personer har tittat på denna bostad

Villa

Söder

Kaptensgatan 10

4 RoK

112 m²

5 200 000 kr

Charmig 30-talsvilla intill naturen på sköna Söder


Vacker 30-talsvilla med bevarad charm i lugna kvarter på Söder. Härligt läge med närhet och gångavstånd till bl a City, Arenastaden, Strandbjörket och Bokhultet. En riktig söderpärla som har underhållits väl och varsamt under åren och där den äldre karaktären finns bevarad. Mysig gammaldags trädgård som omgärdas av stenstolpar med järnstaket, fina häckar och gräns mot grönområde.

Snabbfakta

Adress Kaptensgatan 10
Område Söder
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 112 m²
Biarea 63 m²
Tomtarea 778 m²
Pris 5 200 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Budgivning pågår!

Aktuellt bud

5 400 000 kr

Lämnades 2022-05-19 kl 19:36

Oj, redan budgivning?! Lugn, det kanske inte är för sent om du verkligen är intresserad? Kontakta mäklaren, så kanske du hinner lägga ett bud innan affären är avslutad.

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

4 (Varav 3 sovrum)

Boarea

112 m²

Planlösning

Rumsbeskrivning entréplan:
– Entré med grått klinkergolv och ljusbeige/gråmålade väggar. Fönster mot norr. Trappa ner till källaren.
– Matplats med ekparkettgolv och väggar målade i linnefärgad kulör. Burspråk med stora fönster i öster.
– Kök från 2018(Ikea) med vita luckor, arbetsbänkar av ek, vitt kakel som stänkskydd och infälld diskho. Induktionshäll, ugn, köksfläkt och inbyggnadsmikro (IKEA 2018). Kyl (Electrolux ca 2014), äldre inbyggd frys (Gram). Köksö med ekbänkskiva med matplats/arbetsbänk samt förvaring. Två köksstolar, hyllförvaring vid fönster samt jalusigardiner ingår.
– Vardagsrum med ekparkett och väggar målade i linnefärgad kulör. Öppen planlösning mot matplatsen. Fönster i öster och söder. Förvaringsskåp.
– Sovrum med ekparkett och väggar målade i beige/mocka. Fönster mot öster och väster. Skjutdörr mot vardagsrummet.
– Hall/kontor med ekparkettgolv och beigt målade väggar. Utgång via altandörr till överbyggd uteplats i väster. Skjutdörr mot vardagsrummet.
– Överbyggd altan om 18 m². Klinkergolv och vitputsade murar med utgång till trädgården.
– Duschrum med beige plastmatta och ljusgrå kakel på väggarna. Handfat med kommod duschplats och toalett. Två fönster mot norr.
Rumsbeskrivning övre plan:
– Furutrappa upp till övre plan. Ljust målad panel och tapet på väggar.
– Hall/allrum med trägolv (gran) och ljusa tapeter. Utgång till liten balkong. Öppen spis, är inte i bruk.
– Sovrum med väggar målade i linnefärgad kulör och trägolv (gran). Klädkammare med goda förvaringsmöjligheter. Fönster mot söder.
– Sovrum med ljus tapet/mockafärgad fondtapet, trägolv (gran). Fönster mot öster och norr.
Rumsbeskrivning källare:
– Hall och groventré med grått klinkergolv och vitmålade betongväggar. Bef. hylla med upphängningsmöjlighet för ytterkläder ingår. Elcentral.
– Tvättstuga med beigt målade väggar och ljusblått klinkergolv. Torktumlare (Electrolux 2021) och tvättmaskin (Siemens). Tvättho med förvaring, två väggfasta laminatbänkar. Fjärrvärme. Fönster mot öster.
– Förråd med beigefärgat klinkergolv. Fönster mot söder.
– Garage med betonggolv och vitmålade väggar. Fönster mot söder.

Bostadstyp

2-plansvilla med källare

Byggår

1935

Grundläggning

Källare

Fasad

Puts

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä, plank

Tak

Tegel

Fönster

2- och 3-glas

Ventilation

Självdrag

Driftkostnad

Uppvärmning: 16 900 kr/år

El: 8 000 kr/år

Vatten och avlopp: 4 500 kr/år

Renhållning: 2 500 kr/år

Summa: 31 900 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.
– Internet via fiber från Wexnet
– Enligt taxeringsinformation är husets boarea + biarea 106 m² + 37 m². Enligt verklig uppmätning 112 m² + 63 m².

Energiprestanda

84 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Vacker utomhusmiljö med grusad uppfart och entrétrappa och kantsten i granit. Garage på husets baksida. Stenlagd gång till altanen på baksidan. Staket mot granne i söder och mot skogsglänta, häck mot granne i norr och staket på framsidan. Uthus för trädgårdsredskap. Robotgräsklippare.

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

3 222 000 kr

Tomt

778 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Allmänt

Centrumnära Söder är en av Växjös äldsta och populäraste stadsdelar med magnifika hus. På senare år har det tillkommit mycket ny bebyggelse, ett helt nytt bostadsområde, villor och bostadsrätter. Söder är omgivet av två sjöar. Den omtyckta fiskesjön Bergundasjön sträcker sig in i Bokhultet, som är en stor och vacker bokskog. Runt Bergundasjön löper flera strövstigar och en cykelled. Cykelvägen runt Växjösjön är stadens mesta motions- och promenadstråk. Vackra dagar går och joggar flera tusen personer de drygt fyra kilometrarna runt sjön. Växjöbornas egen park Strandbjörket ligger också på Söder. Här finns en stor klassisk lekpark och en liten badplats. I Strandbjörket finns också en cafeteria och en stor fågeldamm. I Strandbjörket ligger även Växjö Tenniscenter med flera utomhus- och inomhusbanor, här finns också tre paddelbanor och en basketplan.

Närservice

Mitt på Söder ligger Bäckaslövskolan som är en Montessoriinspirerad skola där eleverna går i åldersintegrerade klasser (1-3, 4-6). I stadsdelen finns även flera friskolor både på grundskole- och gymnasienivå. På Söder finns servicebutik och det är nära till butikerna i Centrum.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2022).

Läge