Snart
till salu

Villa

Väster

Dackevägen 5

6 RoK

253 m²

7 500 000 kr

Elegant Västervilla med exklusiv känsla

Välkommen till härliga Väster och ett inbjudande och fantastiskt hus om 253 m² samt biytor med uterum, stort garage och två förråd. Ett vackert och inbjudande hus med extra takhöjd och fin balans mellan sovrum och stora sällskapsytor med eldstäder. Ett påkostat och välbyggt hus med vitputsad fasad och bandtäckt plåttak, som en detalj kan omnämnas att samtliga innerväggar är utförda i råspont. Fantastisk trädgårdsbaksida i söderläge med lättskötta trädgårdsytor, gjutna altaner, uterum, balkong och flera skyddande markiser. Välkommen till en riktig drömbostad med perfekta förutsättningar för aktiv familj som gillar utrymmen. Möjlighet till förhandsvisning finns, välkommen att kontakta ansvarig mäklare Johan Hammarström för att boka tid, 070-528 20 90 eller johan@maklare-bergstrand.se

Snabbfakta

Adress Dackevägen 5
Område Väster
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 253 m²
Biarea 58 m²
Tomtarea 1194 m²
Pris 7 500 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Är detta ett boende för dig?

Det är inte helt klart när försäljningen ska ske men lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när det är dags!
vår integritetspolicy

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

6 (Varav 4 sovrum)

Boarea

253 m²

Planlösning

Beskrivning entréplan
– Välkomnande hall med beige klinkergolv och vitmålade väggar. Spotlights i taket. Trappa i massiv ek med infälld belysning samt belysta väggnischer. Sidoljusfönster på båda sidor om dörren.
– Kapprum med beige klinkergolv och vitmålade väggar. Skjutdörrsgarderob, ekdörrar samt spegel, gott om förvaringsmöjlighet både för att hänga samt lådförvaring. Fönster mot norr.
– Duschrum med vitt kakel samt en rad med rödbrun kulör på en vägg och rödbrunt klinkergolv. Duschhörna med välvda glasdörrar och takdusch, handfat av glas samt kommod med ekskiva, toalett. Belysning med spotlights i taket. Fönster mot väster.
– Stort vardagsrum med vackert ekparkettgolv och vitmålade väggar. Tre rum med öppen planlösning utmed husets långsida, stora fönsterpartier som ger härligt ljusinsläpp samt helglasade altandörrar mot uteplatsen i söder. Här finns såväl eldstad aom snygg väggfast bokhylla i ek. Spotlights utmed väggarna.
– Stor uteplats i söderläge, på gjuten betongplatta belagd med klinker. Tre motordrivna markiser i kassett.
– Kök med beige klinkergolv. Köksinredning från Ballingslöv med släta fasade ekluckor samt vitrinluckor. Stort och rymligt kök med gott om förvaringsmöjlighet. Svart vacker bänkskiva av granit med infälld diskho och induktionshäll (Brandt), ugn (Gaggenau), köksfläkt (Fjäråskupan), Kyl och frys med vatten och is (LG Inverter linear). Beigt kakel som stänkskydd, praktisk nischhylla vid induktionshällen. Braskamin inbyggd i rött tegel, bardel av ek med matplats. Skjutdörrar mot vardagsrum. Fönster mot norr.
– Groventré med tvättstuga. Beigt klinkergolv och vitmålad väv på vägg. Ballingslöv skåpinredning med vita släta luckor, arbetsbänk av laminatskiva med ekkant, infälld diskho, beigt kakel som stänkskydd. Tvättmaskin och torktumlare (Husqvarna), torkskåp (Electrolux), 2 garderober samt ventilationsaggregat. Fönster i norr, utgång i öster samt ingång till garaget.
– Garage med fjärrstyrd port, grått klinkergolv med golvvärme, vitmålad väv på vägg. Elpanna, varmvattenberedare, kyl/frys, centraldammsugare. Förråd i garaget.
– Uterum med klinkergolv, putsade väggar och vitlaserat innertak. Vikbart glasparti mot väster och uteplatsen, fönster mot öster. Uterummet är isolerat och har golvvärme.
– Förråd med grått klinkergolv och vitmålad väv på vägg. Isolerat och med golvvärme. Fönster mot väster, dörr mot söder.

Trappa upp till övre plan med inbyggda vägghyllor, nischbelysning i trappan samt spotlights i taket. Plan- och sättsteg samt ledstång i ek. Vitmålade väggar. Två fönster mot norr.

Beskrivning övre plan
– Rymligt allrum med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Vacker kamin. Fönster mot söder samt utgång till terrass i söderläge. Fyra spotlights.
– Rymlig terrass om ca 15 m². Trallgolv, terrassräcke av glas och svartlackerat stål samt överliggare av trä. Motordriven markis i kassett.
– Klädkammare med ekparkettgolv och vitmålad väv på vägg. Skjutdörrsgarderob. Centraldammsugare.
– Bad och duschrum med ljust kakel på vägg och svart klinkergolv. Hörnbubbelbadkar (Vivera), dubbelt tvättställ med kommod samt två högskåp, duschutrymme med duschdörr av glas samt takdusch, vägghängd toalett. Nisch med spotlights vid badkaret samt spotlights i taket. Ingång till bastu. Fönster mot norr.
– Bastu, belysning med spotlights i taket. Fönster mot norr.
– Sovrum med ekparkettgolv och väggar målade i varmgrå kulör. Fönster mot söder.
– Ingång till klädkammaren i anslutning till sovrummet, skjutdörrsgarderober av ek på vardera sida med gott om förvaringsmöjligheter, belysning med spotlights.
– Sovrum med ekparkettgolv och gulbeige tapet på vägg. Skjutdörrsgarderob av ek. Fönster mot norr.
– Sovrum med ekparkettgolv och gulbeige tapet på vägg. Skjutdörrsgarderob av ek. Fönster mot norr.
– Hobbyrum med ekgolv och vitmålad väv på vägg. Vitlaserat tak med belysning av spotlights. Fönster i norr och söder.

Bostadstyp

2-plansvilla

Byggår

2006

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Puts

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Lackerad plåt

Tak

Bandtäckt plåt

Fönster

3-glas

Ventilation

Mekanisk till & frånluft med återvinning

Driftkostnad

El: 45 000 kr/år

Vatten och avlopp: 6 000 kr/år

Sotning: 1 000 kr/år

Renhållning: 2 700 kr/år

Summa: 54 700 kr/år

Uppvärmning

Bergvärme med vattenburen golvvärme

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av Besiktningsbolaget. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning få genomgången på plats i huset.
– Interanslutning via fiber från Wexnet
– Husleverantör KarlsonHus

Energiprestanda

Ej utförd

Övriga byggnader

Stenlagd garageuppfart med plats för två bilar i bredd. Stort garage med elstyrd port och klinkergolv med golvvärme. Stenlagd framsida med häckar. Baksidan har stora gräsytor, två stora ekar och väl tilltagna altanytor med klinkerplattor på gjuten betongplatta. Fyra kassett-markiser på södersidan. Häck och mur i i tomtgräns. Tillbyggnad från garaget med uterum med uppvärmt klinkergolv och vikbara glaspartier samt förråd. Fristående trädgårdsförråd.

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

5 194 000 kr

Tomt

1194 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Väster trafikeras av stadstrafiken (linje 2, 3, 4 och linje 6). Till centrum är det gångavstånd.

Allmänt

Väster är en grön stadsdel i centrala Växjö med äldre villabebyggelse och spännande arkitektur. Parker och grönområden ligger tätt mellan villakvarteren. I den lummiga Grönadalsparken, eller Korumpan som den kallas på Väster, får man en verklig lantkänsla. Korumpan är en hagmark med ekar och björkar och en rik ängsflora. Det gamla smalspåret, som gjorts om till cykelväg, leder långt utanför staden och skär genom stadsdelen. Nedanför mot Liedbergsgatan finns större hyreshusområden och bostadsrätter. Vid Handelsplats I11 finns två bostadsrättsföreningar på Kasernvägen och Industrigatan. I Arenastaden finns moderna bostadsrätter i Icon.

Närservice

Ulriksbergsskolan (F-6) ligger mitt på Väster och även Elin Wägnerskolan (6-9) är belägen på stadsdelen. Här finns gott om alternativ till närservice genom Dalbo centrum, Grand Samarkand, Växjö Centrum, Oxtorget, Västerport och Handelsplats I11. Växjös idrottscentrum Arenastaden ligger inom promenadavstånd.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2022).

Läge