personer har tittat på denna bostad

Villa

Åby

Blåbärsvägen 6

5 RoK

197 m²

1 790 000 kr

Rymlig familjevilla i barnvänliga Åby

På Blåbärsvägen 6 i Åby-Tjureda bor du lugnt på återvändsgata med närhet till grundskola och natur. Här erbjuds till försäljning en rymlig 1 ½-plansvilla om 197 m² med stor potential för barnfamiljen. Gedigen tegelvilla med en underbar trädgård och vidbyggt garage med förråd. Idag har fastigheten 3 sovrum och kan med enkelhet bli fem sovrum tack vare två rymliga sällskapsrum på vardera plan. Här finns även två badrum och ett praktiskt kök. På fastigheten finns även en tillbyggnad om 34 m² som kan användas som kontor eller hobbyrum. Stort trädäck i anslutning till köket i sydostligt läge. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Snabbfakta

Adress Blåbärsvägen 6
Område Åby
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 197 m²
Biarea 36 m²
Tomtarea 874 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 1 790 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

5 (Varav 3 sovrum)

Boarea

197 m²

Planlösning

Välkommen till Blåbärsvägen 6 i Åby. Här finns det fina möjligheter för den växande familjen och den som söker större boende för hobby eller verksamhet. Tack vare tillbyggnaden finns även möjligheter för den som vill hyra ut. Här bor du nära skola och mycket fina promenadstråk i skogsområde samt utmed Helgasjön. Åby har en aktiv idrottsförening med fotboll på sommaren och bandy/skridskoåkning på vintern. Till Växjö tar det endast 15 minuter med bil och Rottne är det ca 8 km där affär, restaurang, bibliotek, apotek och vårdcentral finns.

Rumsbeskrivning entréplan:
– Entré med uppvärmt (el) klinkergolv och tapet på väggar. i anslutning finns ett kapprum med hatthylla och plats för avhängning. Ljusinsläpp från fönster i norr.
– Hall i vinkel med uppvärmt klinkergolv och tapet på väggar. Platsbyggda garderober samt trappa upp till övre plan.
– Kök med vita luckor rostfri diskbänk, laminatbänkskiva samt grått kakel som stänkskydd. Vitvaror i form av hällspis, fläkt, kyl, frys och diskmaskin. Klinkergolv och tapet på väggar. Ljusinsläpp från fönster möt öst och utgång till stort trädäck och trädgård.
– Vardagsrum med ekparkettgolv och tapet på väggar. Ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck samt utgång till trädgård i söder.
– Sovrum 1 med ekparkettgolv och tapet på väggar. Inbyggd garderob och linneskåp. Ljusinsläpp från fönster mot öster.
– Sovrum 2 med ekparkettgolv och tapet på väggar. Två garderober och ett linneskåp. Ljusinsläpp från fönster mot väster.
– Helkaklat badrum med uppvärmt klinkergolv (el). Inredning i form av massagebadkar, kommod, spegelskåp, WC-stol samt handdukstork. Ljusinsläpp från fönster i väst.
– Tvättstuga med plastmatta på golv och tapet på väggar. Inredning i form av rostfri tvättho och städskåp. Tvättmaskin och torkskåp. utgång via altandörr till trädäck och trädgård.

Rumsbeskrivning övre plan:
– Allrum med heltäckande matta på golv och tapet på väggar. Ljusinsläpp från fönster i söder samt utgång till överbyggd balkong.
– Sovrum 3 med ekparkettgolv och tapet på väggar. Fristående garderob samt ljusinsläpp från fönster mot norr.
– Helkaklad duschrum. Inredning i from av duschkabin, WC-stol, tvätthandfat samt spegel.

Rumsbeskrivning tillbyggnad:
– Kontor med plastmatta på golv och jakarandapanel på väggar. Ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. I anslutning finns förråd och garage. Ingång från trädgård.

Bostadstyp

1½-plansvilla

Byggår

1979 + 1983

Grundläggning

Krypgrund

Fasad

Tegel och träpanel

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Målad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas isoler

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Driftkostnad

El: 51 300 kr/år

Vatten och avlopp: 4 000 kr/år

Renhållning: 2 550 kr/år

Summa: 57 850 kr/år

Uppvärmning

Direkt El

Övrigt

1983 – Tillbyggnad kontor i anslutning till garage och förråd.
2006-09 – Nytt ekparkettgolv i vardagsrum och sovrum i entréplanet. Nytt ekparkettgolv i sovrum i övre planet. Bytt innertak i entréplanet. Nya element. Klinker med underliggande golvvärme (el) i hall och kök.
2008 – Renoverat dusch i övre planet.
2009 – Renoverat badrummet i entréplanet med kakel och klinker samt golvvärme (el).
2012 – Ny garageport. Ny takpapp omlagd på garage.
2008 – Renoverat dusch i övre planet. Ny takpapp omlagd på garage.
2017 – Utvändig målning av träpanel samt tvättat och behandlat yttertak/betongpannor.

Enligt taxeringsinformationen har huset en boarea om 197 m² respektive biarea på 36 m².
Uppmätt area ger dock en boarea om 194 m² respektive biarea om 48 m².
Alla driftskostnader är baserade på nuvarande fastighetsägare och bör endast ses som en uppskattning.

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger viktig information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.

Energiprestanda

120 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Vidbyggt garage och förråd (ca 26 m²) . Tillbyggnad vid garage ett kontor (ca 22 m²).

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 723 000 kr

Tomt

874 m²

Beskrivning tomt

Stor tomt om 874 m² med baksida mot sydöst. Äppelträd samt fina planteringar.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Åby trafikeras av Länstrafiken med linje 140 och 340.

Allmänt

Åby är en tätort i Växjö kommun vid Helgasjöns norra del. I Åby ligger Sveriges sydligaste sluss och ångaren Thor trafikerar Helgasjön och slussar här upp till övre delen av sjösystemet under sommaren. I Åby finns idrottsföreningen Åby/Tjureda IF som bedriver fotboll och bandy. 2019 tog bandylaget steget upp i Elitserien.

Närservice

Mitt i Åby ligger Åby Skola med F-6-klass. Högstadieskolor finns i Lammhult och Växjö (Pär Lagerkvists skola, Bredvik). Närmaste ort med full service är Rottne, ca 8 km, med affär, restaurang, bibliotek, apotek och vårdcentral. I Tolg finns lanthandel och kafé/restaurang, i Ör finns ett lantkafé/matställe.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge