapet på väggar. Braskamin samt ljusinsläpp via fönster i nordväst.
– Sovrum med plastmatta på golv och tapet på väggar. Ljusinsläpp via fönster i söder.
– Sovrum med plastmatta på golv och tapet på väggar. Ljusinsläpp via fönster i söder.
– Badrum med plastmatta på golv och våtrumstapet/kakel på väggar. Inredning i form av badkar, WC, handfat samt spegelskåp. Ljusinsläpp via fönster i sydost.
– Klädkammare/förråd med plastmatta på golv och vitmålade väggar.

Bostadstyp

1½-plansvilla

Byggår

1976

Grundläggning

Betongplatta på mark

Fasad

Tegel och träpanel

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Målad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas +2 glas

Ventilation

Mekanisk frånluft

Driftkostnad

Uppvärmning: 14 500 kr/år

El: 6 000 kr/år

Vatten och avlopp: 7 300 kr/år

Sotning: 550 kr/år

Renhållning: 2 550 kr/år

Summa: 30 900 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

– 1986 Installation av braskamin.
– 1995-96 Renoverat badrum entréplan.
– 2005 Ny garageport.
– 2006 Små fönster bytta i allrum.
– 2007 Fjärrvärme installerad. Serviceavtal finns som ny ägare kan ta över.
– 2008 Inglasat uterum.
– 2011 Fönster bytta 3-glas (ej entré samt badrumsfönster övre plan). Yttertak tvättat och behandlat.
– 2017 Byte av köksluckor- och lådor.

Wexnets tomrör för fiber finns indraget. 16 500 kr för installation (ca 8 veckor).
Kamin sotad 181217 och brandskyddskontrollerad 160613 utan anmärkning.
Larm finns installerat. Köpare kan teckna eget abonnemang.
Alla driftskostnader är baserade på nuvarande fastighetsägare och bör endast ses som en uppskattning.

Energiprestanda

65 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Fristående garage (ej isolerat) om 34 m². Inglasat uterum ca 15 m² med skjutpartier.

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 441 000 kr

Tomt

705 m²

Beskrivning tomt

Fin hörntomt med gräsyta från öst till väst. Ett mindre trädäck samt stensatt garageuppfart. Två äppelträd samt flera buskar och blommor.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Teleborg trafikeras av Stadstrafikens turtätaste linje 1, 3, 5 och 7.

Allmänt

Den välplanerade stadsdelen Teleborg, med gott omgångtunnlar och cykelvägar, bebyggdes under 70-talet och har växt ut till Växjös största de senaste åren. Teleborg omges av tre sjöar. Södra Bergundasjön erbjuder att aktivt båt- och friluftsliv. Runt Trummen och Växjösjön löper populära gång- och cykelvägar. På Teleborg ligger Linnéuniversitetet med sitt Campus. Intill finns magnifika Teleborgs Slott med sin park.

Närservice

På Teleborg finns stormarknaden Willys, ICA Kvantum och Blomsterlandet samt ett gym. På Sportfältet bedriver Växjö BK ungdomsfotboll och i Teleborgshallen utövas olika idrotter. Tennisplaner finns både utomhus och i SödraClimate Arena. I centrum finns kyrka, Lidl, pizzeria, vårdcentral och apotek. Skolor på stadsdelen är Högstadieskolan Teleborgs Centrum och F-6-skolorna Furutåskolan, Ljungfälleskolan och Torparskolan. Bussförbindelserna är mycket goda

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2021).

Läge