personer har tittat på denna bostad

Villa

Högstorp

Andvägen 38

4 RoK

92 m²

3 750 000 kr

Renoverat 60-tal på Högstorp


Hemtrevligt, moderniserat 60-talshus om 92 m² + 74 m² med utmärkt läge på lugna Andvägen. Väl insynsskyddad baksida i söderläge med uterum, terrass och vacker trädgård. Huset har skötts med största omsorg och renoverats fortlöpande , bl a är tak, fönster och badrum omgjort. Huset har 2-3 sovrum i entréplanet samt ytterligare två inredda, bra förvaringsutrymmen, stor tvättstuga och groventré i källarplanet. Fjärrvärme. Vidbyggt garage.

Snabbfakta

Adress Andvägen 38
Område Högstorp
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 92 m²
Biarea 74 m²
Tomtarea 639 m²
Tillträde 2022-03-01 eller enl ök
Pris 3 750 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Obs! Endast tidsbokning. Boka via hemsidan eller ring mäklaren.

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

4 (Varav 3 sovrum)

Boarea

92 m²

Planlösning

Rumsbeskrivning, entréplan:
– Entré med uppvärmt(el) grått klinkergolv och vita väggar. Snedtak med vitt paneltak och höga fönster ger fint ljusinsläpp. Plats för avhängning av ytterkläder.
– Övre hall med parkettgolv och vitmålad bröstpanel/vita väggar. En garderob samt städskåp.
– Vardagsrum i vinkel med originalparkettgolv samt vita väggar. Helglasad dörr till uterummet. Här har tidigare varit ett ytterligare sovrum, kan enkelt återställas om så önskas.
– Duschrum med uppvärmt(el) grått klinkergolv och helkaklade vita väggar. Dusch med välvda glasdörrar och takdusch, tvättställ, toalett, handdukstork, väggspegel samt väggskåp.
-Kök med parkettgolv och vitmålad bröstpanel/vita väggar. Inredning med träluckor, bänkskiva i grå laminat samt vitt väggkakel. Kyl/frys, diskmaskin, ugn, mikrovågsugn och fläkt, samtliga i rostfritt utförande. Spishäll. Matplats för 4-6 personer.
– Sovrum med laminatgolv, vita väggar, tre garderober samt utgång till altandäck i söderläge via helglasade pardörrar.
– Sovrum med laminatgolv, vita väggar samt en garderob.
Källarplan:
– Ljus gillestuga direkt nedför trappan med trägolv, vita väggar och tre fönster.
– Stort rum med laminatgolv, vita väggar, en garderob samt två fönster. Perfekt rum för gäster eller familjens tonåring.
– Duschrum med uppvärmt(el) terrakottafärgat klinkergolv och väggar med puts/vit panel. Dusch med vägg i glasbetong, toalett, tvättställskommod och väggspegel.
– Tvättstuga med målat betonggolv och putsade väggar. Tvättmaskin, torktumlare och extra frys. Arbetsbänk och fasta skåp. Plats för att hängtorka tvätt.
– Förråd med betonggolv och målade/putsade väggar. Källardörr till trädgården.
– Förråd med betonggolv och målade/putsade väggar samt fasta hyllor.
– Förråd under trappan.

Bostadstyp

1-plansvilla med källare

Byggår

1964

Grundläggning

Källare

Fasad

Tegel, trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Tak

Betongpannor

Fönster

2- och 3-glas

Ventilation

Mekanisk frånluft

Driftkostnad

Uppvärmning: 18 200 kr/år

El: 18 000 kr/år

Vatten och avlopp: 6 000 kr/år

Renhållning: 2 500 kr/år

Summa: 44 700 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.
– Vidbyggt garage med elport. Grusad uppfart med plats för två bilar.
– Markiser på flertalet fönster.
– Förberett för fiber från Wexnet, anslutningskostnad 16 500 kr.

Energiprestanda

100 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 255 000 kr

Tomt

639 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Högstorp trafikeras av stadstrafiken linje 4 (Högstorp-Centrum-Öjaby) och i närheten går väg 25 och väg 27.

Allmänt

Stadsdelen Högstorp började byggas på 1960-talet och består till största delen av villor. Högstorp ligger i Växjös östra utkant nära centrum och nära naturen. Högstorp är den mest skogsnära av Växjös stadsdelar, granne med Fyllerydsskogen där ett fantastiskt elljusspår och mängder med strövstigar väntar på både flanörer och motionärer. I Fylleryd finns också en populär golfbana. På senare år har området växt vidare österut mot Hollstorp både med villor och flerfamiljshus.

Närservice

Högstorps skola är en nybyggd F-6-skola som ligger vackert vid Solvändan högst upp på Högstorpsbacken vid Åbovägen. Området är välbesökt av de närboende och inbjuder till skogspromenader, lek och pulkaåkning. Fagrabäcksskolan är närmaste högstadieskola och gamla Högstorpsskolan är numera ombyggd till en större förskola. I nordöstra Högstorp ligger Åbo idrottsplats som är en av Växjös största tränings- och matchanläggningar för ungdomsfotbollen. Vid infarten till Högstorp ligger Hemköp och en kvälls- och helgöppen Preembutik.

Övrigt

Läge