personer har tittat på denna bostad

Villa

Araby

Hönefossvägen 18

5 RoK

119 m²

2 590 000 kr

Familjevänligt i lugna kvarter


60-talsvilla på lugna Hönefossvägen. En praktisk bostad med fin planlösning som inrymmer bland annat fyra sovrum, vardagsrum om ca 50 m² och hel källare med både gillestuga, stort hobbyrum och utmärkta förvaringsutrymmen. Garage och uppvuxen tomt om 767 m². Uppvärmning genom fjärrvärme.

Snabbfakta

Adress Hönefossvägen 18
Område Araby
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 119 m²
Biarea 119 m²
Tomtarea 767 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 2 590 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Obs! Endast tidsbokning. Boka via hemsidan eller ring mäklaren.

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

5 (Varav 4 sovrum)

Boarea

119 m²

Planlösning

Rumsbeskrivning, entréplan;
– Entré med textilmatta och beigt målade vävtapeter. Textilklädd trappa upp till hallen samt till källare. Ljusinsläpp via fönster över ytterdörr.
– Hall med textilmatta och beiga vävtapeter. Hatthylla och städskåp.
– Matrum med ekparkettgolv och vitmålade vävtapeter. Helt öppen planlösning mot vardagsrummet och två mindre blyinfattade fönster.
– Stort, ljust vardagsrum med textilmatta och ljusa tapeter. Utgång till stenlagd uteplats och trädgård i österläge.
– Sovrum 1 med ekparkettgolv och tapetserade väggar. Fönster mot väster.
– Sovrum 2 med laminatgolv och tapetserade väggar. Fem garderober. Fönster mot öster.
– Badrum med plastmatta på golv och vägg. Badkar, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, toalett. Fönster mot väster.
– Kök med inredning från byggnadsåret med vita släta luckor. Kyl (Electro Helios), Spis med ugn (Electrolux) och köksfläkt (Thermex). Plastmatta och ljusa tapeter. Fönster mot väster och norr.
– Sovrum 3 med laminatgolv och tapetserade väggar. Garderob. Fönster mot öster.
– Sovrum 4 med tapetserade väggar och underlagsgolv. Garderob. Fönster mot öster.

Källarplan;
– Gillestuga med textilmatta och panel/korktapet på vägg. Fönster i väster.
– Förråd under trappan.
– Hobbyrum med plastmatta och väggar med panel och målad vävtapet. Tre garderober.
– Förråd med gulmålat betonggolv/vägg.
– Pannrum med gulmålad betonggolv/vägg. Fönster mot söder och öster. Fjärrvärmeaggregat.
– Bastu.
– Tvättstuga med toppmatad tvättmaskin, tvättho och duschkabin. Fönster mot väster.
– Entré med plastgolv och målad vägg. Garderob.
– Mörkrum/förråd med betonggolv/vägg.
– WC med plastmatta och tapetserade väggar. Handfat och toalett.
– Förråd med målad betonggolv och putsade väggar. Frysbox, garderober och skåpsförvaring. Förråd/klädkammare.
– Verkstad med målat betonggolv/vägg. Fönster mot öster.

Bostadstyp

1-plansvilla med källare

Byggår

1962

Grundläggning

Källare

Fasad

Trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Tak

Betongpannor, omlagt 1994

Fönster

2-glas

Ventilation

Självdrag

Driftkostnad

Uppvärmning: 21 200 kr/år

El: 7 000 kr/år

Vatten och avlopp: 5 000 kr/år

Renhållning: 2 700 kr/år

Summa: 35 900 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.
– Bredband via ADSL. Möjligt att ansluta sig till fiber via Wexnets nät.
– Bostaden har flyttstädats och någon ytterligare städning kommer inte ske vid köparens tillträde.
– Befintlig stege följer inte fastigheten.

Energiprestanda

79 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Garage med betonggolv, målade väggar samt fönster i öster. Asfalterad garageuppfart. Stensatt uteplats i öster med äldre överbyggnad och sammanbyggt med insynskyddande plank mot söder. Staket, häck och garage mot granne i norr. Staket mot söder och väster samt växtlighet mot öster.

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 730 000 kr

Tomt

767 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Cykelvägarna till Centrum är väl utbyggda, och via gamla smalspåret nås Evedal. Länstrafiken trafikerar Araby med sina turtätaste linjer, 1 (Kronoberg-Teleborg), 2 (Resesentrum-Araby-Norr), 6(Norr-Araby-Resecentrum) och 8 (Araby-Samarkand/Arenastaden). Växjö Centrum nås på några minuter.

Allmänt

Arabyområdet är det område där Växjö kommun satsat mest de senaste åren. En stor aktivitets- och idrottshall har invigts, Araby Park Arena, och flera nya byggprojekt har realiserats. I området finns utmärkta cykelvägar och vackra park- och grönområden, med tennisbanor, basket- och fotbollsplaner. Araby har flera aktiva kultur- och idrottsföreningar.

Närservice

I Dalbo Centrum finns Ica, blomsteraffär, grönsaksbutik med internationella livsmedel, restaurang, apotek, tandläkare och vårdcentral. Där finns även en bensinstation med närbutik. I utkanten finns också Konsum. I Araby finns totalrenoverade Centrumskolan med F-6. Samarkand och Arenastaden ligger inte långt borta.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdesdagen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2022).

Läge