personer har tittat på denna bostad

Villa

Östra Lugnet

Merkuriusvägen 2

6 RoK

157 m²

5 800 000 kr

Villadröm på Östra Lugnet

NYTT PRIS! Modern och välplanerad familjevilla med fristående sidobyggnad/gästhus på omtyckta Östra Lugnet. Här bor ni med gångavstånd till skola, sjö och natur. Välkomna till Merkuriusvägen 2 med fint hörnläge och lättskött trädgård som följer solens vandring. Huvudbyggnaden inrymmer bla fyra sovrum, två sällskapsrum, modernt kök, två helkaklade badrum samt en fantastisk groventré perfekt för barnfamiljen. Gästhuset om ca 46 m² erbjuder ett sovrum, kök och vardagsrum med öppen planlösning och högt i tak samt helkaklad dusch med tvättmöjligheter. Här finns det mängder av möjligheter - allt från uthyrning för extra intäkter, egen verksamhet, generationsboende eller tonårsdel. Fiber, fjärrvärme, inglasat uterum samt garage.

Snabbfakta

Adress Merkuriusvägen 2
Område Östra Lugnet
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 157 m²
Biarea 20 m²
Tomtarea 814 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 5 800 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

6 (Varav 4 sovrum)

Boarea

157 m²

Planlösning

Välkommen hem till en perfekt familjevilla att trivas i många år framöver. Samma ägare sen nybyggnadsåret 2007 där man har tillfört fastigheten en hel del sedan dess. Här erbjuds ljus och rymlig interiör där entréplanet bjuder på suveräna sociala umgängesytor som kök med köksö, stort vardagsrum och ett härligt uterum. Övre planet är perfekt för barn och ungdomar med bla tre sovrum och ett luftigt allrum med hela 3,70 m i nockhöjd. Två kaklade badrum respektive duschrum i vardera plan samt en praktisk tvättstuga med entré vid garageuppfarten. Gästhuset är i dagsläget uthyrd fram till 1/6-23.

Rumsbeskrivning huvudbyggnad entréplan.
– Entré med klinkergolv och gråmålade väggar. Trappa upp till övre plan.
– Hall i vinkel med ekparkettgolv och gråmålade väggar.
– Kök från Ballingslöv med vita luckor, ljust kakel som stänkskydd, bänkskiva i eklaminat samt rostfri diskbänk. Vitvaror bestående av kyl och frys (Siemens 2007), inbyggandsugn och mikro (Siemens 2007), fläkt (Siemens 2007), induktionshäll (Siemens 2007) samt diskmaskin (Beko 2021). Köksö från IKEA med ljus laminatbänkskiva och gott om förvaring samt matplats för två personer. Ekparkettgolv och gråmålade väggar. Ljusinsläpp från fönster mot öster.
– Vardagsrum med ekparkettgolv och gråmålade väggar. Ljusinsläpp från två väderstreck samt utgång till inglasat uterum och trädgård.
– Sovrum 1 med ekparkettgolv och gråmålade väggar. Gott om förvaring i flera garderober. Ljusinsläpp från fönster mot öster.
– Duschrum med uppvärmt (vatten) klinkergolv och kakel på väggar. Inredning i form av duschörna med välvda dörrar, kommod med tillhörande spegelskåp, vägghängd WV-stol samt eluppvärmd handdukstork. Ljusinsläpp från fönster mot väster.
– Groventré/tvättstuga med uppvärmt (vatten) klinkergolv och kakel/våtrumstapet på väggar. Inredning i form av rostfri tvättho, mindre arbetsbänk, städskåp, garderob samt väggfasta hyllor. Tvättmaskin (Whirlpool 2021), torktumlare (Siemens 2007) samt torkskåp (Siemens 2007). Ljusinsläpp från fönster mot väster.

Rumsbeskrivning övre plan:
– Allrum med ekparkettgolv och gråmålade väggar. AC. Ljusinsläpp från fönster mot väst samt utgång till balkong.
– Sovrum 2 med ekparkettgolv och gråmålade väggar. Garderober samt ljusinsläpp från fönster mot norr.
– Sovrum 3 med ekparkettgolv och gråmålade väggar. Garderob samt ljusinsläpp från fönster mot söder.
– Sovrum 4 med ekparkettgolv och gråmålade väggar. Inbyggd garderob samt ljusinsläpp från fönster mot söder.
– Duschrum med uppvärmt (vatten) klinkergolv och kakel på väggar. Inredning i form av duschhörna, kommod, spegelskåp, vägghängd WC-stol, eluppvärmd handdukstork samt badrumsskåp.

Rumsbeskrivning gästhus ca 46 m² boyta:
Genomgående golvvärme i huset.
– Entré öppet mot kök och vardagsrum med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp från från takfönster och från tre väderstreck. Nockhöjd i tak 3,55 m.
– Ikeakök med vita luckor, laminatbänkskiva, rf diskho samt marmormönstrat kakel om stänkskydd. Vitvaror bestående av integrerad kyl/frys, induktionshäll, inbyggnadsugn, fläkt samt integrerad smaldisk. Öppet mot vardagsrum med plats både för matbord och soffor.
– Sovrum med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Fristående garderob ingår. Ljusinsläpp från takfönster och fönster mot norr.
– Helkaklad dusch med möjlighet till tvättpelare. Inredning bestående av duschhörna med takdusch, vägghängd WC-stol, badrumsskåp, kommod och spegel. (Befintlig tvättmaskin och torktumlare ingår ej.) Ljusinsläpp från fönster mot söder.

Bostadstyp

1½-plansvilla

Byggår

2007+2017

Grundläggning

Krypgrund med avfuktare

Fasad

Trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas isoler

Ventilation

Mekanisk frånluft med tilluftsventiler

Driftkostnad

Uppvärmning: 16 560 kr/år

El: 17 000 kr/år

Vatten och avlopp: 7 040 kr/år

Renhållning: 2 700 kr/år

Övrigt: 2 160 kr/år

Summa: 45 460 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

2010 – Installerat avfuktare i krypgrunden.
2016 – Stentrappa med värmeslingor vid båda entréerna. Styrs av egen central. Installerat sensorstyrda markiser mot söder- och väster.
2017 – Tillbyggd sidobyggnad/gästhus. Inglasat uterum (17 m²) med klinkergolv och vattenburen golvvärme. Påbyggnad balkong på övre plan. Renovering båda badrummen med kakel och klinker samt vattenburen golvvärme. Gjort i ordning trädgården med stenläggning. Belysning runt huvudbyggnaden.
2018 – Installerat kodlås Yale på båda entrédörrar. Installerat AC övre plan.
2019 – Ny fjärrstyrd garageport.
2023 – Målat alla innerväggar.

– Inglasat uterum om ca 17 m² i sydöstligt läge med uppvärmt (vatten) marmormönstrat klinkergolv, stora skjutdörrspartier samt infälld belysning.
– Balkong mot väster.
– Fiber från Wexnet.
– Sensorstyrda markiser runt alla fönster.
– Larm från Verisure finns installerat. Eget abonnemang tecknas av köpare.
– AC/luftluft pump (Mitsubishi Electric) finns installerat på övre plan.
– Kodlås från Yale
– Fjärrstyrd garageport.
– Värmeslingor i stentrappor vid entré och groventré.
– Stenlagd uppfart mot garage och fram till sidobyggnad.
– Isolerad vind (varmvind).
– Driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägares förbrukning de senaste 12 månaderna bakåt i tiden och bör endast ses som en uppskattning. I Driftskostnaderna innefattar både huvudbyggnad och sidobyggnad/gästhus.

Fastigheten är besiktigad av Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.600 kr få genomgången på plats i huset.

Energiprestanda

84 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Fristående isolerat garage och förråd om ca 27 m².

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

3 518 000 kr

Tomt

814 m²

Beskrivning tomt

Stenlagd uppfart med plats för flera bilar. Gräsytor från öster till väster. Fin avenbokhäck, fjärilsbuskar, rosor, vit lavendel. Plommonträd, äppelträd, körsbärsträd.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Östra Lugnet trafikeras av stadstrafiken linje 7 (Centrum-Östra Lugnet) och 8 (Sandsbro-Arenastaden). Nätet av cykelvägar är välutbyggt.

Allmänt

Östra Lugnet är ett av Växjös nyaste bostadsområden. På kort tid har en stor modern villastad vuxit fram. Östra Lugnet som ligger mellan Hovshaga och Evedal var förr platsen för ett sanatorium där människor vilade upp sig i den friska sjö- och skogsluften. Den rogivande naturen finns i allra högsta grad kvar, med sommarparadiset Evedal och Kronobergsskogen runt knuten. I närheten finns en 4H-gård som är uppskattad bland barnfamiljer.

Närservice

På Östra Lugnet finns Östra Lugnets skola (F-6). Gustavslundsskolan (F-6) ligger också nära, liksom Hagavallen med Hovshaga AIF:s omfattande verksamhet. Till Hovshaga centrum med butiker, bibliotek och vårdcentral är det bara någon minut och handelsområdet Norremark, med bl a stormarknader, bensinstation, Systembolaget och restauranger, ligger på bekvämt avstånd. Till Samarkand och Arenastaden tar du dig bekvämt med egen busslinje.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge