Snart
till salu

personer har tittat på denna bostad

Villa

Teleborg

Basvägen 8

4 RoK

108 m²

3 700 000 kr

Hemtrevligt och lugnt läge på norra Teleborg


Snart till salu! Tillfälle att förvärva en familjevilla som passar både den lilla och den stora familjen. Varmt välkomna till Basvägen 8 belägen på lugn återvändsgata i familjevänliga Teleborg. Välplanerad och väl omhändertagen med flera renoveringar gjorda erbjuds bl. a öppna sociala ytor i vardagsrum och matrum, modernt och fullutrustat kök med köksö, två sovrum samt badrum i entréplanet. Den fina källaren erbjuder bl. a gillestuga, separat tvättstuga, duschrum samt två rum som idag använd som sovrum. Den fantastiska trädgården i söderläge är väl insynsskyddad och innehar stort trädäck, pergola samt gräsyta. Alldeles intill finns mindre skogsparti och grönområde, lättillgängligt för barn och ungdom. Här sker uppvärmning med fjärrvärme och fiber via Wexnet. Vidbyggd carport och förråd. Här bor ni med närhet till mataffärer, universitet, vårdcentral, barnomsorg och skola. Natursköna Bokhultet inom promenadavstånd och tre sjöar att välja på.

Snabbfakta

Adress Basvägen 8
Område Teleborg
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 108 m²
Biarea 108 m²
Tomtarea 468 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 3 700 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Är detta ett boende för dig?

Det är inte helt klart när försäljningen ska ske men lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när det är dags!
vår integritetspolicy

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

4 (Varav 2 sovrum)

Boarea

108 m²

Planlösning

Välplanerat kedjehus med utmärkt läge i de lugna kvarteren på norra Teleborg. Huset är placerat på återvändsgata och har en fantastiskt baksida som inbjuder både till avkoppling och social samvaro. Enplansvillan med inredd källare har en luftig entré och förbinder de båda planen på ett naturligt sätt med en halvtrappa upp respektive ner. Hela entréplanet berikas rikligt med ljusinsläpp tack vare den öppna planlösningen och de stora fönsterpartierna. Det befintliga matrummet har tidigare varit ett sovrum och kan med enkla medel göras om, om behov finns. I den fräscha källaren erbjuds också ett härligt utrymme för umgänge i gillestuga samt extra sovrum och praktiskt tvättstuga och dusch. Bra kommunikationer till centrum via cykelvägar och buss. Linneuniversitetet ligger även det inom cykelavstånd.

Rumsbeskrivning entréplan:
– Luftig entré med högt i tak och halvtrappor till vardera våningsplanen. Parkettgolv och vitmålade väggar. Befintlig väggfast stol samt spegelhylla ingår ej.
– Kapprum med parkettgolv och vitmålade väggar. Hatthyllor.
– Ljust och rymligt vardagsrum med parkettgolv och vitmålade väggar. Braskamin. Ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt utgång till stort trädäck och trädgård.
– Modernt kök (2017) med vita luckor, bänkskiva i laminat, infälld diskho samt vitt kakel som stänkskydd. Vitvaror i form av kyl, frys, induktionshäll (80 cm), fläktkåpa, diskmaskin,
inbyggnadsugn samt kombinerad inbyggnadsugn- och mikro. Köksö med vita lådor och bänkskiva i laminat, förvaring samt tre-fyra sittplatser. Infällda spotlights i tak. Parkettgolv och tapet på väggar. Ljusinsläpp från fönster mot norr.
– Rymligt matrum med parkettgolv och vitmålade väggar. Öppet mot vardagsrum. Ljusinsläpp från fönster mot söder.
– Sovrum 1 med parkettgolv och gråmålade väggar. Stor inbyggd skjutdörrsgarderob. Ljusinsläpp från fönster mot norr.
– Sovrum 2 med parkettgolv och tapet/målade väggar. Inbyggt linneskåp med spegel. Ljusinsläpp från fönster mot norr.
– Badrum med plastmatta på golv och väggar med våtrumsmatta. Inredning i form av badkar, WC-stol, större kommod, spegel, väggfast skåp samt bidé. Ljusinsläpp från fönster mot söder.
-Toa med plastmatta och våtrumstapet. Tvätthandfat, spegel samt WC-stol.

Rumsbeskrivning källarplan:
– Möblerbar hall med plastmatta på golv och tapet på väggar. Skjutdörrsgarderob.
– Gillestuga/allrum med fint trägolv i furuplank och målade väggar. Ljusinsläpp från fönster mot söder.
– Rum 3 med plastmatta på golv och målade väggar. Ljusinsläpp från fönster mot norr.
– Rum 4 med plastmatta på golv och tapet på väggar. Inbyggd garderob. Ljusinsläpp från fönster mot norr.
– Fräsch tvättstuga med klinkergolv och målade väggar. Inredning i form av rostfri tvättho, arbetsbänkar med underliggande förvaring samt väggfast skåp. Tvättmaskin (2012) och torktumlare (2014). Ljusinsläpp från fönster mot norr.
– Duschrum/WC med klinkergolv och högtryckslaminatpaneler på väggar. Inredning i form av duschkabin, kommod, väggmonterad WC-stol, badrumsskåp med spegel samt eluppvärmd handdukstork. Ljusinsläpp från fönster i norr.
-Förråd med plastmatta på golv och målade väggar. Gott om förvaringsplats med väggfasta hyllplan.
-Klädkammare med plastmatta och målade väggar. Väggfasta hyllor med klädstänger.

Bostadstyp

1-plansvilla med källare

Byggår

1972

Grundläggning

Källare

Fasad

Tegel och trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Utv. plåtarbete

Målad plåt

Tak

Papp

Fönster

2-glas isoler

Ventilation

Självdrag

Driftkostnad

Uppvärmning: 25 100 kr/år

El: 4 265 kr/år

Vatten och avlopp: 5 884 kr/år

Sotning: 550 kr/år

Renhållning: 2 550 kr/år

Övrigt: 1 800 kr/år

Summa: 40 149 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme och braskamin

Övrigt

Renoverat föregående ägare:
2000 – Papptak på carport omlagt.
2007 – Papptak på huset omlagt.
2009 – Ny dränering samt isolering av källarmur på norrsidan. Nya 3-glasfönster på södersidan. Träpanel på södersidan delvis utbytt.
2010 – Ny fjärrvärmeväxlare.
2011 – Tvättstuga renoverad. Fiberanslutning via Wexnet installerat.
Renoverat nuvarande ägare:
2012 – Byte av 6 st termostater.
2016 – Byta av fönster i hela huset. Mörkläggningsgardiner i gillestuga samt alla sovrum.
2017 – Nytt kök från IKEA. Öppnat upp matrummet (fd sovrum). Nya parkettgolv i kök, matrum samt entré. Ny el-central. Ny WC-stol och handfat i källarplan. Nya markiser och plisségardiner i vardagsrum, matrum samt kök. Målat utvändig träpanel.
2018 – Nytt trädäck och pergola.
2019 – Ny entrédörr. Nytt staket.
2020 – Plattsättning baksida trädgård.

Jordfelsbrytare finns.
Markiser utanför fönster mot söder .
Braskamin provtryckt 2017 sotad 2022.

Fastigheten är besiktigad av Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.

Energiprestanda

76 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Vidbyggd carport och förråd i anslutning.

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 975 000 kr

Tomt

468 m²

Beskrivning tomt

Skyddad baksida med trädäck och gräsmatta. Rikligt med växter och planteringar. Framsida med inramad häck och fina planteringar.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Teleborg trafikeras av Stadstrafikens turtätaste linje 1, 3, 5 och 7.

Allmänt

Den välplanerade stadsdelen Teleborg, med gott om gångtunnlar och cykelvägar, bebyggdes under 70-talet och har växt ut till Växjös största de senaste åren. Teleborg omges av tre sjöar. Södra Bergundasjön erbjuder att aktivt båt- och friluftsliv. Runt Trummen och Växjösjön löper populära gång- och cykelvägar. På Teleborg ligger Linnéuniversitetet med sitt Campus. Intill finns magnifika Teleborgs Slott med sin park.

Närservice

På Teleborg finns stormarknaden Willys, ICA Kvantum och Blomsterlandet samt ett gym. På Sportfältet bedriver Växjö BK ungdomsfotboll och i Teleborgshallen utövas olika idrotter. Tennisplaner finns både utomhus och i SödraClimate Arena. I centrum finns kyrka, Lidl, pizzeria, vårdcentral och apotek. Skolor på stadsdelen är Högstadieskolan Teleborgs Centrum och F-6-skolorna Furutåskolan, Ljungfälleskolan och Torparskolan. Bussförbindelserna är mycket goda

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2022).

Läge