personer har tittat på denna bostad

Villa

Hov

Notövägen 12

6 RoK

208 m²

5 150 000 kr

Perfekt familjevilla på lugna Hov


Hemtrevlig villa med social planlösning med fina sällskapsrum, fyra bra sovrum, öppet kök och praktiska förvaringsytor. Omtyckt läge på lugna Notövägen med insynsskyddad söderträdgård med härligt uterum, altandäck och spabad. Tomtabacken, Pilbäck- och Norregårdsskolan på kort gångavstånd och drygt en km till City. Renoverat badrum. Braskamin. Fjärrvärme och fiber.

Snabbfakta

Adress Notövägen 12
Område Hov
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 208 m²
Biarea 21 m²
Tomtarea 787 m²
Pris 5 150 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

6 (Varav 4 sovrum)

Boarea

208 m²

Planlösning

Rumsbeskrivning;
– Entré med pardörrar, parkettgolv och målad vävtapet. Två garderober och upphängningsmöjlighet för ytterkläder. Trappa upp till övervåningen.
– Kök från 2004 med ekluckor/vitrin, arbetsbänkar av grå laminatskiva med ekkant, ljusgrått kakel som stänkskydd och infälld diskho. Spis med ugn (Electro Helios 1997), Rostfritt kylskåp (Indesit 2020),diskmaskin (Electrolux 2020) och köksfläkt (2004). Stora arbetsytor och matplats för sex personer. Parkettgolv samt ljust målad väv på vägg. Fönster i norr.
– Groventré, renoverat 2012 med grått klinkergolv och vitmålad väv på vägg. Upphängningsmöjlighet för ytterkläder och gott om förvaringsutrymmen.
– Garage med betonggolv och målad vägg. Fönster och utgång mot öster.
– Tvättstuga från 2012 med mörkgrått klinkergolv och vitmålad väv. Tvättho samt arbetsbänk av laminat. Tvättmaskin (Cylinda) och torktumlare (Wasco). Garderob, elcentral. Fönster mot öster.
– Innanför tvättstugan finns ett förråd med fjärrvärmeaggregat och vattenmätare.
– Gästtoalett renoverad 2012 med svart klinkergolv och vita kakelplattor. Inredning med handfat, toalett och spegel med belysning.
– Duschrum med svart klinkergolv och vita kaklade väggar med inslag av svarta mindre kakelplattor. Takdusch samt duschvägg. Bastu.
– Isolerat uterum (1998) med trägolv, vitmålad trävägg samt husets tegelvägg. Skjutbart glasparti mot trädgården och trädäck med spabad.
– Vardagsrum med bokparkett och ljust målad tapet på vägg. Braskamin från 2018. Dubbeldörrar med utgång till uteplats med stort trädäck (från 2010) mot söder med spabad (2009).
– Bad-/duschrum renoverat 2016 med mörkgrått uppvärmt klinkergolv och vita blanka kakelplattor med inslag av glaskonst från bl a Bertil Vallien. Inredning med hörnbadkar, dusch med U-formad duschvägg av glas samt takdusch, handfat med kommod, spegelskåp, högskåp, toalett och handukstork. Takbelysning via spotlight. Fönster mot söder.
– Klädkammare.
– Sovrum med ekparkett och grå tapeter. Två garderober samt två linneskåp. Fönster i väster med markis.
– Sovrum med parkettgolv och beigemålad vägg. Två garderober och två linneskåp. Fönster i norr.
Övre plan;
. Vitmålad trappa samt steg inklädda med ek.
– Allrum med björkgolv och gråmålad väv på väggarna. Två takfönster i söder. Perfekt sällskapsrum för små och stora barn.
– Klädkammare.
– Duschrum/WC renoverat 2005 med grått klinkergolv och vit kakelvägg. Tvättställ med kommod, spegelskåp med belysning, toalett, dusch med välvda glasdörrar och takdusch, handukstork. Takfönster i norr.
– Sovrum med ekparkett och gråmålad vävtapet på vägg. Två garderober. Fönster i öster.
– Sovrum med björkgolv och målad vävtapet i vitt och grått. Tre garderober. Fönster i väster med markis.

Bostadstyp

1½-plansvilla

Byggår

1974

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Tak

Betongpannor

Fönster

2- och 3-glas

Ventilation

Självdrag

Driftkostnad

Uppvärmning: 20 100 kr/år

El: 19 000 kr/år

Vatten och avlopp: 5 000 kr/år

Sotning: 500 kr/år

Renhållning: 2 600 kr/år

Summa: 47 200 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.
– Interanslutning via fiber från Wexnet
– Enligt taxeringsuppgift är husets boarea + biarea 173 m² + 52 m².Enligt verklig uppmätning 208 m² + 21 m²
– Elförbrukning är angiven inkl drift av spabad som är igång hela året utom sommartid

Energiprestanda

94 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Asfalterad garageuppfart med plats för flera bilar. Fina gräsytor i trädgården samt skyddande häck runt trädgården. Härligt inbjudande uterum om ca 17 m² med utgång till insynsskyddat altandäck i söderläge med spabad.

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 971 000 kr

Tomt

787 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Växjö Stadstrafik trafikerar utkanten av Hov med sin turtätaste linje 1 (Hovshaga-Centrum-Teleborg). Dessutom linje 7 (Evedal-Östra Lugnet-Centrum) och norra delen av Hov trafikeras av linje 2 och 6 som går (Norr-Centrum-Araby).

Allmänt

Stadsdelen Hov är en oas i centrala Växjö. Den byggdes i början av 1900-talet utmed Kungsvägen där den växande stadens borgerskap och köpmän skaffade sig präktiga och för tiden storslagna villor och tomter. I dag finns många av sekelskiftesvillorna kvar, men också modern bebyggelse, som nyare villor och bostadsrätter. Populära Tomtabacken är vintertid välbesökt för pulkaåkning och andra aktiviteter.

Närservice

I närheten av Hov finns Pilbäckskolan (F-6) Norregårdsskolan (7-9) och Kulturskolan. Norremark är närmaste köpcentrum med Ica Kvantum, Stora Coop, Systembolaget och flera andra butiker. Dalbo Centrum är ett välbesökt stadsdelscentrum i närheten med Ica, grönsaksbutik, kemtvätt, apotek, och vårdcentral.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2022).

Läge