personer har tittat på denna bostad

Villa

Gemla

Södra vägen 9

4 RoK

112 m²

2 850 000 kr

Renoverat 50-talshus i populära Gemla


Välkommen till populära Gemla och till ett renoverat och gediget 50-talshus i 1 ½ plan med källare. Huset har påkostats under senare år med stora renoveringar såsom bl a nytt tak, nya fönster, dusch/tvätt och kök. Här erbjuds tre fina sovrum, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt stora fönsterpartier i hela fastigheten som ger rikligt med ljusinsläpp. Fastigheten ligger på en lugn gata och har en underbar trädgård som som följer solens vandring. Dessutom erbjuds ett stort trädäck om ca 45 m² och trevligt lusthus. Fiber finns installerat från Wexnet och uppvärmning sker genom bergvärme. Gemla har på senare tid blivit väldigt populärt bland barnfamiljer där närhet till kommunikation, barnomsorg samt natur finns inom bekvämt avstånd.

Snabbfakta

Adress Södra vägen 9
Område Gemla
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 112 m²
Biarea 78 m²
Tomtarea 1218 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 2 850 000 kr
Dokument

Budgivning pågår!

Aktuellt bud

2 700 000 kr

Lämnades 2021-09-27 kl 11:35

Oj, redan budgivning?! Lugn, det kanske inte är för sent om du verkligen är intresserad? Kontakta mäklaren, så kanske du hinner lägga ett bud innan affären är avslutad.

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

4 (Varav 3 sovrum)

Boarea

112 m²

Planlösning

Välkomna till Södra vägen 9 i Gemla och till ett renoverat och mysigt 50-tals hus. Villan genomgick en totalrenovering 2017 där en ny planlösning gjordes. Huset har mycket fint läge med hörntomt på en lugn gata och erbjuder tre sovrum, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och praktiskt badrum med kombinerad tvättstuga. På källarplan finns det gott om förvaring samt dusch och bastu. Trädgårdstomten på hela 1218 m² omramar vackert huvudbyggnaden samt inbjuder till lek och spring året runt. På tomten står även ett trevligt lusthus med indragen el. Till Gemla har du goda tåg- och bussförbindelser och på orten finns Gemla skola (F–6-skola) samt livsmedelsbutiken Matöppet. Välkommen till ett mycket trevligt boende för att trivas i många år!

Rumsbeskrivning entréplan:
– Entré med laminatgolv och vitmålade väggar. Trappa upp till övre plan.
– Hall med laminatgolv och tapet/vitmålade väggar. Hatthylla. Fristående garderob ingår ej. Trappa ner till källare.
– Kök (2017) med vita högglansluckor, bänkskiva i laminat samt laminatskivor i borstad titanlook som stänkskydd. Vitvaror i form av inbyggnadsugn och mikro, induktionshäll (80 cm), fläkt (80 cm), integrerad diskmaskin samt kyl och frys. Infällda spotlights i tak. Laminatgolv samt vitmålade väggar. Inbyggt städskåp. Ljusinsläpp via fönster i två väderstreck.
– Vardagsrum med ekparkettgolv i original och vitmålade väggar. Ljusinsläpp via fönster i två väderstreck samt utgång till trädäck och trädgård i västerläge.
– Sovrum med trägolv och vitmålade väggar. Gott om förvaring bakom flera skjutdörrar. Ljusinsläpp via fönster i öster.
– Dusch/tvätt (2017) med våtrumsmatta på uppvärmt golv (vatten) och högtryckslaminatpaneler (BerryAlloc) på väggar. Inredning i form av duschhörna med välvda dörrar och takdusch, kommod med tillhörande spegelskåp, badrumsskåp samt uppvärmd handdukstork (vatten). Arbetsbänk i laminat. Tvättmaskin samt torktumlare. Infällda spotlights i tak. Ljusinsläpp via fönster i öster.

Rumsbeskrivning övre plan:
– Hall med laminatgolv och vitmålade väggar.
– Sovrum med laminatgolv och tapet/vitmålade väggar. Garderob med skjutdörrar. Kattvindsgarderob i anslutning. Ljusinsläpp via fönster i norr.
– Sovrum med laminatgolv och lila/vitmålade väggar. Mindre klädkammare. Ljusinsläpp via fönster i söder.

Rumsbeskrivning källare:
– Groventré med betonggolv och väggar. Duschkabin. Bastu med plats för 3 personer.
– Hall med betonggolv och väggar. Arbetsbänk med underliggande skåp. Klädgarderob. Ljusinsläpp via källarfönster i söder.
– Pannrum/hobbyrum med betonggolv och väggar. Ljusinsläpp via fönster i söder.
– Förråd.
– Matkällare.

Bostadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggår

1957

Grundläggning

Källare

Fasad

Tegel

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Målad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

2-glas isoler

Ventilation

Självdrag

Driftkostnad

El: 27 790 kr/år

Vatten och avlopp: 5 720 kr/år

Renhållning: 2 550 kr/år

Övrigt: 1 800 kr/år

Summa: 37 860 kr/år

Uppvärmning

Bergvärme, luft-luft värmepump.

Övrigt

2017 – Totalrenovering av kök och badrum (våtrumsdokument). Ny el i boendeytan. Nya 2-glas isolerfönster. Nya laminatgolv Pergo. Öppnat upp vägg till vardagsrum.
2018 – Nya 2-glas isolerfönster. Nya innerdörrar, ytterdörr samt altandörr. Platsbyggd garderob med skjutdörrar sovrum entréplan. Nya laminatgolv Pergo.
2019 – Tilluftsventiler i sovrum och vardagsrum. Målning samt inklädning av innertrappa.
2020 – Nytt yttertak med papp, läkt och betongpannor. Nya vindskivor, plåt och hängrännor. Inklädning av skorsten. Målning av lusthus. Slinga installerad för robotgräsklippare. (Befintlig robot ingår ej). Förlängning av trädäck. Målning av grunden. Ny luftvärmepump i övre plan.
2021 – Ny luftvärmepump i entréplan.

Bergvärme från 2002.
Fiber från Wexnet från 2016.
Flaggstång.
Larm från Verisure finns att ta över. Köparen tecknar eget abonnemang.
Möjlighet finns för gemensam å-bevattning ca 100-120 kr per år.
Enligt taxeringsinformationen har huset en boarea om 119 m² respektive biarea på 62 m².
Uppmätt area ger dock en boarea om 112 m² respektive biarea om 78 m²

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.

Energiprestanda

Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Lusthus med indragen el (1998). Friggebod. Lekställning.

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 745 000 kr

Tomt

1218 m²

Beskrivning tomt

Trädgårdstomt med växter och träd. Ett nysatt äppelträd.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samf. / Gemensamhetsanl. / Servitut

Avtalsservitut D-2017-00092686:1 Last: Avtalsservitut: Optokabel, D201700092686:1.1

Kommunikation

Regiontrafiken med linje 144/145 och 114 Växjö-Gransholm. Gemla har egen tågstation som tar dig till Växjö på 7 min.

Allmänt

I Gemla bor man i en modern tätort och samtidigt finns ett levande jordbruk. Här finns tillverkningsindustri som Fresh och Mickis leksaker. Det finns också en rad olika företag inom bygg- och IT-branchen, i Gemla finns en framgångsrik entreprenörsanda. Rakt igenom Gemla rinner Helige Å som är utmärkt att paddla på. Gransholms IF har idrottsverksamhet med fotboll, innebandy, tennis och gymnastik. Gemla ligger mitt emellan Växjö och Alvesta, här bor man med närhet till stadens brus och samtidigt den härliga naturen i Gemla.

Närservice

Gemla skola är en F–6-skola med cirka 170 elever. Skolan ligger centralt i Gemla och är sammanlänkad med fritidshemmet. På orten finns också livsmedelsbutiken Matöppet, en pizzeria och ett gym.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2021).

Läge