personer har tittat på denna bostad

Villa

Hovshaga

Murvägen 3

6 RoK

122 m²

3 350 000 kr

Idealiskt villaboende för barnfamiljen


VISNING tisdag 6/12 kl 16.30 - 18.00, välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare för att boka tid! Ett utmärkt boende för barnfamiljen långt in på återvändsgata med bilfri gångväg till skola/förskola, fotbollsplan och härlig natur. Ett mycket väl omhändertaget hus med bl a fyra sovrum, två sällskapsrum, renoverat kök och badrum samt inbjudande uterum/altan. Garage i separat länga. Fjärrvärme.

Snabbfakta

Adress Murvägen 3
Område Hovshaga
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 122 m²
Tomtarea 318 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 3 350 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

6 (Varav 4 sovrum)

Boarea

122 m²

Planlösning

Beskrivning entréplan
– Entré med mörkgrått klinkergolv och vitmålade väggar. Ny ytterdörrar 2015.
– Hall med ekparkettgolv och vitmålade väggar, avhängningsmöjlighet för ytterkläder samt garderob.
– Rymligt kök med öppen planlösning mot vardagsrummet. Vitmålade väggar och ekparkettgolv samt mörkgrått klinkergolv vid spishäll och diskho. Köksinredning från ca 2013 med köksluckor av ek, gott om arbetsyta med bänkskiva av mörkgrå laminat med infälld induktionshäll (Siemens 2020) och diskho, samt arbetsbänk med bardel mot vardagsrummet och svart klinkerkakel som stänkskydd. Maskinell utrustning med rostfria vitvaror som består av kyl och frys (Bosch ca 2013), kolfilterfläkt (Thermex ca 2013), diskmaskin (Bosch 2019), inbyggnadsugn (Bosch 2018) och inbyggnadsmikro (ca 2013). Belysning vid arbetsbänk samt i taket med spotlights. Fönster mot söder.
– Groventré/tvättstuga med ljusbrunt klinkergolv, vitmålad vägg och en målad trävägg i grå kulör samt avhängningsmöjlighet för ytterkläder. Rejäl arbetsbänk av grå laminatskiva och infälld tvättho. Överskåp med gott om förvaringsmöjligheter. Tvättmaskin Candy (inköpsår okänt) och torktumlare (Electrolux 2020). Elcentral, fjärrvärmeaggregat, fiber och vattenmätare. Ny ytterdörr 2015.
– Vardagsrum med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Fönster och utgång till uterum.
– Uterum med vitmålat trallgolv, plasttak, skjutbara glaspartier samt vitmålad träpanel på vägg. Från uterummet nås ett stort altandäck och trädgården.
– Sovrum med ljust trägolv och väggar målade i grågrön kulör. Tre garderober(dörrar finns). Fönster mot norr.
– Duschrum från 2015 med ljusgrått uppvärmt klinkergolv samt väggar med vitt/ljusgrått kakel. Tvättställskommod, spegel med belysning och förvaring, duschhörna med välvda frostade glasdörrar och takdusch, handukstork och toalett. Belysning med spotlights i taket. Fönster mot söder.

Beskrivning övre plan
– Trappa med eksteg samt vitmålade detaljer.
– Allrum med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Fönster mot väster. Sidoförråd med FTX-aggregat.
– Sovrum 2 med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Tre garderober. Fönster mot norr.
– Sovrum 3 med ekparkettgolv och vitmålade väggar samt fondvägg målad i gråbrun kulör. Fönster mot söder.
– Sovrum 4 med ekparkettgolv och väggar målade med ljusgrön kulör. Fönster mot söder.
– Klädkammare med plastgolv och vitmålade väggar. Inredning med gott om förvaringsmöjlighet.
– Duschrum med plastmatta på golv och vägg. Inredning med handfat och kommod, spegel med belysning, duschplats samt toalett.
Persienner och rullgardiner lämnas kvar.

Bostadstyp

2-plansvilla

Byggår

1980

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Trä, målat 2021

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Nya hängrännor 2022

Tak

Betongpannor. Rengjort och målat 2021

Fönster

3-glas, bytta 2021

Ventilation

Mekanisk, typ FTX

Driftkostnad

Uppvärmning: 11 000 kr/år

El: 26 000 kr/år

Vatten och avlopp: 4 400 kr/år

Samfällighet: 5 200 kr/år

Renhållning: 2 700 kr/år

Summa: 49 300 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av OBM-Gruppen. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick.
– Internet via fiber från Wexnet.

Energiprestanda

132 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Gemensamhetsanläggning med garage och förråd i separat byggnad samt parkeringsplatser, möjlighet att ladda hybridbil. Garage med elport. 1 städdag/år, viss skötsel grönyta.

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 884 000 kr

Tomt

318 m²

Beskrivning tomt

Stenlagd framsida i söderläge med mindre gräsyta, här finns också trädgårdsförråd och cykelförråd. Trädgårdsbaksida med uterum, altandäck och gräsyta med häck och staket mot grannarna.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samf. / Gemensamhetsanl. / Servitut

Gemensamhetsanläggning: Växjö Borggården GA:3 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning. Last: Ledningsrätt Vatten, 0780K-9224.1

Kommunikation

Hovshaga trafikeras av stadstrafikens turtätaste linje 1, 7 och 8. Cykelvägarna är välutbyggda.

Allmänt

Hovshaga ligger ca 4 km norr om Växjö centrum, nära naturområden som Helgasjön, Araby Fritidsområde, Kronoberg och Evedal. Stadsdelen har sedan 1970-talet vuxit norrut och är en av Växjös populäraset bland barnfamiljer. Vid idrottsanläggningen Hagavallen bedriver Hovshaga AIF ungdomsverksamhet inom fotboll och innebandy. På Gamla Kronobergsvägen finns den populära 4H-gården, många barns favoritställe med flera fina smådjur.

Närservice

På Hovshaga finns tre kommunala F-6 skolor, Gustavslundsskolan, Hovshagaskolan och Östra Lugnets skola samt ett flertal förskolor. Vid Gustavslundsskolan ligger Hovshaga sporthall. I Hovshaga centrum finns en Ica Supermarket, pizzeria, bibliotek, frisersalong och vårdcentral. På området finns också bensinmack och jourbutik. Närmaste köpcentrum är Norremark med bland annat Ica Kvantum, Coop Forum, Systembolaget och Apotek.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdesdagen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2022).

Läge