personer har tittat på denna bostad

Villa

Norr

Gamla Norrvägen 51

5 RoK

129 m²

3 490 000 kr

Hemtrevligt enplanshus på Gamla Norr


VISNING lördag 3/12 kl 13.00 - 14.00, välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare för att boka tid! Ett av de mysiga och inbjudande husen i kvarteret Barkborren centralt på Norr. Huset är uppfört 1959 och har allt bekvämt samlat i ett plan. Fantastisk tomt med gömd och skyddad innergård. Stora renoveringar såsom yttertak, stammar och badrum/toalett är utförda de senaste åren. Omtyckt läge på Norr med gångavstånd till skola/förskola, centrum och fina naturområden.

Snabbfakta

Adress Gamla Norrvägen 51
Område Norr
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 129 m²
Biarea 10 m²
Tomtarea 617 m²
Tillträde Runt årsskiftet
Pris 3 490 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

5 (Varav 3 sovrum)

Boarea

129 m²

Planlösning

Rumsbeskrivning;
– Hall med golv av korkoplast och ljusa tapeter. Ljusinsläpp via dörr med sidofönster i söderläge.
– Tvätt/duschrum med ljusgrå våtrumsmatta (uppvärmt) och vit våtrumsmatta. Arbetsbänk med laminatskiva med två underskåp, tvättho med förvaring. Tvättmaskin (Husqvarna). Duschhörna med välvda glasdörrar och handukstork. Fönster mot norr.
– Matrum med korkoplastmatta och ljusa tapeter. Fönster mot söder med markis samt fönster mot öster. Två garderober med överskåp. Vikdörr mot köket.
– Kök med inredning med vita släta luckor, arbetsbänk med diskho samt laminatskiva och rosa kakel som stänkskydd. Diskmaskin (Electrolux), spis (Elektro Helios), kyl (Cylinda), frys (Bosch). Fönster mot norr.
– Sovrum med parkettgolv och ljusa tapeter. Två garderober med överskåp. Fönster mot öster.
– WC med ljusgrå plastmatta och ljus våtrumstapet. Handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt toalett.
– Vardagsrum med vacker fiskbensparkett och ljust målade samt tapetserade väggar. Braskamin(behöver godkännas innan den tas i bruk). Fönster i söderläge med markis.
– Sovrum med laminatgolv och ljusa tapeter väggar. Fönster mot söder.
– Sovrum med laminatgolv och ljusa tapeter. Fönster mot väster.
– Hall med laminatgolv och beigt målade väggar.
– WC med klinkergolv och kaklade väggar. Handfat, spegelskåp, toalett.
– Klädkammare.
– Allrum/sovrum med laminatgolv och beigt målade väggar. Fönster mot väster med markis samt fönster mot söder och utgång till uterum i söderläge.
– Uterum med trallgolv, plasttak och infravärme. Skjutdörr med utgång till trädgården.
– Groventré/förråd ingång via carporten. Plastmatta och ljust målade väggar. Inbyggd förvaring. Inbyggd oljetank.
– Groventré/pannrum ingång via carporten. Plastmatta på golv (uppvärmt), upphängningsmöjlighet för ytterkläder. Elpanna.

Bostadstyp

1-plansvilla

Byggår

1959

Grundläggning

Krypgrund

Fasad

Puts på tegel

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Tak

Papp

Fönster

3-glas

Ventilation

Självdrag

Driftkostnad

El: 28 300 kr/år

Vatten och avlopp: 5 700 kr/år

Sotning: 500 kr/år

Renhållning: 2 700 kr/år

Summa: 37 200 kr/år

Uppvärmning

Elpanna 2019 samt luftvärmepump

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.
– Enligt taxeringsuppgift är husets boarea + biarea 111 m² + 15 m². Enligt verklig uppmätning 129 m² + 10 m²
– Bredband via ADSL. Möjligt att ansluta till fiber via Wexnets nät.
– Angiven elkostnad är enligt säljarens bundna avtal.

Energiprestanda

201 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Asfalterad uppfart och carport. Stensatt uteplats. Trädgårdsförråd, gemensamt med grannarna. Stenlagd gång från gatan till entrén och uterum. Markiser på flertalet fönster.

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 348 000 kr

Tomt

617 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Norr trafikeras av Växjö stadstrafik linje 2 och 6. Centrum ligger på cykel- och gångavstånd.

Allmänt

På Norr finns alla typer av bostäder, inte minst gedigna villor från 1950-talet och framåt. I stadsdelen finns också flera mindre parker och grönområden. Den äldre delen som ligger närmast centrum kallas Gamla norr, Nya norr byggdes ut under 1970- och 80-talen. Alldeles intill finns Fyllerydsskogen som är ett av Växjös mest varierande och populära natur- och rekreationsområden. Där finns milsvida motions- och strövstigar, ett populärt elljusspår och en 18-håls golfbana.

Närservice

På Norr ligger Lillestadskolan (F-6), där finns också Fagrabäckskolan (7-9). Växjös stora gymnasieskolor Katedralskolan, Kungsmadskolan och Teknikum ligger också på Norr. Vid Kristinatorget och vid Kalmarrondellen finns dagligvarubutiker och till shoppingen i centrum är det inte långt. Norremark, cirka tre minuter med bil, är närmaste handelsområde med flera stora butiker inom dagligvaruhandel, systembolag, gym, padelcenter och annan service.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2022).

Läge