personer har tittat på denna bostad

Villa

Hovshaga

Månadsvägen 7

4 RoK

116 m²

3 500 000 kr

Enplansvilla med källare på omtyckta Danneborg


Klassiskt 60-talshus med äldre standard men samtidigt välskött och med fantastisk potential. Enplansvillan med källare, belägen på återvändsgata på omtycka Danneborg (Hovshaga), erbjuder bl a ett välplanerat entréplan med tre bra sovrum, rymligt kök, vardagsrum med ekparkettgolv i original samt badrum. I källarplan hittar du mysig gillestuga med öppen spis, hobbyrum, klädvård, verkstad samt massor med förvaringsutrymmen. Härlig baksida med gott om gräsyta i soligt söderläge. Vidbyggt garage om ca 29 m² och fjärrvärme är installerat. Inom gång- och cykelavstånd finns barnomsorg, naturområden, sjöar samt köpcentrumet Grand Samarkand. Fina möjligheter för er som vill förnya samt sätta er egen prägel. Varmt välkomna på visning!

Snabbfakta

Adress Månadsvägen 7
Område Hovshaga
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 116 m²
Biarea 143 m²
Tomtarea 708 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 3 500 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

4 (Varav 3 sovrum)

Boarea

116 m²

Planlösning

Ett fint och gediget tegelhus med samma ägare sedan byggnadsåret 1969. Huset har äldre standard och har skötts löpande med omsorg och är i välskött skick. Härligt trädgård med sol från morgon till kväll och i trädgården finns flera äppelträd och ett plommonträd. Utmärkt läge på lugna Månadsvägen med gångavstånd till natursköna Araby fritidsområde som erbjuder flera motionsspår och badplatser, golfbanor samt ridskola. Med cykeln eller buss tar du dig enkelt till Arenastaden med högklassig idrott, köpcentrum Grand Samarkand samt centrum.

Rumsbeskrivning:
– Entré med linoleumgolv och tapet på väggar. Platsbyggd garderob samt en väggfast hatthylla.
– Hall med linoleumgolv och tapet på väggar. Tre inbyggda garderober samt trappa ner till källarplan.
– Kök med gröna och grå luckor, rostfri diskbänk, bänkskiva i laminat samt laminatskiva som stänkskydd. Vitvaror i form av spis, fläkt samt inbyggt kylskåp. Städskåp samt två garderober. Linoleumgolv och tapet på väggar. Ljusinsläpp från fönster i två väderstreck.
– Vardagsrum med parkettgolv och tapet på väggar. Ljusinsläpp från fönster i söder samt utgång till stenlagd uteplats och trädgård.
– Sovrum 1 med linoleumgolv och tapet på väggar. Ljusinsläpp från fönster i söder.
– Sovrum 2 med heltäckande matta och tapet på väggar. Ljusinsläpp från fönster i söder samt utgång till stenlagd uteplats och trädgård.
– Sovrum 3 med heltäckande matta och tapet på väggar. Platsbyggd dubbelgarderob. Ljusinsläpp från fönster i norr. I anslutning finns en klädkammare med hyllplan och klädstänger.
– Badrum med plastmatta på golv och väggar. Inredning i form av badkar, tvätthandfat, spegelskåp, bidé samt WC-stol. Ljusinsläpp från fönster i norr.
– Toa med plastmatta på golv och tapet på väggar. Inredning i form av tvätthandfat, spegelskåp samt WC-stol. Ljusinsläpp från fönster i norr.

Rumsbeskrivning källarplan:
– Gillestuga med trägolv och väv på väggar. Öppen spis. Ljusinsläpp från källarfönster i norr.
– Hobbyrum med plastmatta på golv och tapet på väggar. Ljusinsläpp från glasblock i söder.
– Toa med plastmatta och tapet. Inredning i form av tvätthandfat, spegelskåp samt WC-stol.
– Fd. pannrum med målat betonggolv och väggar. Platsbyggd garderob. Ljusinsläpp från glasblock i söder.
– Tvättstuga med målat betonggolv och tapet på väggar. Rostfri tvättho med underliggande förvaring, väggfasta skåp samt arbetsbänk. Två toppmatade tvättmaskiner samt två frysboxar. Ljusinsläpp från källarfönster i två väderstreck.
– Klädkammare med plastmatta på golv och betongväggar. Hyllplan med klädstänger.
– Matkällare med betongväggar och golv. Flera hyllplan.
– Verkstad med betonggolv och väggar. Trappa upp till vidbyggt garage.

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger viktig information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.

Bostadstyp

1-plansvilla med källare

Byggår

1969

Grundläggning

Källare

Fasad

Tegel och trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Tak

Betongpannor

Fönster

2-glas kopplade

Ventilation

Självdrag

Driftkostnad

Uppvärmning: 22 600 kr/år

El: 7 120 kr/år

Vatten och avlopp: 4 700 kr/år

Sotning: 550 kr/år

Renhållning: 2 500 kr/år

Summa: 37 470 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

Skorstenen har förbättrats troligtvis under 2019.
Fjärrvärme installerades i början på 2000-talet.
Den öppnad spisen är brandskyddskontrollerad utan anmärkning 4/5-22. Senast sotad 4/2-20.
Fiber från Wexnet kan anslutas för 16.500 kr. (Just nu vårerbjudande från Wexnet: fritt internet i 12 månader se www.wexnet.se).
Enligt taxeringsinformationen har huset en boarea om 116 m² respektive biarea på 116 m².
Uppmätt area ger dock en boarea om 116 m² respektive biarea om 143 m².
Alla driftskostnader är baserade på nuvarande fastighetsägare och bör endast ses som en uppskattning.

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger viktig information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.

Energiprestanda

94 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Vidbyggt garage om ca 29 m²

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 345 000 kr

Tomt

708 m²

Beskrivning tomt

Trädgårdtomt med baksida mot söder samt planteringar, stenläggningar samt gräsytor. Fruktträd såsom äpple och plommon. Röda och svarta vinbär- samt krusbärsbuskar.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Hovshaga trafikeras av stadstrafikens turtätaste linje 1, 7 och 8. Cykelvägarna är välutbyggda.

Allmänt

Hovshaga ligger ca 4 km norr om Växjö centrum, nära naturområden som Helgasjön, Araby Fritidsområde, Kronoberg och Evedal. Stadsdelen har sedan 1970-talet vuxit norrut och är en av Växjös populäraset bland barnfamiljer. Vid idrottsanläggningen Hagavallen bedriver Hovshaga AIF ungdomsverksamhet inom fotboll och innebandy. På Gamla Kronobergsvägen finns den populära 4H-gården, många barns favoritställe med flera fina smådjur.

Närservice

På Hovshaga finns tre kommunala F-6 skolor, Gustavslundsskolan, Hovshagaskolan och Östra Lugnets skola samt ett flertal förskolor. Vid Gustavslundsskolan ligger Hovshaga sporthall. I Hovshaga centrum finns en Ica Supermarket, pizzeria, bibliotek, frisersalong och vårdcentral. På området finns också bensinmack och jourbutik. Närmaste köpcentrum är Norremark med bland annat Ica Kvantum, Coop Forum, Systembolaget och Apotek.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2022).

Läge