personer har tittat på denna bostad

Villa

Tolg

Gynkelstorp Norregård 1

7 RoK

260 m²

4 950 000 kr

Lantlig idyll i vackra Tolg


Välkommen till vackra Tolg och ett ljuvligt bostadsläge intill skog, äng och sjö. Gården omfattar 3 Ha och här finns ett renoverat boningshus om ca 260 m² samt ladugård, magasinsbyggnad med sågverk, orangeri och köksträdgård. Ett riktigt drömhem med många bevarade detaljer från förra sekelskiftet såsom charmigt lantkök, vackra eldstäder, verandor och extra takhöjd. Den fina gårdsmiljön och vyn mot sjön fångar betraktaren och gör det här till en plats att längta hem till. Tolg är en levande by med många unga familjer och här ges spännande förutsättningar för familj med häst- och odlingsintresse. Samfälld sjötomt i Bergsjön med brygga för båt och bad. Fiskerätt och rätt till kräftfiske.

Snabbfakta

Adress Gynkelstorp Norregård 1
Område Tolg
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 260 m²
Biarea 32 m²
Tomtarea 30000 m²
Tillträde Enligt överenskommelse, tidigast januari 2023
Pris 4 950 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Obs! Endast tidsbokning. Boka via hemsidan eller ring mäklaren.

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

7 (Varav 3 sovrum)

Boarea

260 m²

Planlösning

Välkomna till ett drömhus i vacker och levande bymiljö. Genomgående smakfull och inbjudande interiör med vackra golv, väggpaneler och ikoniska tapeter från William Morris. Huset är omfattande renoverat från 2006 och framåt och bjuder på en härlig hemtrevnadskänsla och fantastiska ljusflöden.
Rumsbeskrivning, entréplan;
– Hall med uppvärmt linoleumgolv, vit bröstpanel och mönstrad tapet. En garderob.
– Lantkök med vedspis och matplats för 6 personer. Trägolv, grå väggpanel och mönstrad tapet. Inredning från Marbodal med grönmålade luckor, bänkskiva i svart laminat och vitt väggkakel. Spis med häll (2020), kyl och frys (2020) och diskmaskin (2020). Fläkt och mikrovågsugn något äldre. Spotlights i tak.
– Tvättstuga/entré med uppvärmt svart klinkergolv och målade väggar i grå ton. Vask, arbetsytor och skåpsinredning. En garderob. Tvättmaskin och torktumlare (2020).
– Bibliotek med gråmålat trägolv, vit bröstpanel och beige tapet. Platsbyggda hyllor och vacker eldstad.
– Inre hall med målat trägolv i vitt/grått rutigt mönster vit bröstpanel/mönstrad tapet. Glasade dubbeldörrar till både veranda och vardagsrum.
– Fantastisk glasveranda med härligt ljusflöde och hög trivselfaktor. Trägolv, vit originalpanel på vägg och munblåsta fönster.
– Matsal för ett stort sällskap med trägolv, kakelugn, vit bröstpanel och mönstrad tapet.
– Vardagsrum om ca 35 m² med trägolv, kakelugn, vitt bröstpanel och grå tapet. Utgång till altan i västerläge med högt läge mot sjön.
– Duschrum renoverat 2010 med svart klinkergolv och helkaklade väggar. Dusch, toalett, tvättställskommod, väggfast skåp och el/vattenansluten handdukstork.
Övre plan;
– Hall med vitlaserat ekparkettgolv och vit/grå väggpanel.
– Allrum med vitlaserat ekparkettgolv, vita/tapetserade väggar samt grå väggpanel. Stora fönster och dubbla glasade dörrar mot verandan. Förberett för öppen spis.
– Glasveranda med med slipat trägolv, grå väggpanel och munblåsta fönster.
– Sovrum med eklaminatgolv och grå tapet.
– Sovrum 2 med eklaminatgolv och petroleumfärgade väggar. Bef. garderob ingår ej.
– ”Föräldrarsovrum” 3 med ekparkettgolv, vit bröstpanel och mönstrad tapet. Direktaccess till walk in-closet med byråer och garderober.
– Utrymme förberett för badrum, vatten och avlopp är framdraget.
– Förråd, ingång från hallen.

Bostadstyp

1½-plansvilla med delvis källare

Byggår

1905

Grundläggning

Krypgrund och källare

Fasad

Tegel, trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Tak

Betongpannor

Fönster

2-glas

Ventilation

Självdrag

Driftkostnad

El: 46 900 kr/år

Vatten och avlopp: 1 000 kr/år

Sotning: 1 000 kr/år

Renhållning: 2 700 kr/år

Summa: 51 600 kr/år

Uppvärmning

Jordvärme installerat 2007

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.
– Enligt taxeringsuppgift är husets boarea + biarea 136 m² + 0 m² .Enligt verklig uppmätning 260 m² + 32 m²
– Fiskerätt och rätt till kräftfiske. Jakträtt.
– I angiven driftskostnad har tagits hänsyn till att elprisreduktion har utgått med 6.000 kr under de senaste 12 månaderna.
– Eldstäder i kök och bibliotek ej godkända för eldning. Eldstäder i matrum och vardagsrum godkända.
– Fastigheten säljes med lösöre i ladugård och sädesmagasin.

Energiprestanda

71 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Ladugård om ca 39 x 8,5 m² med sedvanliga utrymmen. Brunn för bevattning bakom ladugården. Sidobyggnad med sädesmagasin och förråd samt vidbyggt sågverk, dieseldrivet. Orangeri. Lekstuga

Taxeringskod

120, Lantbruksenhet, bebyggd

Tomt

30000 m²

Vatten/avlopp

Vatten; Egen brunn, grävd. Avlopp; 3-kammarbrunn med infiltration 2020

Samf. / Gemensamhetsanl. / Servitut

Samfällighet: Växjö Gynkelstorp S:1, Samfällighet: Växjö Tolgs-Söratorp S:1

Kommunikation

Linje 340-350 trafikerar Växjö-Tolg.

Allmänt

Ungefär tre mil norr om Växjö ligger Tolg. Socknen breder ut sig över storslagna granskogar, sjöar och betesmarker och befolkas av ca 550 personer. Föreningar i Tolg är bland annat Tolgs IF, Tolgs Skytteförening, Kultur i Tolg, Tolgs Hembygdsförening och ett mycket aktivt sockenråd.

Närservice

I Tolgs Lanthandel hittar du allt från lokala falukorvar till ekologiska smaksatta olivoljor från Argentina. De satsar på närproducerat och ekologiskt. Fri hemkörning av varor i Tolg med omnejd. Frunas Hage är ett samlingsbegrepp för verksamheter i och kring vår lada. Pannkakshuset öppnade sommaren 2007 och hösten 2008 flyttade första hyresgästen in; Ringagården Form & Funktion, en inredningsbutik. Nu är även kontorshotellet färdigt och flertalet företagare har sin arbetsplats där. Lite längre ut på Udden ligger Uddabutiken här finns kläder i linnen och ull och assesoarer. Skolan är högt och vackert belägen mitt i byn och med kyrkan på andra sidan vägen. Här finns klass 1 - 6 samt 6-årsverksamheten. Förskolan Gläntan finns i anslutning till föreningslokalen endast några hundra meter från skolan och kyrkan.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2022).

Läge