personer har tittat på denna bostad

Villa

Väster

Riddaregatan 54

7 RoK

152 m²

6 300 000 kr

Stilig 50-talsdröm på hett eftertraktade Väster


Välkommen till de vackra villakvarteren på Väster och ett härligt hus för barnfamiljen. Här bor man med ett utmärkt läge mellan City och Arenastaden/Samarkand och har parker, grönområden och skola/förskola på kort gångavstånd. Ett gediget och inbjudande hus med stilig vitputsad fasad, vackra fiskbensmönstrade ekparkettgolv och härliga eldstäder. Större renoveringar såsom tak- och fönsterbyte, kök, badrum, el, VVS och dränering är utförda under senare år. Ett mycket väl underhållet och omhändertaget hus som har varit i familjens ägo i sedan byggnadsåret 1952.

Snabbfakta

Adress Riddaregatan 54
Område Väster
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 152 m²
Biarea 88 m²
Tomtarea 780 m²
Pris 6 300 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

7 (Varav 5 sovrum)

Boarea

152 m²

Planlösning

Rumsbeskrivning entréplan:
– Entré med uppvärmt klinkergolv i ljusbeige ton och vitmålade väggar. Kapprum med avhängningsmöjlighet för ytterkläder och hyllor för skorförvaring.
– Allrum med ekparkett och vitmålade väggar. Öppen spis med keddyinsats. Blyinfattade fönster mot väster och söder.

Källare:
– Hall med ljusbeige klinkergolv och vitmålade väggar.
– Pannrum och förråd med grått klinkergolv och gråmålade betongväggar. Kyl/frys, fjärrvärme och fiber. Fönster mot öster.
– Tvättstuga med grått klinkergolv o gråmålade betongväggar. Tvättmaskin och torktumlare (Bosch). Tvättho med förvaring. Fönster mot öster.
– Förråd under trappan vitmålad vägg och rismatta.
– Förråd med betonggolv och vitmålad betongvägg. Fönster mot öster.

Trätrappa upp till mellanplan med vackert smidesräcke och fint ljusinsläpp via blyinfattat fönster.

Mellanvåning:
– Hall med fiskbensmönstrat ekparkettgolv och vitmålade väggar.
– Matrum med fiskbensmönstrat ekparkettgolv, vitmålade väggar samt svartmönstrad fondvägg. Fönster mot väster och söder. Murad öppen spis.
– Kök med köksinredning från HTH med vita släta luckor. Rejält med arbetsytor på diskbänk och bänkskivor av betong och vitt kakel som stänkskydd. Inredning med inbyggnadsugn (Miele ca 2002), kyl, frys och induktionshäll (Siemens ca 2012), integrerad diskmaskin (Bosch 2021), köksfläkt (Gaggenau 2012). Köksö med bänkskiva i betong och matplats, arbetsbänk och förvaring. Fiskbensmönstrat ekparkettgolv, vägg målad i grå kulör och spotlights i taket. Helglasad altandörr i söder samt fönster i söder och öster.
– Stort elipsformat altandäck i härligt söderläge och högt läge mot gatan. Vitmålat staket samt detaljer i trä. Trappa ner till trädgården.
– Duschrum med uppvärmt grått klinkergolv och vitt kakel på väggar. Dusch med duschvägg, toalett, handfat med kommod, spegel med förvaring, handdukstork. Belysning med spotlight i taket. Fönster mot öster.
– Vardagsrum med fiskbensmönstrat ekparkettgolv och vitmålade väggar. Fönster mot öster.
– Sovrum med mörkblå kulör på vägg och ekparkettgolv. Fönster mot väster.

Trätrappa upp till övre plan med fönster mot norr. Spotlights i taket.

Övre plan:
– Hall med ekparkett och vitmålade väggar. Spotlights i taket.
– Sovrum med ekparkettgolv och mörkblå kulör på vägg. Spotlights i taket. Fönster mot norr.
– Kontor/klädkammare/rum med laminatgolv och vitmålad väv på vägg. Tre garderober. Fönster mot norr. Elcentral.
– Sovrum med ekparkett på golv och vitmålade väggar/fondvägg i sandfärgad kulör. Spotlights i taket. Fönster mot väster.
– Rymligt sovrum med fiskbensmönstrat ekparkettgolv och vitmålade väggar. Fönster mot söder. Walk in closet med hyllförvaring samt upphängningsmöjlighet för kläder.
– Exklusivt dusch-/badrum med grått klinkergolv och vitkaklade väggar. Inredning med vägghängd toalett, stort inkaklat badkar, duschutrymme med takdusch, hyllnisch för tvål/schampo etc. Handdukstork, dubbelt handfat med stenskiva och kommod och spegel med belysning. Nisch för tvättkorg och hyllor med förvaringsmöjlighet. Spotlights i taket. Takfönster mot öster.

Bostadstyp

Suterrängvilla

Byggår

1952

Grundläggning

Källare

Fasad

Puts

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä/betong

Tak

Tegel

Fönster

2- och 3-glas

Ventilation

Självdrag

Driftkostnad

Uppvärmning: 22 500 kr/år

El: 22 000 kr/år

Vatten och avlopp: 5 500 kr/år

Sotning: 500 kr/år

Renhållning: 2 600 kr/år

Summa: 53 100 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.
– Öppen spis med insats och öppen spis, sotade 20210324 och brandskyddskontrollerade 20160523.
– Internet via fiber från Wexnet.
– Enligt taxeringsinformation är husets boarea + biarea 135 m² + 85 m². Enligt faktisk uppmätning ca 152 m² + 88 m²
– Driftskostnaden inkluderar laddning av bil. Uppskattat förbrukning ca 3500 kwh/år
– Larm installerat

Energiprestanda

94 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Framsida med stenläggning, mur och gräsyta. Stenlagd trappa till trädgården med kuperad gräsyta och häck och staket runt tomten. Grusad garageuppfart med plats för två bilar, garage med betonggolv och betongvägg. Trädgårdsförråd och lekstuga.

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

3 021 000 kr

Tomt

780 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Väster trafikeras av stadstrafiken (linje 2, 3, 4 och linje 6). Till centrum är det gångavstånd.

Allmänt

Väster är en grön stadsdel i centrala Växjö med äldre villabebyggelse och spännande arkitektur. Parker och grönområden ligger tätt mellan villakvarteren. I den lummiga Grönadalsparken, eller Korumpan som den kallas på Väster, får man en verklig lantkänsla. Korumpan är en hagmark med ekar och björkar och en rik ängsflora. Det gamla smalspåret, som gjorts om till cykelväg, leder långt utanför staden och skär genom stadsdelen. Nedanför mot Liedbergsgatan finns större hyreshusområden och bostadsrätter. Vid Handelsplats I11 finns två bostadsrättsföreningar på Kasernvägen och Industrigatan. I Arenastaden finns moderna bostadsrätter i Icon.

Närservice

Ulriksbergsskolan (F-6) ligger mitt på Väster och även Elin Wägnerskolan (6-9) är belägen på stadsdelen. Här finns gott om alternativ till närservice genom Dalbo centrum, Grand Samarkand, Växjö Centrum, Oxtorget, Västerport och Handelsplats I11. Växjös idrottscentrum Arenastaden ligger inom promenadavstånd.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2022).

Läge