Snart
till salu

personer har tittat på denna bostad

Villa

Öster

Linodlarvägen 19

7 RoK

210 m²

5 750 000 kr

Häftigt 70-talsfunkis på Öster


Etagevilla i fyra våningsplan med gedigen och elegant exteriör. Ett inbjudande hus med fint designad och praktisk planlösning för en aktiv familj. Huset är omfattande renoverat med bl a nyare yttertak, 3-glasfönster, två badrum samt kök. Utmärkta möjligheter till hemmakontor eller uthyrning. Mysiga trädgårdsytor i västerläge med delvis överbyggt altandäck och härligt spabad. Fjärrvärme, öppen spis med insats, vidbyggt garage och fiber.

Snabbfakta

Adress Linodlarvägen 19
Område Öster
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 210 m²
Biarea 70 m²
Tomtarea 1047 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 5 750 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Är detta ett boende för dig?

Det är inte helt klart när försäljningen ska ske men lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när det är dags!
vår integritetspolicy

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

7 (Varav 5 sovrum)

Boarea

210 m²

Planlösning

Välkommen till Öster och ett påkostat hus i framkant när det uppfördes 1970. Planlösningen är fördelad på fyra smarta våningsplan med ”nära” till allt trots att det är ett
stort hus. Här finns privat familjedel, stora sociala ytor och även avskilt rum med privat ingång för tex tonårsbarn, uthyrning eller egen verksamhet.

Rumsbeskrivning; entréplan:
– Hall med parkettgolv och gråmålade väggar. Vitlaserad trävägg avdelar hallen från vardagsrummet.
– I anslutning till hallen finns praktiskt kapprum som är utrustat med hyllor och avhägningsmöjlighet för ytterkläder. Klädhängare med bänk ingår inte.
– Gästtoalett med svart plastgolv och vitmålad panel på väggarna. Toalettstol och tvättställ.
– Vardagsrum i vinkel om ca 42 m² med stora glaspartier mot husets framsidan och högt placerade blyinfattade fönster mot gavelsidan. Matplats med gott om plats i anslutning till köket. Bokparkett, gråmålade väggar samt laserad trävägg. Fönster mot söder, norr och öster. Etanoleldad öppen spis ingår ej.
– Kök med inredning från Epoq, renoverat 2013. Vita släta luckor för skåp- och lådförvaring samt överskåp med frostade glasluckor. Gott om förvaring samt rejäla arbetsytor på grå laminatbänkskivor, stänkskydd av svart högblankt glas, belysning i taket med spotlight. Kyl/frys 2013 (Side-by-side Bosch) med vatten och ismaskin, köksfläkt 2013 (Bosch), induktionshäll 2013, inbyggnadsugn 2013 (Bosch) och diskmaskin 2013 (Bosch). Skafferi och städskåp. Ekparkett och vitmålade väggar, fönster mot norr.

Övre plan:
– Hall med ekparkett och gråmålade väggar samt inbyggd garderob. Del av tidigare hall är ombyggd och avdelad till större klädkammare som innehåller dubbelgarderob med skjutdörrar samt mindre klädkammare med linneskåp. Fönster mot söder.
– Sovrum med ekparkett och gråmålade väggar. Utgång till överbyggd balkong i söderläge. Fönster och balkongdörr mot söder.
– Sovrum med ekparkett och två inbyggda garderober. Fönster mot väster.
– Sovrum med bokparkett och gråmålade väggar, fönster mot norr.
-Elegant badrum/duschrum från 2014 med mörkgrått klinkergolv (golvvärme) och vita kaklade väggar. Duschhörna med sotade glasdörrar och takdusch. Badkar, toalettstol, stort handfat med kommod, spegelskåp med förvaring och belysning. Högskåp, väggskåp över wc, handukstork och belysning i tak med spotlight. Fönster mot norr.

Nedre plan:
– Stort allrum med bokparkettgolv och gråmålade väggar, utgång genom pardörrar till delvis överbyggd altan och vidare till trädgården i västerläge. Öppen spis med keddyinsats. Dubbelgarderob med skjutdörrar (bakom garderoben finns dörr för genomgång till uthyrningsdelen). Golvkonstruktion enligt Nivellsystem med tillhörande fläkt.
– Altan med stort trädäck som delvis är överbyggd med kanalplasttak. Härligt spabad samt utedusch. Uteplats med trädäck i anslutning till redskapsbod.
– Sovrum med ekparkettgolv och gråmålade väggar/vitmålad panel. Fönster mot väster. Rummet kan tas bort om större allrum önskas.

– Möjlig uthyrningsdel med separat ingång från husets södra sida.
– Entré med klinkergolv och två garderober. Dörr för genomgång till allrummet.
– Sovrum/kontor med laminatgolv och tre fönster som ger fint ljusinsläpp.
– WC med plastgolv och våtrumstapet. WC och tvättställ. Äldre standard.

Källarplan:
– Hall och matkällare med betonggolv.
– Duschrum renoverat 2012 med mörkgrått klinkergolv och vitkaklade väggar. Duschvägg, handfat med kommod, spegel med belysning och toalettstol.
– Tvättstuga och torkrum. Tvättmaskin 2021 (Electrolux), torktumlare ca 2016 (Cylinda) och torkskåp (Cylinda). Kyl och frys. Fönster mot söder.
– Förråd med betonggolv. Fönster mot öster.
– Uthyrningsrum/gästrum/förråd med textilmatta och vitmålade väggar. Fönster mot norr och öster.
– Kokvrå med trinett kök, två plattor och kylskåp. Bastu innanför kokvrån.
– Källarentré med betonggolv och utgång till trädgården. Fjärrvärmeväxlare.

Bostadstyp

Etagevilla

Byggår

1970

Grundläggning

Källare

Fasad

Tegel

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas

Ventilation

Självdrag

Driftkostnad

Uppvärmning: 23 000 kr/år

El: 22 000 kr/år

Vatten och avlopp: 6 000 kr/år

Sotning: 500 kr/år

Renhållning: 2 500 kr/år

Summa: 54 000 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.
– Fiberanslutning via Wexnet
– Husets boarea + biarea enligt ritningsuppmätning; 210 m2 + 70 m2. Enligt taxeringsuppgift 170 + 85 m2.
– Driftskostnaden är med 5 personer i hushållet + 2 uthyrningsrum
– Två uthyrningsrum fn uthyrda med goda intäkter. Blir lediga vid köparens övertagande.

Energiprestanda

82 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Vidbyggt garage med elektrisk garageport. Asfalterad garageuppfart med plats för två bilar. Redskapsbod för cyklar och trädgårdsredskap.

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

3 488 000 kr

Tomt

1047 m²

Beskrivning tomt

Insynsskyddad baksida i väster med uteplatser som omgärdas av häck, staket och insynsskydd. Stenlagd gång framför huset och upp till trappan vid entrén. Överbyggd uteplats i söderläge vid entrén. Altan med stort trädäck som delvis är överbyggd med kanalplasttak. Härligt insynsskyddat spabad samt utedusch. Uteplats med trädäck i anslutning till redskapsbod.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Öster trafikeras av stadstrafiken linje 4.

Allmänt

Öster är en charmig och kuperad stadsdel med smala gator, äldre hus med vackra trädgårdar och många gröna parker. På Staglaberget på Öster grundades Östers IF 1930, då var Öster ett eget samhälle precis utanför stadskommunens gräns vid landsvägen mot Ingelstad. Öster förvandlades till villastaden Östregård med många villor med stora tomter. Staglaberget är en vacker plats med utsikt över Växjösjön. På Öster finns också lummiga Ekebacken och biskopsgården Östrabo där rader av kända biskopar med Esaias Tegnér i spetsen har bott genom åren. Friluftsområdet Fylleryd ligger inte långt borta. Intill Öster finns matbutiken Hemköp, och på stadsdelen hittar vi klassiska Hovs Bageri, flera pizzerior och en bensinstation öppen till midnatt. I det gamla industriområdet finns Fläkten Skatehall.

Närservice

Östregårdskolan (F-6) ligger vid Staglaberget med utsikt över Växjösjön och på gångavstånd till parker, simhall, äventyrsbad och Centrum. Skolan har hundraåriga anor, vilket ger den en speciell charm. På Öster finns även Thorén Framtid (6-9). Intill Öster ligger också högstadieskolan Fagrabäckskolan och de stora kommunala gymnasieskolorna. Öster ligger centrumnära med hela stadens utbud några minuter bort.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2021).

Läge