Snart
till salu

personer har tittat på denna bostad

Villa

Högstorp

Tärnvägen 6

5 RoK

169 m²

3 490 000 kr

Suterrängvilla med fint läge på Högstorp


På Tärnvägen 6 i lugna Högstorpskvarter nära skola och förskola, erbjuder vi snart denna rejäla suterrängvilla. Här möts ni av en skyddad och solig söderbaksida som dessutom gränsar mot ett grönområde. I närheten finns även lekplats och fotbollsplan. Villan är uppförd under sent 60-tal och förutom plats för familjen finns även utrymmen för egen verksamhet och hemmakontor eller uthyrningsdel om man så önskar. Viktiga renoveringar som utförts på senare år är ny dränering/fuktskydd samt ny takbeläggning. Interiört är merparten i originalutförande.

Snabbfakta

Adress Tärnvägen 6
Område Högstorp
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 169 m²
Biarea 70 m²
Tomtarea 977 m²
Tillträde möjligt omkring 1/7
Pris 3 490 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Är detta ett boende för dig?

Det är inte helt klart när försäljningen ska ske men lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när det är dags!
vår integritetspolicy

Visning

OBS! Endast tidsbokning

Mäklare

Niklas Carlsson

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-528 20 81

Niklas Carlsson
Antal rum

5 (Varav 4 sovrum)

Boarea

169 m²

Planlösning

Bostadstyp

Suterrängvilla

Byggår

1967

Grundläggning

Suterrängkällare

Fasad

Kalksandsten (Mexitegel)

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Målad plåt

Tak

Papp

Fönster

2-glas

Ventilation

Självdrag

Uppvärmning

Direktverkande el

Övrigt

– Härlig skyddad trädgårdsbaksida i söderläge, gränsande till grönområde.
– Fastigheten har internetanslutning via Wexnets fibernät.
– 2016 gjordes omdränering och nytt fuktskydd/isolering av källarmuren.
– 2015 gjordes omläggning av garagets yttertak med ny takpapp.
– 2013 gjordes omläggning av husets yttertak med ny takpapp.
– 2012 jordfelsbrytare installerad.
– 2007 byte varmvattenberedare.
Samtliga renoveringar utförda av fackman.

Fastigheten är besiktigad av Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.

Energiprestanda

170 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Vidbyggt garage

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 725 000 kr

Tomt

977 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Högstorp trafikeras av stadstrafiken linje 4 (Högstorp-Centrum-Öjaby) och i närheten går väg 25 och väg 27.

Allmänt

Stadsdelen Högstorp började byggas på 1960-talet och består till största delen av villor. Högstorp ligger i Växjös östra utkant nära centrum och nära naturen. Högstorp är den mest skogsnära av Växjös stadsdelar, granne med Fyllerydsskogen där ett fantastiskt elljusspår och mängder med strövstigar väntar på både flanörer och motionärer. I Fylleryd finns också en populär golfbana. På senare år har området växt vidare österut mot Hollstorp både med villor och flerfamiljshus.

Närservice

Högstorps skola är en nybyggd F-6-skola som ligger vackert vid Solvändan högst upp på Högstorpsbacken vid Åbovägen. Området är välbesökt av de närboende och inbjuder till skogspromenader, lek och pulkaåkning. Fagrabäcksskolan är närmaste högstadieskola och gamla Högstorpsskolan är numera ombyggd till en större förskola. I nordöstra Högstorp ligger Åbo idrottsplats som är en av Växjös största tränings- och matchanläggningar för ungdomsfotbollen. Vid infarten till Högstorp ligger Hemköp och en kvälls- och helgöppen Preembutik.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2021).

Läge