Snart
till salu

personer har tittat på denna bostad

Villa

Räppe

Sågmästarevägen 75

5 RoK

161 m²

3 650 000 kr

Välskött familjevilla vid Räppe kanal


Drömboende på återvändsgata med lugnt läge och trevlig utsikt över Räppe kanal. Välkommen in till ett riktigt välskött och hemtrevligt hus. Villan erbjuder generösa ytor såväl i sovrum som i sällskapsrum. Unikt platsbyggt kök med bardel och gott om förvaring. Lyxigt vinterbonat uterum om ca 29 m² att njuta av året runt. Två helkaklade badrum på vardera våning samt separat tvättstuga. Lättskött och välvårdad trädgård med uteplatser i två väderstreck. Uppvärmning sker genom frånluftsvärmepump samt braskamin. Vidbyggt garage med förråd samt fiber från Wexnet. En utmärkt bostad för barnfamiljen! Varmt välkommen att höra av dig till RoseMarie Altberg för mer information.

Snabbfakta

Adress Sågmästarevägen 75
Område Räppe
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 161 m²
Biarea 28 m²
Tomtarea 426 m²
Tillträde April 2022
Pris 3 650 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Är detta ett boende för dig?

Det är inte helt klart när försäljningen ska ske men lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när det är dags!
vår integritetspolicy

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

5 (Varav 2 sovrum)

Boarea

161 m²

Planlösning

Välkommen till Sågmästarevägen 75 beläget som ett av de sista husen på lugn återvändsgata. Välplanerat kedjehus i lugna kvarter, sköna omgivningar och granne med Räppe kanal. Fastigheten är uppförd 1984 och är i riktigt fint och välvårdat skick. Idag finns två sovrum på övre plan och möjlighet finns till ytterligare ett (se alternativ planritning). Det platsbyggda köket byggdes av en snickare och sinnet för detaljer och hantverk syns tydligt. Lyxigt vinterbonat uterum med golvvärme och flera stora fönsterpartier ger utsikt över Räppekanal samt utgång till trädgård och en mindre uteplats i sydvästligt läge. Med en kort promenad utmed kanalen tar du dig enkelt till småbåtshamnen och med 5 minuters bilfärd hittar du köpcentret Grand Samarkand samt Småland Airport.

Säljaren berättar: ”Vi har fått uppleva många härliga stunder vid Räppe kanal. Sommartid har vi suttit på bryggan och plaskat med fötterna i kanalen, samtidigt njutit av god fika med barn och barnbarn eller ett glas vin på kvällskvisten. Vinkat åt alla båtar som glider förbi till och från Räppe Hamn. Vintertid när isen lagt sig på kanalen har vi haft möjlighet att åka skridskor och umgåtts runt grillen med nära och kära. Sågmästarevägen 75 är en hemtrevlig plats att bo på vare sig det är grönskande sommar, en dimmig höstdag eller en frostig vintermorgon .”

Rumsbeskrivning entréplan:
– Entré med uppvärmt (el) klinkergolv och vitmålade väggar. Inbyggd garderob.
– Hall med ekparkettgolv och målade väggar. Trappa upp till övre plan.
– Passage med uppvärmt (el) klinkergolv och vitmålade väggar. Två rymliga skjutdörrsgarderober med bakomliggande inredning.
– Platsbyggt kök med massiva ekluckor och gråblå lådor, bänkskiva i ek samt vitt kakel på väggar. Vitvaror i form av rostfri kyl, svart inbyggnadsugn och mikro, rostfri diskmaskin samt induktionshäll. Parkettgolv och målade väggar i matplats. Matplats med plats för 6-8 personer, infällda spotlights i tak, samt en braskamin. Rikligt med ljusinsläpp via flera fönster. Utgång till vinterbonat uterum samt trädgård i sydöstligt läge.
– Vinterbonat uterum om ca 29 m² med uppvärmt klinkergolv (el) och stående träpanel på väggar. Infällda spotlights i tak samt utgång via skjutdörrspartier till två uteplatser.
– Vardagsrum med ekparkettgolv samt tapet på vägg. Ljusinsläpp via fönster i två väderstreck. I anslutning finns ett mindre förråd.
– Helkaklad dusch med uppvärmt (el) klinkergolv. Inredning i form av duschhörna med välvda dörrar, kommod, spegel, WC samt eluppvärmd handdukstork. Inbyggt glasskåp samt infällda spotlights i tak. Ljusinsläpp via litet fönster i nordöst.
– Tvätt/klädvård med uppvärmt (el) klinkergolv och kakel/tapet på väggar. Inredning i form av rostfri tvättbänk med underbyggda skåp och trådkorgar. Väggfasta skåp, arbetsbänk i laminat samt städskåp. Tvättmaskin samt torktumlare. Utgång till överbyggd uteplats med trädäck i sydöst.

Rumsbeskrivning övre plan:
– Rymligt allrum med parkettgolv och tapet på väggar. Fransk balkong samt ljusinsläpp i två väderstreck.
– Sovrum med parkettgolv och tapet på väggar. Stor garderob samt ljusinsläpp via fönster i nordöst.
– Sovrum med parkettgolv och tapet på väggar. Stor garderob samt ljusinsläpp via fönster i sydväst.
– Helkaklad dusch med uppvärmt (el) klinkergolv. Inredning i form av duschhörna med välvda dörrar, kommod, spegelskåp, WC samt eluppvärmd handdukstork. Infällda spotlights i tak samt ljusinsläpp via fönster i nordöst.

Bostadstyp

1½-plansvilla

Byggår

1984

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Lackerad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas

Ventilation

Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

Driftkostnad

El: 42 800 kr/år

Vatten och avlopp: 7 700 kr/år

Sotning: 550 kr/år

Renhållning: 2 500 kr/år

Övrigt: 1 800 kr/år

Summa: 55 350 kr/år

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump

Övrigt

2003 – Ny frånluftsvärmepump (föregående ägare)
2012 – Badrumsrenovering övre plan. Nytt kakel och klinker med golvvärme (el) i tvättstuga. Kvalitetsdokument finns.
2013 – Omgjorda markiser från manuell styrning till eldriven styrning. Fiberanslutning Wexnet.
2015/16 – Installerat golvvärme i uterum.
2016 – Utbyte av kökslådor (grå) i kök.
2018 – Utvändig målning av fasad.
2019 – Utbytt infälld belysning i kök till dimbara. Ny WC-stol badrum entréplan. Målning tak och väggar i hall och kök. Ny, induktionshäll, inbyggnadsugn och mikro. Ny stenmur runt fontän.
2021- Genomgång av yttertak tvätt och behandling.
Gemensam pump med vatten från kanalen delas med granne. Pumpen finns hos grannen.
Gemensam robotgräsklippare med granne där man delar äganderätt samt kostnader sinsemellan.
Skötselavtal med kommunen gällande grönområde mellan tomtmark gångväg (parkmark).
Larm finns att överta. Eget abonnemang tecknas.
Kamin sotad 210615 och brandskyddskontrollerad 180815 U.A.
Driftskostnaden är baserad på den nuvarande fastighetsägaren och bör endast ses som en uppskattning.

Enligt taxeringsinformationen har huset en boarea om 131 m² respektive biarea på 0 m².
Uppmätt area ger dock en boarea om 161 m² respektive biarea om 28 m².

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger viktig information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.

Energiprestanda

234 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Vidbyggt garage samt förråd. I förrådet finns två frysskåp samt mindre kylskåp som ingår.

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 566 000 kr

Tomt

426 m²

Beskrivning tomt

Lättskött trädgård med uteplatser i två väderstreck. Träd, buskar, blommor samt smultron- och blåbärsbuskar.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Räppe trafikeras av stadstrafik linje 4 (Centrum-Öjaby) samt Länstrafikens regionala linjer 114, 123 och 144.

Allmänt

Räppe är en stadsdel i utkanten av Växjö, förr en stationsort utmed järnvägen mellan Växjö och Alvesta. Via Räppe Kanal, som har en populär småbåtshamn, kan du ta dig ut till Helgasjön. Räppe ligger alldeles intill Bergkvaraområdet med odlingsmarker, vattendrag och gamla kulturmiljöer. Kvälleberg är ett annat omtyckt skogs- och strövområde med en utmanande motionsslinga och välskött elljusspår. Räppe IF har omfattande verksamhet med ungdoms- och seniorfotboll på Räppevallen. Vid Bergsnäs intill Räppe finns en vedeldad bastu som lockar bastubadare från hela stan. Räppe är sjönära och några av Helgasjöns bästa badplatser ligger nära.

Närservice

På nya stadsdelen Bredvik finns Växjös största grundskola F-9, Pär Lagerqvist skola, med stor idrottshall och en unik utemiljö. De stora handelsområdena Grand Samarkand, I 11 och Arenastaden ligger mycket nära. I Öjaby finns konditori och pizzeria.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2021).

Läge