personer har tittat på denna bostad

Villa

Högstorp

Tjädervägen 10

6 RoK

184 m²

4 750 000 kr

Rymlig Högstorpsvilla inbäddad i grönska


Nytt lägre pris! Välkommen till en välbyggd och ståtlig villa passande för den stora familjen. Beläget på familjevänliga Högstorp med gångavstånd till skola, mataffär samt natur. Välskött från tidigt 80-tal fördelat på två plan och källare ger utrymme för den växande familjen. Inom 279 m², boyta och biyta, erbjuds bla fyra sovrum, tre sällskapsrum, tre badrum, kontor, tvättstuga, bastu, öppen spis samt flera förrådsutrymmen. Det vackra huset med valmat mansardtak är inbäddad i härlig grönska och i soligt västerläge finner du en väl skyddad uteplats helt privat. Lång uppfart fram till dubbelgarage med tillhörande förråd.

Snabbfakta

Adress Tjädervägen 10
Område Högstorp
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 184 m²
Biarea 95 m²
Tomtarea 592 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 4 750 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

6 (Varav 4 sovrum)

Boarea

184 m²

Planlösning

Varmt välkomna till Tjädervägen 10 på populära Högstorp. Ett fint och gedigen fastighet med samma ägare sedan byggnadsåret 1980. Huset har bra standard och har skötts löpande med omsorg och är i välskött skick. Här finns det utrymme för den stora familjen samt egen verksamhet om behovet finns. Gångavstånd till mataffären Hemköp, Högstorps förskola samt natur. Och med fina cykelvägar tar du dig enkelt till Högstorps skola, Linneuniversitetet samt Växjö centrum.

Rumsbeskrivning entréplan:
– Entré med klinkergolv och tapet på väggar. Ljusinsläpp från fönster mot norr. Trappa upp till övre plan.
– Hall i vinkel med parkettgolv och tapet på väggar. Inbyggd garderob. trappa ner till källarplan.
– Kapprum/Groventré med klinkergolv och tapet på väggar. Platsbyggd dubbelgarderob samt ett linneskåp. Väggfast hatthylla.
– HTH-kök med vitmålade ekluckor, rostfri diskbänk, bänkskiva i laminat samt vitt kakel som stänkskydd. Rostfria vitvaror i form av , kyl och frys (Siemens 2007), induktionshäll (AEG 2016), fläkt (Franke 2010), inbyggnadsugn och mikro (Miele 2001) samt diskmaskin (Cylinda 2010). Vinylgolv (Pergo) och glasfiberväv på väggar. Ljusinsläpp från fönster mot öster.
– Vardagsrum i vinkel med parkettgolv och tapeter på väggar. Öppen spis. Ljusinsläpp från tre väderstreck samt utgång till trädäck och trädgård i väster.
– Sovrum 1 med heltäckande matta på golv och tapet på väggar. Inbyggd garderob. Ljusinsläpp från fönster mot norr.
– Badrum med plastmatta på golv och laminatplattor på väggar. Inredning i form av badkar, kommod samt WC-stol. Ljusinsläpp från fönster mot norr.

Rumsbeskrivning övre plan:
– Allrum med parkettgolv och tapet på väggar. Ljusinsläpp från fönster mot väster samt utgång till balkong.
– Sovrum 2 med parkettgolv och tapet på väggar. Platsbyggda garderober. Ljusinsläpp från fönster mot väster samt utgång till balkong med eldriven markis.
– Sovrum 3 med parkettgolv och tapet på väggar. Inbyggda garderober. Ljusinsläpp från fönster mot öster.
– Sovrum 4 med parkettgolv och tapet på väggar. Inbyggda garderober. Ljusinsläpp från fönster mot öster.
– Duschrum med plastmatta på golv och kakel/våtrumstapet på väggar. Inredning i form av duschhörna, kommod med dubbla handfat, dubbla spegel hyllor, WC-stol samt bidé. Ljusinsläpp från takfönster.

Rumsbeskrivning källarplan:
– Källaringång/tvättstuga med klinkergolv och kakel/målade väggar. Inredning i form av väggfasta skåp, rostfri tvättho, arbetsbänk i laminat med underliggande skåp och lådor. Tvättmaskin (Siemens 2018), torktumlare (Bosch 2021) samt torkskåp (Elektrolux 2015). Ljusinsläpp från källarfönster mot väster.
– Hall med klinkergolv och tapet på väggar.
– Gillestuga med laminatgolv och målade väggar. Ljusinsläpp från källarfönster i tre väderstreck.
– Kontor med plastmatta på golv och målade väggar. Inredning i form av rostfri diskbänk med ho, vitt kakel som stänkskydd, arbetsbänk i laminat, platsbyggda skåp och lådor samt väggfasta skåp. Mindre frysskåp.
– Duschrum med plastmatta på golv och kakel/våtrumstapet på väggar. I anslutning till duschen finns en bastu med plats för 6 personer.
– Toa med laminatgolv och tapet på väggar. Inredning i form av tvätthandfat, spegelskåp, WC-stol samt platsbyggt linneskåp.
– Klädkammare med plastmatta på golv och målade väggar. Flera hyllplan samt klädstänger.
– Matkällare med klinkergolv och målade väggar. Flera hyllplan.

Bostadstyp

2-plansvilla

Byggår

1980

Grundläggning

Källare

Fasad

Puts och trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Tegel och trä

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas

Ventilation

Mekanisk frånluft samt tilluftsventiler i fönster

Driftkostnad

El: 59 870 kr/år

Vatten och avlopp: 6 430 kr/år

Sotning: 550 kr/år

Renhållning: 2 700 kr/år

Summa: 69 550 kr/år

Uppvärmning

Elpanna med vattenburen värme

Övrigt

1999 – Nytt derbigum på garagetak.
2001 – Nytt parkettgolv övre plan.
2003 – Nytt klinkergolv i matkällare.
2004 – Nytt innertak på övre plan.
2010 – Ny träpanel på gavelspetsar och på garage inkl. målning. Ny takfläkt (frånluftsfläkt). Ny markisväv på samtliga markiser.
2011 – Gjort iordning källartrappa med klinker. Kakel och klinker i groventré/tvättstuga samt ny inredning.
2016 – Ommålning av ekluckor i kök, nya bänkskivor samt disko. Nya vinylgolv (PERGO) i kök. Ny trappa på baksidan tillsammans med trädäck och överbyggd uteplats.
2017 – Nytt klinkergolv i kapprum.
2018 – Ny förrådsdörr vid garage.
2019 – Ny elpanna (NIBE).

– Överbyggd uteplats med trädäck i väster.
– Markiser utanför köksfönster, sovrumsfönster i öst och väst.
– Öppna spisen brandskyddskontrollerad utan anmärkning 180713 och sotad 061002 – bör sotas innan den tas i bruk.
– Larm med kamera från Garda. Abonnemang finns att överta.
– Radonmätning långtid 2013.10.01 – 2014.01.08 med årsmedelvärde 180 Bq/m³. Protokoll finns
– Fiber går att ansluta via Wexnet kostnad 25 000 kr.
– Elpannan installerades 2019 (NIBE). Går att koppla till luft/vatten värmepump (kostnad idag runt 100.000 kr).
– Fjärrvärme går att installera. (Kostnad idag mellan 125.000 och 165.000 inkl. serviceavtal. Vid detta alternativ kostar fiber från Wexnet 16.500 kr.
– Kommentar gällande elförbrukning; säljaren har haft 24-25 grader varmt i hela bostaden inkl. garage och i förbrukningen ingår även hushållsel. I angiven driftskostnad har tagits hänsyn till att elprisreduktion har utgått med 27.000 kr under de senaste 12 månaderna.

Fastigheten är besiktigad av Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.

Energiprestanda

161 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Isolerat dubbelgarage med förråd.

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

3 309 000 kr

Tomt

592 m²

Beskrivning tomt

Asfalterad uppfart fram till dubbelgaraget. Oas i skyddat läge med trädäck och plats för utegrupp. Mycket växtlighet

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Högstorp trafikeras av stadstrafiken linje 4 (Högstorp-Centrum-Öjaby) och i närheten går väg 25 och väg 27.

Allmänt

Stadsdelen Högstorp började byggas på 1960-talet och består till största delen av villor. Högstorp ligger i Växjös östra utkant nära centrum och nära naturen. Högstorp är den mest skogsnära av Växjös stadsdelar, granne med Fyllerydsskogen där ett fantastiskt elljusspår och mängder med strövstigar väntar på både flanörer och motionärer. I Fylleryd finns också en populär golfbana. På senare år har området växt vidare österut mot Hollstorp både med villor och flerfamiljshus.

Närservice

Högstorps skola är en nybyggd F-6-skola som ligger vackert vid Solvändan högst upp på Högstorpsbacken vid Åbovägen. Området är välbesökt av de närboende och inbjuder till skogspromenader, lek och pulkaåkning. Fagrabäcksskolan är närmaste högstadieskola och gamla Högstorpsskolan är numera ombyggd till en större förskola. I nordöstra Högstorp ligger Åbo idrottsplats som är en av Växjös största tränings- och matchanläggningar för ungdomsfotbollen. Vid infarten till Högstorp ligger Hemköp och en kvälls- och helgöppen Preembutik.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2022).

Läge