personer har tittat på denna bostad

Villa

Hov

Antons väg 11

5 RoK

175 m²

4 190 000 kr

Villa med härlig karaktär och absolut toppläge

Längst in på Antons väg med skyddat och privat läge ligger detta 70-talshus med fasad i vacker puts. Arkitekt Tore Klarén fick uppdraget att utforma villorna på Antons väg. Huset längst in i kvarteret, med områdets bästa läge, flyttade han själv in i. De mörka 70-talsdetaljerna möter här ljusa ytor som tillsammans skapar sköna kontraster. Två topprenoverad duschrum med kakel, klinker och golvvärme. Öppen spis och kakelugn. Nytt tak på hus och garage. Skyddad tomt med gräns mot grönområde och fornminnesskyddade Hovs Kulle.

Snabbfakta

Adress Antons väg 11
Område Hov
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 175 m²
Biarea 18 m²
Tomtarea 495 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 4 190 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

5 (Varav 3 sovrum)

Boarea

175 m²

Planlösning

Härligt 70-tal när det är som bäst! Huset ligger längst in på återvändsgata och skyddas från insyn av den lummiga trädgården. Husets interiör har prägel av 70-tal som kombineras med ljusa ytskikt. Massiva dörrar och paneltak i hela huset.
Rumsbeskrivning, entréplan
– Hall med Höganäs klinkergolv, väggpanel/tapet samt kapprum i direkt anslutning.
– WC/tvättställ med plastgolv och vitmålade väggar, renoverat 2022. Toalett och handfat. Fönster i norr.
– Vardagsrum med vackert parkettgolv, sk Holländskt förband, vitmålat paneltak med synliga takbjälkar och vitputsade väggar. Rummet mäter ca 45 m² och har fasta bokhyllor, spotlights i taket, murad öppen spis och utgång till trädgården i söderläge. Fönster i öster, söder och väster. Ett härligt rum med hög trevnadskänsla!
– Rymligt kök med matplats. Inredning med originalkök med massiva, mörklaserade luckor, massiva bänkskivor och kakel över diskbänken. Kyl (Electro Helios), diskmaskin 2020 (Electrolux), spis (Electrolux), och fläkt 2022 (Electrolux). Golvbeläggning av korkoplast samt ljust målade väggar. Fönster mot väster och norr.
– Groventré och tvättstuga med plastgolv, ljusa väggar, tre garderober, förråd och klädkammare. Förvaringsutrymme under trappan med vattenmätare och elcentral. Tvättmaskin 2022 (Samsung) och torkskåp (Electro Helios), mindre frys samt varmvattenberedare. Tvättho med förvaring samt väggförvaring. Fönster mot öster.
Övre plan:
– Allrum med stora fönster och mörklaserat parkettgolv. Fönster mot söder.
– Två sovrum med mörklaserat parkettgolv och två garderober. Fönster mot väster.
– ”Föräldrarsovrum” med mörklaserat parkettgolv, kakelugn (ej fungerande) fyra garderober, utgång till balkong och fönster i österläge. Ingång till duschrum.
– Nyrenoverat duschrum med ljusgrått klinkergolv med golvvärme och vita helkaklade väggar. Duschhörna med välvda glasdörrar, vägghängd toalett, tvättställ med kommod, spegel med belysning och handukstork. Takbelysning med spotlight. Takfönster mot norr.
– Nyrenoverat duschrum (ingång från allrummet) med ljusgrått klinkergolv med golvvärme och vita helkaklade väggar. Duschhörna med välvda glasdörrar, tvättställ med kommod, spegel med belysning, vägghängd toalett och handukstork. Takbelysning med spotlight. Takfönster mot norr.

Bostadstyp

1½-plansvilla

Byggår

1975

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Skrapputs

Bjälklag

Trä

Stomme

Tegel/trä

Utv. plåtarbete

Målad plåt

Tak

Betongpannor, valmat

Fönster

3-glas samt 2+1-glas

Ventilation

Självdrag

Driftkostnad

El: 40 000 kr/år

Vatten och avlopp: 5 000 kr/år

Sotning: 500 kr/år

Samfällighet: 1 500 kr/år

Renhållning: 2 700 kr/år

Summa: 49 700 kr/år

Uppvärmning

Direkt El oljefyllda

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.000 kr få genomgången på plats i huset.
– Fiberanslutning via Wexnet. Kostnad 180 kr/mån samt tillkommande för innehållstjänst
– Öppen spis och kakelugn brandskyddskontrollerade 20180518. Öppen spis sotad 210603. Kakelugnen ej sotad på länge så bör kontrolleras innan den tas i bruk.
– Angiven elkostnad är beräknad på ett kwh-pris om 2,50 kr.

Energiprestanda

84 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Asfalterad garageuppfart. Sidobyggnad med förråd, matkällare, trädgårdsförråd samt carport. Stensatt uteplats i söderläge.

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 811 000 kr

Tomt

495 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samf. / Gemensamhetsanl. / Servitut

Andel i samfällighet Hovslund S:2. Omfattar utfartsväg, VA-ledningar samt belysning med tillhörande ledningar, snöröjning, container för trädgårdsavfall, skötsel grönyta(1-2 klippningar/säsong). Kostnad ca 1500 kr/år.

Kommunikation

Växjö Stadstrafik trafikerar utkanten av Hov med sin turtätaste linje 1 (Hovshaga-Centrum-Teleborg). Dessutom linje 7 (Evedal-Östra Lugnet-Centrum) och norra delen av Hov trafikeras av linje 2 och 6 som går (Norr-Centrum-Araby).

Allmänt

Stadsdelen Hov är en oas i centrala Växjö. Den byggdes i början av 1900-talet utmed Kungsvägen där den växande stadens borgerskap och köpmän skaffade sig präktiga och för tiden storslagna villor och tomter. I dag finns många av sekelskiftesvillorna kvar, men också modern bebyggelse, som nyare villor och bostadsrätter. Populära Tomtabacken är vintertid välbesökt för pulkaåkning och andra aktiviteter.

Närservice

I närheten av Hov finns Pilbäckskolan (F-6) Norregårdsskolan (7-9) och Kulturskolan. Norremark är närmaste köpcentrum med Ica Kvantum, Stora Coop, Systembolaget och flera andra butiker. Dalbo Centrum är ett välbesökt stadsdelscentrum i närheten med Ica, grönsaksbutik, kemtvätt, apotek, och vårdcentral.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge