personer har tittat på denna bostad

Villa

Danneborg

Midvintervägen 6

5 RoK

165 m²

3 450 000 kr

Utmärkt familjeläge på Danneborg


Välkommen till Danneborg och ett attraktivt familjeläge på lugn återvändsgata. Huset är uppfört 1970 och har en inbjudande planlösning med socialt kök, 3-4 sovrum och två sällskapsutrymmen varav det ena om ca 35 m² med vitt ryggåstak. Fina trädgårdsytor med västerorienterad tomt och mysigt uterum. Ett väl underhållet hus med stora utvecklingsmöjligheter för kreativ familj.

Snabbfakta

Adress Midvintervägen 6
Område Danneborg
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 165 m²
Biarea 25 m²
Tomtarea 559 m²
Pris 3 450 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

5 (Varav 3 sovrum)

Boarea

165 m²

Planlösning

Entréplan
– Entré med kapprum, ljust klinkergolv och ljust mönstrade tapeter. Upphängningsmöjlighet för ytterkläder.
– Gästtoalett med plastmatta på golv samt vitmålad väv på väggarna. Toalett, handfat med kommod och spegel med belysning.
– Hall med enstavigt ekparkettgolv samt ljusa tapeter. Utgång till mysigt uterum i västerläge med trallgolv, kanalplasttak och skjutdörrspartier mot trädgården.
– Kök med enstavigt ekparkettgolv samt ljusa tapeter. Äldre köksinredning med spegelluckor/lådor av ljust träfaner, barkök med arbetsbänkar av laminat, infälld diskho samt stenskiva. Ljust kakel som stänkskydd. Spis med keramikhäll och två ugnar (Electrolux), köksfläkt, kyl och frys (Electrolux). Fönster mot öster.
– Tvättstuga med plastmatta och vitmålad väv på väggar. Fönster mot uterum. Tvättmaskin (Electrolux), torktumlare (Beko). Arbetsbänk av laminat med lådförvaring samt ett underskåp, fast bänkskiva och överskåp samt tvättho med förvaring. Varmvattenberedare.
– Förråd med klinkergolv, väggfasta hyllor och skåp. Extra frys.
– Vardagsrum med parkettgolv och ljusa tapeter. Utgång till stenlagd uteplats. Fasta fönster i väster (markiser finns).
– Mindre hall med ekparkettgolv samt tapetserade väggar.
– Duschrum med våtrumsmatta på golv och vägg. Välvd duschhörna, handfat med kommod, spegel med belysning, högskåp och toalett. Fönster mot öster.
– Stort sovrum(har tidigare varit två rum) med plastgolv och ljusa tapeter. Skjutdörrsgarderob inrett med två garderober med hyllplan samt klädstång. Fönster mot väster.
– Sovrum med plastgolv och ljust tapetserade väggar. Fem garderober. Fönster mot öster.

Textilklädd trappa upp till övre plan.
– Stort härligt allrum med ekparkett och vitt ryggåstak/väggar. Fönster mot norr samt takfönster mot öster och väster. Förråd.
– Sovrum med textilmatta och vit strukturtapet. Garderob. Fönster mot söder.

Bostadstyp

1½-plansvilla

Byggår

1970

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Tegel, trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Tak

Betongpannor

Fönster

2- och 3-glas

Ventilation

Självdrag

Driftkostnad

El: 32 000 kr/år

Vatten och avlopp: 4 500 kr/år

Renhållning: 2 500 kr/år

Summa: 39 000 kr/år

Uppvärmning

Direkt El, luftvärmepump

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.
– Syllbyte utfört i huset april 2022 av Plattcon Byggnads AB, dokumentation finns.
– Internet via ADSL.
– Bef robotgräsklippare ingår ej, slingan ingår.

Energiprestanda

166 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Vidbyggt garage

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 958 000 kr

Tomt

559 m²

Beskrivning tomt

Asfalterad garageuppfart med häck mot grannen. Stenlagda uteplatser samt stensatt gång på baksidan utmed huset. Gräsyta på baksidan med äppelträd och vinbärsbuskar, lågt staket samt buskar mot grannar.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Växjö Stadstrafik med turtäta linje 1 (Hovshaga-Centrum-Teleborg)

Allmänt

Danneborg ligger i utkanten av Hovshaga precis intill Araby fritidsområde med vackra strövstigar, motionsspår samt båt- och badplatser utmed Helgasjöns stränder. Här finns också Växjö Golfklubb och Växjö Ridklubb. I närheten ligger natursköna Ryttartorpet med minigolfbana, badplats, kafé och uthyrning av kanoter. Cykelvägarna leder snabbt till Hovshaga där Hovshaga AIF bedriver fotboll och innebandy.

Närservice

På Hovshaga finns de kommunala F-6-skolorna Gustavslundsskolan och Hovshagaskolan samt ett flertal förskolor. Sammanbyggt med Gustavslundskolan ligger Hovshaga sporthall. I Hovshaga centrum finns en Ica Supermarket, pizzeria, bibliotek, frisersalong och vårdcentral. På området finns också bensinmack och jourbutik. Närmaste köpcentrum med stormarknader, butiker och restauranger är Samarkand. Vid Dalbo Centrum, en knapp kilometer från Danneborg finns livsmedelsbutiker, apotek, vårdcentral och restaurang.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2022).

Läge