personer har tittat på denna bostad

Villa

Åby

Mossvägen 1

5 RoK

120 m²

2 390 000 kr

Enplansvilla med perfekt läge vid återvändsgata


Välkommen till Åby och till en praktisk enplansvilla med lugnt hörnläge. Inom välplanerade 120 m² erbjuds bl a 3-4 sovrum, rymligt kök, renoverat badrum samt vardagsrum med braskamin. Hemtrevligt boende med fina och välvårdade ytskikt, trevliga burspråk i både vardagsrum och kök, praktisk groventré och stort inglasat uterum med första parkett till härlig natur. Lägg också till lyxigt vedeldad badtunna, bastu samt utedusch. Vidbyggt garage som idag används som kontor (lätt att återställa) samt stenlagd uppfart med plats för två bilar. Uppvärmning sker med frånluftsvärmepump och braskamin. Fiber är indraget från Wexnet. Här bor du med gångavstånd till förskola/skola och ca 500 meter bort når du Åby badplats. Åby har en aktiv idrottsförening med fotboll på sommaren och bandy/skridskoåkning på vintern. Till Växjö tar det endast 15 minuter med bil och Rottne är det ca 8 km där affär, restaurang, bibliotek, apotek och vårdcentral finns. Varmt välkomna på visning!

Snabbfakta

Adress Mossvägen 1
Område Åby
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 120 m²
Biarea 22 m²
Tomtarea 947 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 2 390 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Budgivning pågår!

Aktuellt bud

2 425 000 kr

Lämnades 2023-01-31 kl 07:59

Oj, redan budgivning?! Lugn, det kanske inte är för sent om du verkligen är intresserad? Kontakta mäklaren, så kanske du hinner lägga ett bud innan affären är avslutad.

Visning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

5 (Varav 3 sovrum)

Boarea

120 m²

Planlösning

På Mossvägen 1 i Åby-Tjureda finner du en hemtrevlig och behändig enplansvilla med förträffligt läge på återvändsgata. Här bor du behagligt med naturen som granne samt gångavstånd till barnomsorg och badplats. Insynsskyddad baksida och trädgård där flera uteplatser är anpassade till bästa solläge. Villan är i välskött skick och passar både den växande familjen samt den som söker ett smidigt och lättillgängligt boende. Säljaren har beställt en ny frånluftsvärmepump som kommer att reducera kostnaden för uppvärmning av fastigheten framöver. Välkommen till ett boende att trivas i många år framöver!

Säljaren berättar:
”Att bo på Mossvägen 1, är att ha tillgång till två världar. På framsidan, ett villakvarter, där barnen lärt sig cykla och sprungit fritt mellan kompisar i husen. (Vi vuxna med, om jag ska vara ärlig). På baksidan är man mer privat och kan ostört njuta av både morgonsol och kvällssol utan annat sällskap än fågelsång och ett och annat rådjur som sneddar genom den glesa skogen. Både ute och inne finner jag olika rum oavsett om jag söker stillhet vid en värmande brasa eller rum för att fylla hemmet med folk och fest. Här finns björkarna där hängmattan sakta gungar över blåbärsriset och här kan man ta cykeln eller kajaken direkt från tomten och rulla iväg på dagsutflykter. Missa inte att ta med kantarellkorgen.”

Rumsbeskrivning:
– Bred entré och hall med laminatgolv och fondtapet/målade väggar. Inbyggd garderob samt ljusinsläpp från fönster mot öster.
– Rymligt kök med burspråk. Vita luckor, rostfri diskbänk, ekbänkskiva samt vitt kakel som stänkskydd. Vitvaror i form av kyl och frys (2006), hällspis (2014), fläkt (2014) samt diskmaskin (2014). Laminatgolv och liggande träpanel på väggar. Ljusinsläpp från fönster mot öster.
– Vardagsrum med burspråk och skiljevägg. Laminatgolv och fondtapet/målade väggar. Braskamin. Ljusinsläpp från fönster mot väster samt utgång till inglasat uterum och trädgård.
– Sovrum 1 med heltäckande textilmatta (underliggande plastmatta) och målade väggar. Platsbyggda garderober. Ljusinsläpp från fönster mot väster samt utgång till inglasat uterum och trädgård.
– Sovrum 2 med ekparkettgolv samt tapeter på väggar. Platsbyggd garderob. Ljusinsläpp från fönster mot öster.
– Sovrum 3 heltäckande textilmatta (underliggande plastmatta) och målade väggar. Platsbyggt linneskåp. Ljusinsläpp från fönster mot öster.
– Duschrum med våtrumsmatta på golv och väggar. Inredning bestående av duschhörna med välvda dörrar och takdusch, kommod, spegel, WC-stol, flera väggfasta skåp samt uppvärmd (vatten) handdukstork. Infällda spotlights i tak. Ljusinsläpp från fönster mot väster.
– Toa med våtrumsmatta på golv och målade väggar. Inredning bestående av kommod, spegelskåp, wc-stol samt väggfast högskåp.
– Groventré/tvättstuga med plastmatta på golv och målade väggar, Inredning bestående av rostfri tvättho med underliggande förvaring samt flera väggfasta hyllplan. Tvättmaskin (2014) samt torkskåp. Ljusinsläpp från fönster mot öster.
– Kontor med plastmatta på golv och tapet på väggar. Fristående dubbelgarderob. Ljusinsläpp från fönster mot väst samt utgång till trädäck och trädgård.
– Klädkammare med flera hyllplan och klädstänger.
– Inredd garage/gästrum/förråd med textilmatta på golv och målade väggar. Infällda spotlights i tak. Ljusinsläpp från fönster i två väderstreck.

Bostadstyp

1-plansvilla

Byggår

1988

Grundläggning

Betongplatta

Fasad

Trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Tak

Tegel

Fönster

3-glas isoler

Ventilation

Mekanisk till & frånluft med återvinning

Driftkostnad

El: 45 000 kr/år

Vatten och avlopp: 4 660 kr/år

Sotning: 600 kr/år

Renhållning: 2 700 kr/år

Övrigt: 2 160 kr/år

Summa: 55 120 kr/år

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump samt kamin

Övrigt

2005 – Tillbyggt inglasat uterum. Fiber inkopplat från Wexnet-
2010 – Renoverat badrum och toalett. (Söders Olja och Rör AB).
2013 – Installerat braskamin från Contura. Nytt parkettgolv och skiljevägg i vardagsrum. Utvändig målning av fasaden samt nya plåtar och hängrännor.
2014 – Utvändig fristående bastu. Ny vedeldad badtunna. Utedusch.
2015 – Ny fasadbelysning.
2018 – Gjort om garage till kontor/gästrum. (BIWI Bygg). Går att återställa.
2019 – Nya innerdörrar. Målat väggar i flera rum.
2020 – Ny fristående frukostveranda/trädäck på baksidan.
2021 – Nytt golv i sovrum 1.
2023 – Beställt en ny frånluftsvärmepump. Väntar på leverans. Staket mot söder.
– Kaminen är sotad 2019.10.17 och brandskyddskontrollerad 2020.09.14.
– Stenlagd garageuppfart med plats för två bilar.
– Inglasat uterum i väster om ca 24 m²
– Alla driftskostnader är baserade på nuvarande fastighetsägare och bör endast ses som en uppskattning. From aug -22 fungerar frånluftspumpen utan återvinning vilket genererar fler kilowattimmar och högre förbrukning. I den angivna elkostnaden ingår uppvärmning samt hushållsel.

Enligt taxeringsinformationen har huset en boarea om 116 m² respektive biarea på 48 m².
Uppmätt area ger dock en boarea om ca 120 m² respektive biarea om ca 22 m². Där 22 m² motsvarar hela garaget. Det inredda rummet motsvarar ca 14,5 m².

Fastigheten är besiktigad av Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.300 kr få genomgången på plats i huset.

Energiprestanda

169 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Vidbyggt garage om ca 22,5 m² (idag omgjort till kontor/gästrum). Mindre gäststuga ca 9 m². Förråd/Vedbod. Fristående bastu, ca 5,5 m², för 4-6 personer.

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 359 000 kr

Tomt

947 m²

Beskrivning tomt

Hörntomt. Björkar. Ett plommonträd, hallonbuskar, björnbärsbuske. Egenplanterade julgranar.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Åby trafikeras av Länstrafiken med linje 140 och 340.

Allmänt

Åby är en tätort i Växjö kommun vid Helgasjöns norra del. I Åby ligger Sveriges sydligaste sluss och ångaren Thor trafikerar Helgasjön och slussar här upp till övre delen av sjösystemet under sommaren. I Åby finns idrottsföreningen Åby/Tjureda IF som bedriver fotboll och bandy. 2019 tog bandylaget steget upp i Elitserien.

Närservice

Mitt i Åby ligger Åby Skola med F-6-klass. Högstadieskolor finns i Lammhult och Växjö (Pär Lagerkvists skola, Bredvik). Närmaste ort med full service är Rottne, ca 8 km, med affär, restaurang, bibliotek, apotek och vårdcentral. I Tolg finns lanthandel och kafé/restaurang, i Ör finns ett lantkafé/matställe.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge