Snart
till salu

personer har tittat på denna bostad

Villa

Öster

Kvarnhagsgatan 21A

5 RoK

138 m²

6 475 000 kr

Genuint drömläge på Öster


På en av Växjös mest attraktiva adresser, presenterar vi nu en riktigt ljuvlig Österpärla! Denna villadröm ligger inbäddad i genuint mysiga kvarter med gångavstånd till Centrum. Kvarnhagsgatan 21A uppförd 1911, genomgick 2014 både tillbyggnad och en totalrenovering. Renoveringarna är utförda i ett högt kvalitetsutförande och bostaden andas modernt toppskick med bevarad charm. Du möts av en ljus och trevlig bostad med bland annat kakelugn, generös takhöjd och helkaklat badrum. Dessutom erbjuds en lugn och skyddad baksida där kvällssolen kommer på besök. Uteplats med härligt spabad och ett vidsträckt trädäck.

Snabbfakta

Adress Kvarnhagsgatan 21A
Område Öster
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 138 m²
Biarea 90 m²
Tomtarea 960 m²
Pris 6 475 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Är detta ett boende för dig?

Det är inte helt klart när försäljningen ska ske men lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när det är dags!
vår integritetspolicy

Mäklare

Niklas Carlsson

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-528 20 81

Niklas Carlsson
Antal rum

5 (Varav 3 sovrum)

Boarea

138 m²

Planlösning

Kvarnhagsgatan 21A bjuder in till en hemtrevlig bostad i toppskick som både är modern och med behållen charm. Generös takhöjd och trevliga ljusinsläpp i hela bostaden med bland annat stora fönsterpartier ut mot baksidans uteplats. Vacker fungerande kakelugn, spegeldörrar och vitmålade väggar.

ENTRÉPLAN
– Stor och välkomnande entréhall med gott om plats för avhängning i skjutdörrsgarderob. Trappa till övre plan respektive källarplan. Vitmålade väggar, mjuka klickgolv (Vinylkomfort Croft Oak) samt tak med infällda spotlights.
– Snyggt och stilrent wc/duschrum med stiliga grå klinkerplattor på golv och delvis på vägg. Övriga väggar med vitt kakel samt tak med spotlights. Vägghängd wc, duschhörna med välvda dörrar, tvättställskommod och spegel.
– Kök i öppen förbindelse med matplats och vardagsrum. Köksinredning från HTH med vita ramluckor/lådor, stänkskydd i vitt kakel samt köksbänkar i laminat. Vitvaror från Siemens: Kyl, integrerad frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, induktionshäll, fläkt (90cm) och integrerad diskmaskin (samtliga 2014). Mjuka klickgolv och vitmålade väggar.
– Mycket tilltalande matplats och vardagsrum med vacker kakelugn och ett härligt fönsterparti med pardörrar ut mot baksidans uteplats. Ljust och trevligt med ljusinsläpp från tre håll. Vitmålade väggar och sköna mjuka klickgolv.
– Sovrum med vitmålade väggar och vitvaxat (hårdvax) trägolv.

ÖVRE PLAN
– Vacker vit trappa upp till övre plan. Vägg med snygg ohyvlad vit träpanel.
– Ljust allrum i generös storlek med vitmålade väggar och mjuka klickgolv.
– Arbetshörna eller läshörna.
– Fräscht wc/duschrum med plastmatta på golv och väggar. Wc, duschhörna och tvättställskommod. Golvvärmeslinga samt tak med infällda spotlights.
– Sovrum med vitvaxat trägolv, vitmålade väggar och platsbyggd garderob.
– Sovrum med vitmålade väggar och mjuka klickgolv. Platsbyggd garderob.

KÄLLARPLAN
– Tvättstuga med ljusgrå klinkergolv, vita putsade väggar och spotlights i taket. Praktisk arbetsbänk samt tvättho, tvättmaskin och torktumlare (båda 2014).
– Förråd med målat betonggolv.
– Större förråd med målat betonggolv och målade väggar. Fjärrvärmeaggregat.
– Mindre förråd/matkällare.

Bostadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggår

1911

Grundläggning

Källare

Fasad

Liggande träpanel

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Lackerad plåt

Tak

Betongpannor och plåt

Fönster

3-glas

Ventilation

Självdrag

Driftkostnad

Uppvärmning: 14 000 kr/år

El: 12 000 kr/år

Vatten och avlopp: 5 000 kr/år

Sotning: 700 kr/år

Renhållning: 2 600 kr/år

Summa: 34 300 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

– Mysig och privat trädgårdsbaksida med en härlig uteplats i form av ett vidsträckt trädäck där det finns gott om plats för spabad, loungemöbler, soldäck, grill och matplatser. Här njuter man av västersolen. Uppvuxen trädgård med häck, buskar, fruktträd och flaggstång mm.
– Plattsatt mindre uteplats på framsidan med södersol.
– Huset är tillbyggt och 100% totalrenoverat under 2013/2014. Alla byggnationer och renoveringar är utförda av lokala välrenommerade hantverkare.
– Vattenburen golvvärme i hela entréplanet (dock ej sovrummet). Radiatorer på övriga plan.
– Fastigheten är ansluten till Wexnets fibernät.
– Utvändig ommålning utförd 2016.
– Carportbyggnad uppförd 2018.
– Kakelugnen är sotad juni 2021 och brandskyddskontrollerad februari 2019 utan anmärkningar.
– Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger viktig information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.

Energiprestanda

67 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

– Fristående carport med förrådsdel. Möjligt att göra om till garage genom att montera port och ev gjuta golv.
– Äldre dubbelgarage med helt omgjord takkonstruktion (sadeltak med nya takstolar, råspont, papp och betongpannor). Potentiell utvecklingsmöjlighet för att bygga uthyrningsrum, kontor, ateljé, orangeri eller liknande.

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

3 392 000 kr

Tomt

960 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Öster trafikeras av stadstrafiken linje 4.

Allmänt

Öster är en charmig och kuperad stadsdel med smala gator, äldre hus med vackra trädgårdar och många gröna parker. På Staglaberget på Öster grundades Östers IF 1930, då var Öster ett eget samhälle precis utanför stadskommunens gräns vid landsvägen mot Ingelstad. Öster förvandlades till villastaden Östregård med många villor med stora tomter. Staglaberget är en vacker plats med utsikt över Växjösjön. På Öster finns också lummiga Ekebacken och biskopsgården Östrabo där rader av kända biskopar med Esaias Tegnér i spetsen har bott genom åren. Friluftsområdet Fylleryd ligger inte långt borta. Intill Öster finns matbutiken Hemköp, och på stadsdelen hittar vi klassiska Hovs Bageri, pizzerior och en bensinstation öppen till midnatt. På det gamla industriområdet finns bland annat gym och Fläkten skatehall.

Närservice

Östregårdskolan (F-6) ligger vid Staglaberget med utsikt över Växjösjön och på gångavstånd till parker, simhall, äventyrsbad och Centrum. Skolan har hundraåriga anor, vilket ger den en speciell charm. På Öster finns även Thorén Framtid (6-9). Intill Öster ligger också högstadieskolan Fagrabäckskolan och de stora kommunala gymnasieskolorna. Vårdcentralen på Öster heter Birka vårdcentral. Öster ligger centrumnära med hela stadens utbud några minuter bort.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2021).

Läge