Snart
till salu

personer har tittat på denna bostad

Villa

Teleborg

Vallörtsvägen 4

5 RoK

112 m²

3 990 000 kr

Rymlig villa med swimmingpool på återvändsgata


Arkitektritad souterrängvilla om 112 m² med uppskattat bostadsläge på Norra Teleborg. Spännande hus med hög trivselkänsla och generösa bostadsutrymmen. Tegelvillan, belägen på lugn återvändsgata, erbjuder bl. a fyra sovrum, två sällskapsrum med eldstäder, helkaklat badrum samt ett rymligt kök. Lägg sedan till utomhuspool med poolhus, inglasat uterum, relaxdel med badkar, dusch och bastu. Här finns även egen "pub" i källaren samt kontor i anslutning till garaget. I souterrängdelen finns även ett pentry där fina möjligheter till uthyrning kan erbjudas. På Norra Teleborg tar du dig med lätthet till barnomsorg och skola. Med smidiga cykelvägar når du snabbt mataffärer, naturfina omgivningar i Bokhultet, Växjösjön och centrums alla utbud. Varmt välkommen att anmäla ditt intresse.

Snabbfakta

Adress Vallörtsvägen 4
Område Teleborg
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 112 m²
Biarea 108 m²
Tomtarea 725 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 3 990 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Är detta ett boende för dig?

Det är inte helt klart när försäljningen ska ske men lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när det är dags!
vår integritetspolicy

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

5 (Varav 4 sovrum)

Boarea

112 m²

Planlösning

Rejält 70-talshus beläget på lugn återvändsgata på familjevänliga Teleborg. Rymligt med 112 m² i boyta och 108 m² biyta där den stora familjen får plats. Under boendetiden har man renoverat och tillfört fastigheten med bl a nytt kök, relax avdelning med bastu, inglasad altan, pool och poolhus , kontorsdel samt flera ytskiktsrenoveringar. I den mysiga gillestugan finns, förutom eldstad, filmprojektor med duk för trevliga filmkvällar. Gillar man sociala tillställningar kommer även den coola pub till användning. Natursköna Bokhultet med fina strövområden runt Södra Bergundasjön ligger ett stenkast bort. Välkommen till ett härligt hus att trivas i många år framöver!

Rumsbeskrivning entréplan:
– Luftig entré med högt i tak och halvtrappor till vardera våningsplanen. Parkettgolv och stående panel på väggar. Plats för ytterkläder vid hatthylla.
– Hall med laminatgolv och tapet på väggar. Inbyggda garderober.
– Kök med vaniljvita luckor, bänkskiva i valnöt, infälld diskho samt ljust kakel som stänkskydd. Stenbänkskiva vid matlagningsplats. Vitvaror i form av kyl, frys, induktionshäll, underbyggd fläkt, inbyggnadsugn (2018) och diskmaskin. Eluppvärmt klinkergolv och tapet på väggar. Ljusinsläpp från fönster mot väst.
– Vardagsrum med nyare och äldre parkettgolv och tapet på väggar. Kamin. Ljusinsläpp från två väderstreck samt utgång till trädäck och trädgård.
– Sovrum 1 med laminatgolv och vitmålade väggar. Inbyggda garderober med skjutdörrar. Ljusinsläpp från fönster mot söder samt utgång till inglasat uterum.
– Sovrum 2 med parkettgolv och tapet/målade väggar. Väggfast arbetsbänk samt klädstång bakom draperi. Ljusinsläpp från fönster i två väderstreck.
– Helkaklat duschrum (2003) med eluppvärmt golv. Inredning i form av duschhörna med takdusch och välvda dörrar, kommod, väggfast skåp, WC-stol, spegel med hylla samt handdukstork. Ljusinsläpp från glasblock mot söder.
– Toa med eluppvärmt stengolv och tapet/kakel på väggar. Inredning i form av tvättställ, spegel, WC-stol samt inbyggt skåp. Ljusinsläpp från fönster mot norr.

Rumsbeskrivning souterräng/källarplan:
– Groventré med klinkergolv och tapet på väggar. Plats för ytterkläder, hatthylla samt städskåp. Luft/luft värmepump (ur funktion).
– Hall i vinkel med valnötsgolv och tapet på väggar. Pentry med spisplattor, diskho, bänkskiva i laminat, skåp och minikyl.
– Rum 3 med heltäckande matta och tapet på väggar. Skjutdörrsgarderober. Ljusinsläpp från fönster i öst.
– Rum 4 med parkettgolv och målade väggar. Platsbyggda skåp. Ljusinsläpp från fönster i öst.
– Gillestuga med parkett/heltäckande matta på golv och tapet/skiffersten på väggar. Öppen spis med insats. Trappa upp till entréplan. Ljusinsläpp från fönster i väst.
– Bar med trägolv och målade väggar. Ljusinsläpp från fönster i väst.
– Helkaklat badrum med uppvärmt golv. Inredning i form av badkar, duschhörna, spegel samt handdukstork. Infällda spotlights. I anslutning finns en bastu med plats för 6 personer.
– Tvättstuga med plastmatta på golv och våtrumstapet på väggar. Arbetsbänk, skåp tvättmaskin och torktumlare.
– Helkaklad toa med inredning i form av kommod, spegel och WC-stol. Förvaring bakom skjutdörr.

Bostadstyp

1-plansvilla med souterrängkällare

Byggår

1972

Grundläggning

Källare

Fasad

Tegel

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Tak

Betongpannor

Fönster

2-glas

Ventilation

Självdrag

Driftkostnad

El: 58 500 kr/år

Vatten och avlopp: 4 600 kr/år

Sotning: 550 kr/år

Renhållning: 2 550 kr/år

Summa: 66 200 kr/år

Uppvärmning

Direkt El, luft/luft pump, eldstäder

Övrigt

2005 – Renoverat relax/badrum i källarplan samt bastun.
2006 – Renoverat kök från Svenova, klinkergolv med golvvärme, nya vitvaror. Gjort om förråd till kontor i garagebyggnad.
2007 – Renoverat lilla toan i entréplanet – klinkergolv med golvvärme.
2008/09 – Inglasad altan. Nya 2-glas isoler på södra delen av vardagsrummet. Gjorde om förråd till bar rum.
2009/10 – Trappa renoverad samt nya golv i hallen. Nya golv i gillestugan.
2011 – Installerade kamin i vardagsrum. Öppnade upp vägg i två sovrum som blev ett.
2012-14 Pool Modell Kidney 4984 från Miamipool, 22 meter i omkrets, 150-260 cm djup. Uppvärmning sker med solpanel/solfångare.
2013 – Renoverade lilla toan i källardel. Nytt poolhus. Mur mot granne i öst.
2020 – Nytt pentry i souterrängdel. Bytt rör till vattenmätaren. Yttertak tvättat och behandlat.
2022 – Uppdaterat el i tvättstuga och kallförråd (poolrum).

– Solpanel/solfångare som värmer upp poolen.
– Poolhuset uppvärms av luft/luft värmepump.
– Trädäck och utedusch i anslutning till pool och poolhus.
– Robotgräsklippare medföljer köpet.
– Flaggstång samt flagga.
– Markiser i söder och i väst.
– Infravärme i uterummet.
– Inredning i baren ingår.
– Projektor och filmduk ingår.
– Möbler i kontorsdel ingår
– Mobilt bredband – köpare tecknar eget avtal alternativt överta avtal.
– Kamin och öppenspis med insats, sotade 190108 och brandskyddskontrollerade 161010.

Alla driftskostnader är baserade på nuvarande fastighetsägare och bör endast ses som
en uppskattning.

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger viktig information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.

Energiprestanda

126 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Friliggande garage. Tak mellan hus och garage (plats för en mindre bil). I anslutning till garaget ett förråd omgjort till kontor med laminatgolv och målade väggar.
Poolhus ca 15 m² med trägolv och glasskjutdörrspartier. Luft/luft värmepump.

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 184 000 kr

Tomt

725 m²

Beskrivning tomt

Stensatt garageuppfart med plats för två bilar. Humlebuskar, rododendron, klematis, blodhassel, hängbjörk, fjärilsbuske och div andra växter. Björnbärsbuske.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Teleborg trafikeras av Stadstrafikens turtätaste linje 1, 3, 5 och 7.

Allmänt

Den välplanerade stadsdelen Teleborg, med gott omgångtunnlar och cykelvägar, bebyggdes under 70-talet och har växt ut till Växjös största de senaste åren. Teleborg omges av tre sjöar. Södra Bergundasjön erbjuder att aktivt båt- och friluftsliv. Runt Trummen och Växjösjön löper populära gång- och cykelvägar. På Teleborg ligger Linnéuniversitetet med sitt Campus. Intill finns magnifika Teleborgs Slott med sin park.

Närservice

På Teleborg finns stormarknaden Willys, ICA Kvantum och Blomsterlandet samt ett gym. På Sportfältet bedriver Växjö BK ungdomsfotboll och i Teleborgshallen utövas olika idrotter. Tennisplaner finns både utomhus och i SödraClimate Arena. I centrum finns kyrka, Lidl, pizzeria, vårdcentral och apotek. Skolor på stadsdelen är Högstadieskolan Teleborgs Centrum och F-6-skolorna Furutåskolan, Ljungfälleskolan och Torparskolan. Bussförbindelserna är mycket goda

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2022).

Läge