personer har tittat på denna bostad

Villa

Högstorp

Vildgåsvägen 40

5 RoK

122 m²

2 950 000 kr

Högstorpsvilla på hörntomt


Bekväm enplansvilla på trivsamma Högstorp. Hörntomt med fina trädgårdsytor, uterum och skyddad baksida orienterad mot sydväst. Nyare tak, 3-glasfönster och helt nytt badrum. Funktionell planlösning med fyra sovrum och rymligt vardagsrum. Möjligt att ansluta sig till fjärrvärme.

Snabbfakta

Adress Vildgåsvägen 40
Område Högstorp
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 122 m²
Biarea 19 m²
Tomtarea 734 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 2 950 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

5 (Varav 4 sovrum)

Boarea

122 m²

Planlösning

Rumsbeskrivning;
– Entré med plastmatta och tapetserade väggar. Garderob samt avhägningsmöjlighet för ytterkläder. Ytterdörr med ljusinsläpp från sidofönster.
– Hall i vinkel med plastmatta och tapetserade väggar.
– Helt nyrenoverat duschrum med ljus våtrumsmatta på golv och vägg. U-formad duschhörna med glasdörrar, handfat med kommod, spegelskåp med belysning och toalett. Fönster i söder.
– Gästtoalett med plastmatta och tapetserade väggar. Handfat, spegelskåp och toalett.
– Sovrum 1 med laminatgolv och strukturtapet. Fyra garderober. Fönster mot öster och norr.
– Sovrum 2 med laminatgolv och strukturtapet. Klädkammare. Fönster mot norr.
– Sovrum 3 med plastgolv och tapetserade väggar. Fönster mot norr.
– Sovrum 4 med laminatgolv och tapetserade väggar. Fönster mot norr.
– Vardagsrum med ekparkettgolv och ljus tapet på vägg. Fönster i söder samt utgång till trädgården.
– Kök med luckor av ek, laminmatbänkskiva och brunt väggkakel. Spis med häll (Husqvarna), diskmaskin (Electro Helios), köksfläkt (Cylinda), nyare kyl (Electrolux). Städskåp. Plastmatta och tapetserade väggar. Fönster mot söder och uterummet.
– Tvättstuga med plastmatta på golv. Tvättmaskin (Siemens), torktumlare (Zanussi). Tvättho, arbetsbänk och vattenmätare. Fönster mot öster.
– Förråd med plastmatta och ljust målad vägg, varmvattenberedare, elcentral, upphängningsmöjlighet för ytterkläder samt utgång till uterummet.
– Förråd med plastmatta och vitmålade väggar. Kyl/frys, garderob samt hyllplan. Utgång till garaget.
– Uterum med trätrall på golvet, tak med kanalplasttak och vitmålade träväggar med skjutbara fönster i väster och söder.

Bostadstyp

1-plansvilla

Byggår

1966

Grundläggning

Krypgrund

Fasad

Eternit

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Tak

Betongpannor inkl papp och läkt 2009

Fönster

3-glas

Ventilation

Självdrag

Driftkostnad

El: 25 000 kr/år

Vatten och avlopp: 3 500 kr/år

Renhållning: 2 700 kr/år

Summa: 31 200 kr/år

Uppvärmning

Direkt El

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.
– Enligt taxeringsuppgift är husets boarea + biarea 109 m² + 36 m². Enligt verklig uppmätning 122 m² + 19 m²
– Möjligt att ansluta sig till VEABS fjärrvärmenät samt fiber.

Energiprestanda

140 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Vidbyggt garage med asfalterad garageuppfart. Hörntomt med flera päron- och äppelträd. Uterum i sydväst om ca 22 m² samt stensatt uteplats.

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 103 000 kr

Tomt

734 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Högstorp trafikeras av stadstrafiken linje 4 (Högstorp-Centrum-Öjaby) och i närheten går väg 25 och väg 27.

Allmänt

Stadsdelen Högstorp började byggas på 1960-talet och består till största delen av villor. Högstorp ligger i Växjös östra utkant nära centrum och nära naturen. Högstorp är den mest skogsnära av Växjös stadsdelar, granne med Fyllerydsskogen där ett fantastiskt elljusspår och mängder med strövstigar väntar på både flanörer och motionärer. I Fylleryd finns också en populär golfbana. På senare år har området växt vidare österut mot Hollstorp både med villor och flerfamiljshus.

Närservice

Högstorps skola är en nybyggd F-6-skola som ligger vackert vid Solvändan högst upp på Högstorpsbacken vid Åbovägen. Området är välbesökt av de närboende och inbjuder till skogspromenader, lek och pulkaåkning. Fagrabäcksskolan är närmaste högstadieskola och gamla Högstorpsskolan är numera ombyggd till en större förskola. I nordöstra Högstorp ligger Åbo idrottsplats som är en av Växjös största tränings- och matchanläggningar för ungdomsfotbollen. Vid infarten till Högstorp ligger Hemköp och en kvälls- och helgöppen Preembutik.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2022).

Läge