personer har tittat på denna bostad

Villa

Öster

Sandviksvägen 29

5 RoK

200 m²

5 950 000 kr

Spännande arkitektur på Öster


Unik och extraordinär etagevilla om ca 200+154 m² i fem plan med stora sociala ytor. Ett härligt och spännande hus med påtaglig designkänsla och stort inslag av japansk stil såväl inne- som utomhus. Växterna är med omsorg valda, uppstammade och formklippta för att få en japansk känsla. Trädgården är ursprungligen ritad av trädgårdsarkitekt Sven-Eric Säll. Stort altandäck i västerläge som förstärker den goda trädgårdskänslan. Läget ger möjlighet till sköna promenader i näraliggande skogs-och promenadstråk. Närhet till motion- och nybyggd padelarena. Bussar med direktlinje till Växjö Flygplats via centrum.

Snabbfakta

Adress Sandviksvägen 29
Område Öster
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 200 m²
Biarea 154 m²
Tomtarea 852 m²
Tillträde Ca 2022-02-15
Pris 5 950 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

5 (Varav 3 sovrum)

Boarea

200 m²

Planlösning

Byggnadskonst som sticker ut! Huset är designat av Växjöarkitekten Lasse Kornfors som tillsammans med första ägaren, tillika säljaren, utformade huset som är uppfört 1970. Ett mycket välkomnande hus som berör med sin design, utformning och häftiga planlösning i fem etage. Specialfasat fasadtegel från Veberöds tegelbruk.
Rumsbeskrivning, entréplan;
– Välkomnande entré/hall med uppvärmt(del av hall) klinkergolv i mörkgrå nyans och vita väggar.
– WC direkt vid entrén med uppvärmt mörkgrått klinkergolv samt vita väggar och röd fondvägg. Toalett och kommod med tvättställ i stenmaterial..
– Vardagsrum med parkettgolv och vita väggar. Ett härligt rum om ca 52 m² med fönster i tre väderstreck, stora fönster mot trädgården och utgång till altan i västerläge. Stora autostyrda markiser vid uteplatsen.
– Öppet kök med inbjudande matplats som rymmer ett stort sällskap. Inredning med luckor i trä, massiva bänkskivor med fina arbetsytor samt vitt väggkakel. Kyl 2008, inbyggd kaffemaskin 2008, mikrovågsugn 2008 och inbyggnadsugn 2008. Äldre spishäll och fläkt. Stora fönsterytor mot trädgården, klinkergolv i mörkgrå nyans, ljusa väggar och synlig tegelvägg.
Övre plan:
– Allrum med helglasade gavlar och vitmålat ryggåstak med synliga takbjälkar. Parkettgolv, vita väggar samt robust öppen spis med tegel, utsmyckad med vackra plåtar från Huseby bruk(öppen spis fn ej godkänd för eldning). Rummet kan delas av om ytterligare sovrum önskas.
En våning ned från entréplan:
– Hall/passage med parkettgolv, vita väggar, dörr till praktisk vädringsbalkong samt frostad glasdörr till garderob/förvaring.
– Sovrum med parkettgolv, grå väggar och tre garderober.
– Sovrum med sisalmatta och grått klinkergolv, vita väggar samt hel garderobsvägg med infällda spotlights. Skjutdörrar till duschrummet.
– Duschrum i direkt anslutning till sovrum med uppvärmt grått klinkergolv och helkaklade vita väggar. Vägg i glasbetong vid dusch, handdukstork samt WC och dubbla tvättställ i rostfritt. Väggspegel samt bra förvaring i den platsbyggda kommoden
Två våningar ned från entréplan:
– Relaxavdelning med uppvärmt mönstrat klinkergolv samt helkaklade väggar. Ett härligt och ljust rum med stora fönster som likväl kan användas till sovrum! Massagebadkar, handdukstork samt två garderober.
– Separat dusch med plastgolv och helkaklade väggar.
– Praktisk walk in-closet/förråd med laminatgolv och flertalet garderober.
– Hall med bra förvaring i hel skjutdörrsgarderob. Härifrån nås garaget.
– WC/tvättställ med klinkergolv och målade väggar.
– Tvättstuga med klinkergolv och väggar med epoxy. Tvättmaskin och mangel samt plats att hänga tvätt. Skjutdörrsgarderob.
– Matkällare, pannrum och förråd med fasta hyllor.
Källarplan:
– Vinkällare och rum med ljust klinkergolv och vitputsade väggar.
– Förråd med fasta hyllor.

Bostadstyp

Etagevilla

Byggår

1970

Grundläggning

Fasad

Tegel

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Tak

Schingel, takpapp samt bandtäckt plåttak

Fönster

2- och 3-glas isolerrutor

Ventilation

Självdrag

Driftkostnad

Uppvärmning: 24 000 kr/år

El: 32 000 kr/år

Vatten och avlopp: 5 100 kr/år

Renhållning: 2 500 kr/år

Summa: 63 600 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.
– Fiberanslutning via Wexnet
– Befintlig robotgräsklippare ingår
– Enligt taxeringsuppgift är husets boarea 150 m² + biarea 80 m².

Energiprestanda

142 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Vidbyggt garage med ingång från källaren. Carport. Uppfart klädd med skiffersten och plats för två bilar i bredd. Trädgårdsförråd vid carporten.

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

3 362 000 kr

Tomt

852 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Öster trafikeras av stadstrafiken linje 4.

Allmänt

Öster är en charmig och kuperad stadsdel med smala gator, äldre hus med vackra trädgårdar och många gröna parker. På Staglaberget på Öster grundades Östers IF 1930, då var Öster ett eget samhälle precis utanför stadskommunens gräns vid landsvägen mot Ingelstad. Öster förvandlades till villastaden Östregård med många villor med stora tomter. Staglaberget är en vacker plats med utsikt över Växjösjön. På Öster finns också lummiga Ekebacken och biskopsgården Östrabo där rader av kända biskopar med Esaias Tegnér i spetsen har bott genom åren. Friluftsområdet Fylleryd ligger inte långt borta. Intill Öster finns matbutiken Hemköp, och på stadsdelen hittar vi klassiska Hovs Bageri, flera pizzerior och en bensinstation öppen till midnatt. I det gamla industriområdet finns Fläkten Skatehall.

Närservice

Östregårdskolan (F-6) ligger vid Staglaberget med utsikt över Växjösjön och på gångavstånd till parker, simhall, äventyrsbad och Centrum. Skolan har hundraåriga anor, vilket ger den en speciell charm. På Öster finns även Thorén Framtid (6-9). Intill Öster ligger också högstadieskolan Fagrabäckskolan och de stora kommunala gymnasieskolorna. Öster ligger centrumnära med hela stadens utbud några minuter bort.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2021).

Läge