personer har tittat på denna bostad

Villa

Danneborg

Majvägen 9

7 RoK

284 m²

5 950 000 kr

Högklassig villa med utmärkt läge på Danneborg

Klassisk representationsvilla med fantastiska ytor, huset inrymmer bl a vardagsrum om ca 80 m² med två eldstäder, fyra sovrum samt totalrenoverad lägenhet om ca 53 m² som ger goda intäkter eller passar bra för egen verksamhet. Vackert läge med gräns och utsikt mot grönområde. Uterum i husets vinkel om ca 38 m² med skjutpartier mot altan med pool, spabad och bastu. Dubbelgarage. Fjärrvärme.

Snabbfakta

Adress Majvägen 9
Område Danneborg
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 284 m²
Biarea 131 m²
Tomtarea 871 m²
Pris 5 950 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

7 (Varav 5 sovrum)

Boarea

284 m²

Planlösning

Välkommen till ett riktigt bra läge på Danneborg intill grönområde och skogsparti. Huset är skapat 1969 som en praktfull direktörsvilla av arkitekterna Erik Weman och G Barta åt dåvarande Södra-direktören Emil Haeger. Bostadens planlösning går i dåtidens traditionella representationsstil med stora sociala utrymmen och familjens privata delar.
Rumsbeskrivning, övre plan:
– Entré med uppvärmt ljus-/mörkgrått klinkergolv väggar målade i grå kulör. Hatthylla.
– Kök med inredning från 2000 med vita släta luckor och lådfronter, mosaikkakel i grå nyanser som stänkskydd och arbetsbänkar med grå laminatskiva och infälld diskho. Diskmaskin (2020), inbyggnadsugn och mikro, kyl och frys (is och vatten), köksfläkt och induktionshäll (alla från 2000). Uppvärmt ljus-/mörkgrått klinkergolv och väggar målade i grå kulör. Fönster mot norr.
– Fantastisk matsal och vardagsrum om ca 80 m² som avdelas med murstock med braskamin och murad öppen spis. Ekparkettgolv och vitmålade väggar. Stora fönsterytor och utgång till uterummet. Vitmålad trappa till nedre plan.
– Kontor/sovrum som nås via skjutdörr från vardagsrummet. Ekparkettgolv och vitmålad vägg. Fönster mot öster och norr.
– Härligt uterum med trallgolv och stora skjutpartier i glas, målat innertak med infällda spotlights samt infravärme. Från uterummet nås ett stort altandäck med pool och spabad. Markiser som solskydd, infravärmare.
– Bastu i anslutning till uteplatsen.
– Hall med ekparkettgolv och detaljer med klinkergolv samt vitmålade väggar. Infälld belysning i taket. Skjutdörrar med flera garderober, klädkammare samt tvättstuga. Liten balkong i västerläge.
– Tvättstuga med plastgolv och väggar med skivmaterial. Tvättmaskin (Bosch), torktumlare (Electrolux), inbyggt torkskåp. Tvättho, arbetsbänk av laminat med lådhurts och hyllplan. Fönster i norr.
– Bad/duschrum med mörkgrått uppvärmt klinkergolv och vita kaklade väggar. Spabad (Gustavsberg), handfat med kommod, spegelskåp med belysning, högskåp, duschhörna med välvda frostade glasdörrar, toalett och handukstork. Infällda spotlights i taket. Fönster mot norr.
– Klädkammare/förråd.
– Sovrum 1 med laminatgolv och vitmålade väggar. Fönster och utgång till uterummet i söderläge.
– Sovrum 2 med laminatgolv och vitmålade väggar. Fönster mot söder.
– Sovrum 3 med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Skjutdörrsgarderob med tre garderober. Fönster och helglasad altandörr mot altandäck med pool och spabad i söderläge.
– Vitmålad trappa med eksteg till källare
– Entré med marmorgolv. Ljusinsläpp via ytterdörrens sidofönster
– Hall med mörkt klinkergolv. Hatthylla. Fönster i norr.
– Gästtoalett med mosaikgolv och kaklade väggar. Handfat, spegel och toalett.
– Förråd med garderober samt hyllplan, fjärrvärmeaggregat. Härifrån nås dubbelgaraget.
– Dubbelgarage med betonggolv och betongväggar.
– Separat del som fungerar utmärkt för tex uthyrning, egen verksamhet eller kanske för tonårsbarnen. Lägenheten har en boarea om ca 53 m², är totalrenoverat 2020 och innehåller; Allrum med ljust laminatgolv och vitmålade väggar. Plomberad öppen spis. Klädkammare/förråd. Kök med köksinredning från HTH med vita släta luckor. Inredning med köksfläkt, kyl/frys (Cylinda), diskmaskin (Elvita) och spis. Ljust laminatgolv och vitmålade väggar. Fönster mot norr. Duschrum med ljusgrått klinkergolv (uppvärmt) och vita kaklade väggar. Inredning med handfat med kommod, spegel, toalett, duschhörna med raka glasdörrar med svarta detaljer. Tvättmaskin (Candy)
– Två stora förråd med ingång från uthyrningsdelen. Betonggolv och betongväggar.

Bostadstyp

Suterränghus

Byggår

1969

Grundläggning

Källare

Fasad

Trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Betong/(trä

Tak

Papp/skiffer och bandtäckt plåt

Fönster

2- och 3-glas

Ventilation

Självdrag

Driftkostnad

Uppvärmning: 23 600 kr/år

El: 35 000 kr/år

Vatten och avlopp: 13 000 kr/år

Sotning: 1 000 kr/år

Renhållning: 2 700 kr/år

Summa: 75 300 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.
– Enligt taxeringsuppgift är husets boarea + biarea 209 m² + 209 m². Enligt verklig uppmätning 284 m² + 131 m²
– Den separata lägenheten är tillgänglig direkt för köparen. Hyresintäkt ca 70 tkr/år
– Angiven driftskostnad omfattar fyra personer i två hushåll (huset + separata lägenheten).
– Fiber via Wexnets nät
– Angiven elkostnad är beräknad på ett kwh-pris om 2,50 kr.

Energiprestanda

73 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Dubbelgarage, asfalterad garageuppfart med plats för två bilar samt stensättning med plats för ytterligare bil. Uteplats vid entrén, rymligt uterum samt stort trädäck med pool och spabad i söderläge. Stensatt uppställningsplats och staket med plats för cyklar och soptunnor.

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 998 000 kr

Tomt

871 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Växjö Stadstrafik med turtäta linje 1 (Hovshaga-Centrum-Teleborg)

Allmänt

Danneborg ligger i utkanten av Hovshaga precis intill Araby fritidsområde med vackra strövstigar, motionsspår samt båt- och badplatser utmed Helgasjöns stränder. Här finns också Växjö Golfklubb och Växjö Ridklubb. I närheten ligger natursköna Ryttartorpet med minigolfbana, badplats, kafé och uthyrning av kanoter. Cykelvägarna leder snabbt till Hovshaga där Hovshaga AIF bedriver fotboll och innebandy.

Närservice

På Hovshaga finns de kommunala F-6-skolorna Gustavslundsskolan och Hovshagaskolan samt ett flertal förskolor. Sammanbyggt med Gustavslundskolan ligger Hovshaga sporthall. I Hovshaga centrum finns en Ica Supermarket, pizzeria, bibliotek, frisersalong och vårdcentral. På området finns också bensinmack och jourbutik. Närmaste köpcentrum med stormarknader, butiker och restauranger är Samarkand. Vid Dalbo Centrum, en knapp kilometer från Danneborg finns livsmedelsbutiker, apotek, vårdcentral och restaurang.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdesdagen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge