personer har tittat på denna bostad

Villa

Hov

Skogstorpsvägen 14

4 RoK

108 m²

2 850 000 kr

60-tals hus i trevliga kvarter på Hov


Klassiskt och rejält 60-talshus med äldre standard och med mycket potential. Välkomna till barnvänliga Hov och enplans villa med källare. Välbyggt och mycket välbevarad fastighet och med samma ägare sen byggnadsåret 1967. Här erbjuds bl a tre sovrum, ljust vardagsrum i vinkel, klassiskt 70-talskök samt badrum och gästtoa. Källaren erbjuder mysig gillestuga med eldstad, tvättstuga och flera förvaringsrum. Vänsterorienterad trädgård med skyddad baksida och överbyggd altan. Nytt komplett tak byttes 2012 på huvudbyggnad samt garage. Här bor du med behagligt avstånd till förskolor och grundskolor. Med cykel tar du dig enkelt till centrum och Norremark köpcentrum når du med några minuters bilfärd. Varmt välkommen på visning!

Snabbfakta

Adress Skogstorpsvägen 14
Område Hov
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 108 m²
Biarea 105 m²
Tomtarea 823 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 2 850 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

4 (Varav 3 sovrum)

Boarea

108 m²

Planlösning

Tryggt och gediget. Så beskrivs ofta 60-talshusen. Varmt välkommen till Skogstorpsvägen 14 som har varit i familjens ägo sedan byggnadsåret 1967. Huset har äldre standard och är i välskött skick och har därmed goda förutsättningar att renoveras till en riktigt fin bostad. Entréplan erbjuder ljust vardagsrum i vinkel, tre sovrum, badrum, gästtoa samt kök. I den fräscha källaren hittar ni bl a gillestuga med lyxig eldstad, tvättstuga med gott om utrymme för klädvård, verkstad samt flera rum för förvaring. Duschrum samt WC finns i källarplan och möjlighet till bastu i anslutning till duschen. Väl tilltagen trädgård med flera fruktträd och som inbjuder till umgänge. Hov/Skogslyckan är en mycket uppskattad stadsdel med gångavstånd till förskola och grundskolor dessutom bekvämt avstånd till centrum och Norremark. Ett gediget och charmigt hus som väntar på ny energi och som passar utmärkt för barnfamiljen.

Rumsbeskrivning entréplan:
– Entré med plastmatta på golv och tapet på väggar. Hatthylla samt platsbyggd garderob.
– Hall i vinkel med plastmatta på golv och tapet på väggar. Trappa ner till källaplan.
– Kök med bardel och ljusa luckor. Rostfri diskbänk, laminatbänkskiva samt kakel som stänkskydd. Vitvaror i form av kyl/frys (Bosch 2018), hällspis (Husqvarna 70 cm), fläkt samt diskmaskin (Cylinda 2018). Plastmatta på golv och tapet/målade väggar. Inbyggt städskåp samt ljusinsläpp från fönster mot öster.
– Vardagsrum i vinkel med ekparkettgolv och tapet på väggar. Ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt utgång till överbyggd altan och trädgård i västerläge.
– Sovrum 1 med ekparkettgolv och tapet på väggar. Två inbyggda garderober samt ett linneskåp. Ljusinsläpp från fönster mot norr.
– Sovrum 2 med plastmatta på golv och tapet på väggar. Två inbyggda garderober samt ett linneskåp. Ljusinsläpp från fönster mot väster samt utgång till trädgård. I anslutning till sovrummet finns en klädkammare.
– Sovrum 3 med plastmatta på golv och tapet på väggar. Inbygg garderob. Ljusinsläpp från fönster mot väster.
– Duschrum med plastmatta på golv och plastmatta/kakelmosaik på väggar. Inredning i form av duschkabin, pelarhandfat, spegelskåp, bidé, WC-stol samt ett inbyggt badrumsskåp. Ljusinsläpp från fönster mot väster.
– Gästtoa med plastmatta på golv och väggar. Inredning i form av handfat, spegel, WC-stol samt väggfast skåp.

Rumsbeskrivning källare:
– Källaringång med betonggolv och väggar.
– Gillestuga med trägolv och stående träpanel på väggar. Öppen spis med Keddyinsats. Infälld belysning i tak. Ljusinsläpp från källarfönster i två väderstreck.
– Tvättstuga med plastmatta på golv och målade väggar. Inredning i form av tvättmaskin (Electrolux), rostfri tvättho samt väggfasta skåp. Ljusinsläpp från fönster mot väster.
– Klädvård/förråd med plastmatta på golv och målade väggar. Ljusinsläpp från fönster mot väster.
– Rum med duschhörna med plastmatta på golv och väggar.
– Hobbyrum/verkstad med betonggolv och väggar. Väggfasta hyllor. Ljusinsläpp från källarfönster mot väster.
– Förrådsrum med betonggolv och målade väggar. Väggfasta hyllor. Ljusinsläpp från källarfönster i två väderstreck.
– Matkällare.
– Förråd (Tanken var att bygga bastu i anslutning till duschen. Detta färdigställdes inte.)

Bostadstyp

1-plansvilla med källare

Byggår

1967

Grundläggning

Källare

Fasad

Kalkstenstegel och trä

Bjälklag

Betong

Stomme

Betong/trä

Tak

Fönster

2-glas + 3-glas

Ventilation

Självdrag

Driftkostnad

El: 47 660 kr/år

Vatten och avlopp: 4 570 kr/år

Sotning: 550 kr/år

Renhållning: 2 600 kr/år

Summa: 55 380 kr/år

Uppvärmning

Direkt El samt Keddy insats

Övrigt

– 1968-69 Stödmur mot gatan.
– 1980 Planterat häck på framsida.
– Tillbyggt överbyggd altan med trädäck.
– 2012 Bytt komplett tak på huvudbyggnad och garagetak. Bytt träpanel på södersidan.
– Keddyinsats installerade och godkändes 2013-10-07. Ny skorsten i samband med keddyinsatsen.
– 2014 Stenlagt garageuppfarten.
– 2019 Nytt 3-glas fönster i sovrum 3. Ny altandörr i vardagsrum.
– 2021 Ny duschkabin.
– Eldstad sotad 2017-11-20 och brandskyddskontrollerad utan anmärkning 2021-10-20.
– Överbyggd altan i väster.
– Parabol från Viasat/Allente lämnas kvar. Abonnemang finns att överta.
– Befintlig robotgräsklippare ingår ej. Däremot lämnas slingorna kvar.
– Markis vid fönster mot söder.
– Fjärrvärme går att installera. (Kostnad idag mellan 230.000 och 270.000 inkl. serviceavtal. Vid detta alternativ kostar fiber från Wexnet 16.500 kr – uppgift hämtat från Veab).
– Alla driftskostnader är baserade på nuvarande fastighetsägaren och bör ses som en uppskattning.

Fastigheten är besiktigad av Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.

Energiprestanda

151 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Fristående garage och förråd om ca 23 m².

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 250 000 kr

Tomt

823 m²

Beskrivning tomt

Väster- och nordorienterad trädgård med två plommonträd och et körsbärsträd. Flera planteringar såsom häck och buskar. Träplank mot norrsidan.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Växjö Stadstrafik trafikerar utkanten av Hov med sin turtätaste linje 1 (Hovshaga-Centrum-Teleborg). Dessutom linje 7 (Evedal-Östra Lugnet-Centrum) och norra delen av Hov trafikeras av linje 2 och 6 som går (Norr-Centrum-Araby).

Allmänt

Stadsdelen Hov är en oas i centrala Växjö. Den byggdes i början av 1900-talet utmed Kungsvägen där den växande stadens borgerskap och köpmän skaffade sig präktiga och för tiden storslagna villor och tomter. I dag finns många av sekelskiftesvillorna kvar, men också modern bebyggelse, som nyare villor och bostadsrätter. Populära Tomtabacken är vintertid välbesökt för pulkaåkning och andra aktiviteter.

Närservice

I närheten av Hov finns Pilbäckskolan (F-6) Norregårdsskolan (7-9) och Kulturskolan. Norremark är närmaste köpcentrum med Ica Kvantum, Stora Coop, Systembolaget och flera andra butiker. Dalbo Centrum är ett välbesökt stadsdelscentrum i närheten med Ica, grönsaksbutik, kemtvätt, apotek, och vårdcentral.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdesdagen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2022)

Läge