personer har tittat på denna bostad

Villa

Hovshaga

Vinbärsvägen 7

7 RoK

181 m²

5 400 000 kr

Hovshagavilla på återvändsgata


Rymlig familjevilla med privat läge! Huset, byggt 2005, är placerat som sista hus på lugn återvändsgata på Hovshaga och har en härlig trädgård i alla väderstreck. Stort skyddad stenlagd uteplats i soligt västerläge samt vidbyggt garage med förråd. Huset inrymmer fem sovrum, två sällskapsrum, stort kök med köksö, två rymliga badrum samt praktisk tvättstuga. Lyxigt med bastu i anslutning till badrum samt braskamin i ett av sällskapsrummen. Uppvärmning sker via fjärrvärme och fiber finns installerat från Wexnet. Rymligt garage med förråd samt stor uppfart med plats för flera bilar. Här bor du med närhet till Hovshaga centrum med bl a mataffär och vårdcentral och med gångavstånd når du förskola och skola utan att korsa bilvägar.

Snabbfakta

Adress Vinbärsvägen 7
Område Hovshaga
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 181 m²
Biarea 35 m²
Tomtarea 899 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 5 400 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Obs! Endast tidsbokning. Boka via hemsidan eller ring mäklaren.

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

7 (Varav 5 sovrum)

Boarea

181 m²

Planlösning

Välkommen till familjevänliga Hovshaga och Vinbärsvägen 7. Nyare och välskött 1 ½-plansvilla, perfekt för den stora familjen med sju rum varav fem sovrum. Mycket bra planlösning med härliga sällskapsytor i såväl kök, vardagsrum som allrum. Här erbjuds även ett lyxigt badrum med dusch, spabad och bastu. Tvättstugan även den är rymlig om med möjlighet till förvaring. Stor överbyggd altan hittar du i insynsskyddat västerläge. Fastigheten ligger på lugn återvändsgata och den stora tomten erbjuder dessutom mycket gräsytor för lek och umgänge. Här bor du bekvämt med närhet till all samhällsservice du behöver och med cykelavstånd tar du dig enkelt till natur och sjöar samt Växjö centrum.

Rumsbeskrivning entré:
Genomgående golvvärme i entréplanet.
– Entré med klinkergolv och tapet på väggar. Hatthylla samt stor fristående garderob. Trappa upp till övre plan.
– Kvalitetkök från Tibro med massiva ek luckor, bänkskivor i laminat samt klinker som stänkskydd. Köksö med infällda diskhon. Rostfria vitvaror i form av kyl, frys, inbyggnadsugn och mikro, induktionshäll (2020) , fläkt samt diskmaskin (2017). Klinkergolv samt tapet på väggar. Infällda spotlights i tak. Ljusinsläpp via fönster i väster samt utgång till överbyggd altan och trädgård.
– Vardagsrum med ekparkettgolv och tapet på väggar. Braskamin. Ljusinsläpp via fönster i två väderstreck samt utgång till överbyggd altan och trädgård.
– Sovrum med ekparkettgolv och tapet på väggar. Stor fristående garderob. Ljusinsläpp via fönster i två väderstreck.
– Helkaklad duschrum med inredning i form av duschhörna med välvda dörrar, kommod, spegelskåp samt WC-stol. Ljusinsläpp via fönster i öst.
– Helkaklad tvättstuga med inredning i form av rostfri tvättho, skåp och hatthylla. Tvättmaskin och torktumlare från Miele. Utgång till garage och förråd.

Rumsbeskrivning övre plan:
Direktverkande el i övre plan.
– Trappa upp till övre plan. Infällda spotlights i tak.
– Allrum med ekparkettgolv och tapeter på väggar. Ljusinsläpp via fönster i väster.
– Sovrum med ekparkettgolv och ljust målade väggar. Stor fristående garderob. Ljusinsläpp via fönster i norr.
– Sovrum med ekparkettgolv och ljust målade väggar. Ljusinsläpp via fönster i öster.
– Sovrum med ekparkettgolv och ljust målade väggar. Fristående garderob. Ljusinsläpp via fönster i söder.
– Sovrum med ekparkettgolv och ljust målade väggar. Fristående garderob. Ljusinsläpp via fönster i söder.
– Helkaklat badrum med eluppvärmt golv. Inredning i form av spabad, duschvägg, större kommod med badrumsskåp och spegel samt WC-stol. Ljusinsläpp via fönster i norr.
– Bastu med plats för 4 personer.

Bostadstyp

1½-plansvilla

Byggår

2005

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas

Ventilation

Mekanisk frånluft samt tilluftsventiler

Driftkostnad

Uppvärmning: 11 350 kr/år

El: 13 500 kr/år

Vatten och avlopp: 7 800 kr/år

Sotning: 550 kr/år

Renhållning: 2 550 kr/år

Övrigt: 1 800 kr/år

Summa: 37 550 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme, Direkt El, Braskamin

Övrigt

2012 – Tillbyggnad altan med betongplatta på mark och klinkerplattor ovan.
2016 – Utvändig målning av husfasad samt garage.
2017 – Ny duschvägg i övre plan.
2018 – Ny duschkabin i entréplan. Nytt bastuaggregat samt sittplats i bastun. Planterat ny tujahäck på baksidan och på sidan av fastigheten. Mossbehandlat yttertak.
2019 – Nymålade entrédörrar, förrådsdörrar samt garageport.
2021- Tre sovrum nymålade övre plan. Ny köksblandare. Ny handfatsblandare duschrum entréplan.

Kaminen är sotad 190502 och inlagd med sotningsintervall var 3:e år. Brandskyddskontrollerad 191210.
Centraldammsugarstation finns men fungerar ej.
Driftskostnaden är baserad på den nuvarande fastighetsägaren och bör endast ses som en uppskattning.
Enligt taxeringsinformationen har huset en boarea om 187 m² respektive biarea på 0 m².
Uppmätt area ger dock en boarea om ca 181 m² respektive biarea om ca 35 m².

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger viktig information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.

Energiprestanda

66 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Vidbyggt isolerat garage med förråd ca 35 m².

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

3 663 000 kr

Tomt

899 m²

Beskrivning tomt

Härlig trädgårdstomt som omger fastigheten med fin häck- och flera buskplanteringar. Stenlagd gångväg fram till entrén samt till garage.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samf. / Gemensamhetsanl. / Servitut

Avtalsservitut Optokabel Mm Last: Avtalsservitut: Optokabel Mm, 0780IM-05/1972.1

Kommunikation

Hovshaga trafikeras av stadstrafikens turtätaste linje 1, 7 och 8. Cykelvägarna är välutbyggda.

Allmänt

Hovshaga ligger ca 4 km norr om Växjö centrum, nära naturområden som Helgasjön, Araby Fritidsområde, Kronoberg och Evedal. Stadsdelen har sedan 1970-talet vuxit norrut och är en av Växjös populäraset bland barnfamiljer. Vid idrottsanläggningen Hagavallen bedriver Hovshaga AIF ungdomsverksamhet inom fotboll och innebandy. På Gamla Kronobergsvägen finns den populära 4H-gården, många barns favoritställe med flera fina smådjur.

Närservice

På Hovshaga finns tre kommunala F-6 skolor, Gustavslundsskolan, Hovshagaskolan och Östra Lugnets skola samt ett flertal förskolor. Vid Gustavslundsskolan ligger Hovshaga sporthall. I Hovshaga centrum finns en Ica Supermarket, pizzeria, bibliotek, frisersalong och vårdcentral. På området finns också bensinmack och jourbutik. Närmaste köpcentrum är Norremark med bland annat Ica Kvantum, Coop Forum, Systembolaget och Apotek.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2021).

Läge