personer har tittat på denna bostad

Villa

Kalvsvik

Kråketorp Södregård 1

9 RoK

248 m²

3 450 000 kr

Villadröm inbäddad i fantastiska omgivningar

Charm i överflöd i villadröm på landet. Endast ca 25 minuter från Växjö stad i Kalvsvik hittar ni Kråketorp Södregård 1, en rymlig familjevilla ursprungligen byggd på 1800-talet. Huset är byggt i två plan och här möts ni bla av flera välbevarade kakelugnar, fungerande vedspis och bakugn, samt vackra innerdörrar och tak. Huset har en fantastisk karaktär med sociala ytor i entréplan samt familjens privata del på övre plan. Här bor du omgiven av vacker natur där lugnet infaller omedelbart. På fastigheten finns även en sidobyggnad med möjlighet till egen verksamhet alternativt gästhus. Bergvärme och solceller ger låga driftskostnader samt fiber från Wexnet finns installerat. Djupborrad brunn och godkänt avlopp. Kråketorp Södregård 1 har med sitt idyllisk läge alla möjligheter att ge dig och din familj ett härligt boende ni alltid kommer att längta hem till. Varmt välkomna på visning!

Snabbfakta

Adress Kråketorp Södregård 1
Område Kalvsvik
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 248 m²
Biarea 54 m²
Tomtarea 2549 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 3 450 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Budgivning pågår!

Aktuellt bud

4 100 000 kr

Lämnades 2023-06-08 kl 15:21

Oj, redan budgivning?! Lugn, det kanske inte är för sent om du verkligen är intresserad? Kontakta mäklaren, så kanske du hinner lägga ett bud innan affären är avslutad.

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

9 (Varav 5 sovrum)

Boarea

248 m²

Planlösning

Vill du bo på landet så erbjuds här livskvalité utan avkall. Välkommen hem till Kråketorp Södregård 1 i Kalvsvik. Här bor du idylliskt med ett förträffligt läge vid en äng och i nordöstra delen av sjön Åsnen. Ståtlig villa, med generösa och ljusa sällskapsytor och flera sovrum, inramad av en magisk och välvårdad trädgård berikad med gräsytor i varje väderstreck, flera fruktträd och planteringar. Här finner du Kalvsviks badplats dryg 2 km bort – lagom cykelavstånd för kvällsdoppet och med gångavstånd når du Kalvsvik skola (F-3) och den fina lanthandeln.

Rumsbeskrivning:
– Välkomnande entré med parkettgolv och tapet på väggar. Trappa upp till övre plan.
– Kök med träluckor, rostfri diskbänk, kakel som stänkskydd samt bänkskiva i laminat. Vitvaror bestående av kyl, frys, hällspis, fläkt och diskmaskin. Fungerande vedspis samt bakugn. Plastmatta på golv och tapet på väggar. Ljusinsläpp från fönster mot söder.
– Vardagsrum med 1-stavs parkettgolv och tapet på väggar. Öppen spis. Ljusinsläpp från fönster mot väster samt utgång till trädäck och trädgård.
– Salong med trägolv och tapet på väggar. Kakelugn. Ljusinsläpp från fönster i två väderstreck.
– Matrum med trägolv och tapet på väggar. Kakelugn. Ljusinsläpp från fönster i två väderstreck.
– Sällskapsrum med parkettgolv och tapet på väggar. Kakelugn. Ljusinsläpp från fönster i två väderstreck.
– Badrum med plastmatta på golv och våtrumstapet på väggar/kakel i duschdel. Inredning bestående av dusch, handfatsställ, spegelskåp, WC-stol samt bidé. Ljusinsläpp från fönster mot väster. Bastu i anslutning med plats för 6 personer.
– Tvättstuga med plastmatta på golv och väggar. Inredning bestående av rostfri tvättho, garderober, arbetsbänkar samt tvättmaskin och torktumlare. Ljusinsläpp från fönster mot norr.
– Gästtoa med plastmatta på golv
– Groventré med laminatgolv och tapet/stående träpanel på väggar. Trappa ner till källare.

Rumsbeskrivning övre plan:
– Hall i vinkel med plastmatta på golv och tapet på väggar. Inbyggt linneskåp.
– Sovrum 1 med plastmatta på golv och tapet på väggar. Platsbyggda linneskåp och garderob. Ljusinsläpp från fönster mot öster.
– Sovrum 2 med laminatgolv och tapet på väggar. Platsbyggda garderob och kattvindsförråd. Ljusinsläpp från fönster mot norr.
– Sovrum 3 med heltäckande matta på golv och tapet på väggar. Platsbyggd garderob och kattvindsförråd. Ljusinsläpp från fönster mot norr.
– Sovrum 4 med plastmatta på golv och tapet på väggar. Platsbyggda garderober. Ljusinsläpp från fönster mot väster.
– Allrum/Sovrum 5 med trägolv och tapet på väggar samt timmervägg på gaveln. Ljusinsläpp från fönster mot söder.
– Duschrum med plastmatta på golv och våtrumstapet på väggar/kakel i duschdel. Inredning bestående av dusch, handfatskommod, spegelskåp, WC-stol samt linneskåp.

Beskrivning källare:
– Källare med betonggolv och väggar. Förråd, matkällare samt pannrum. Källarfönster i vissa utrymmen. Invändig lucka till krypgrund. Frysbox lämnas kvar.

Rumsbeskrivning sidobyggnad med garagedel:
– Kontorsrum med uppvärmt (el) laminatgolv och målade väggar. Ljusinsläpp från fönster mot öster.
– Rum med laminatgolv och målade väggar. Ljusinsläpp från fönster mot öster.
– Toa med plastmatta på golv och målade väggar. Tvätthandfat och Wc-stol.
Beskrivning övre plan:
– Två större rum som används som verkstad/hobbyrum. Trägolv och målade väggar. Ljusinsläpp från fönster mot två väderstreck.

Bostadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggår

1929

Grundläggning

Källare + torpargrund

Fasad

Trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä - timmer

Tak

Betongpannor

Fönster

2-glas+ 3-glas

Ventilation

Självdrag tilluftsventiler

Driftkostnad

El: 23 750 kr/år

Sotning: 1 300 kr/år

Renhållning: 2 550 kr/år

Övrigt: 3 160 kr/år

Summa: 30 760 kr/år

Uppvärmning

Bergvärme + eldstäder

Övrigt

2008/09 – Ny bergvärmepump.
2010 – Fiber från Wexnet.
2013 – Ny avloppsbrunn 3-kammarbrunn med infiltration.
2013 – Ny djupborrad brunn. Vattenanalys har tagits protokoll finns.
2015 – Fönster bytta till 3-glas i huvudbyggnadens södersida.
2016 – Rengjort hustak med mossbehandling.
2020 – Installerat solceller från Cellsolar (idag 1KOMMA5°).
2022 – Installerat larm från Verisure.
2023 – Uppdaterad bergvärmepump – byte av pumpkoppling samt luftning, ny shunt och slangar.

– Godkänd avloppsanläggning finns på grannens tomt. Beslut finns.
– Samtliga eldstäder brandskyddskontrollerade och godkända 2023.02.02. gäller även bakugn och vedspis.
– Larm finns installerat. Köpare tecknar eget abonnemang alternativ övertar abonnemanget.
– Flaggstång.
– Trädäck i västerläge
– Åkgräsklippare ingår.
– Robotgräsklippare ingår ej – slingorna är kvar i marken.
– Viss ved lämnas kvar.
– Vapenskåp samt kassaskåp ingår ej.
– Bandsåg ingår ej.
– Driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägares förbrukning de senaste 12 månaderna bakåt i tiden och bör endast ses som en uppskattning. I elförbrukningen ingår el för uppvärmning båda husen samt hushållsel. Ägaren har även haft möjlighet att sälja el – 6 664 kWh under 2022 (ej inräknat i driften).
– Slamavskiljaren töms årligen under våren eller vid behov. Ca kostnad 1000 kr/år.
Enligt taxeringsinformationen har huset en boarea om 220 m² respektive biarea på 0 m². Uppmätt area ger dock en boarea om ca 248 m² respektive biarea om 54 m².

Fastigheten är besiktigad av säljaren genom Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger viktig information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.600 kr få genomgången på plats i huset.

Energiprestanda

64 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Sidobyggnad om ca 120 m² i 1 ½-plan med garage, två rum, toalett samt verkstad och förråd.

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 232 000 kr

Tomt

2549 m²

Beskrivning tomt

Fantastisk tomt med grönyta i alla väderstreck. Flera äppelträd (10 st), två plommonträd samt två päronträd. Blomsterbuskar och planteringar.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp

Kommunikation

Regiontrafiken linje 241 (Växjö-Jät/Vederslöv)

Allmänt

Kalvsvik är ett litet samhälle som ligger intill sjön Åsnen i södra delen av Växjö kommun. I den utsträckta byn bor idag runt 600 personer. Till residensstaden Växjö är det två mil, till järnvägsknuten Alvesta tre mil och endast någon mil till Åsnens Nationalpark - Sveriges alldeles nya nationalpark. Kalvsviks by är en levande bygd med lanthandel, F-3-skola, bilverkstad, flera mindre företag, hela fem gårdar med mjölkproduktion samt ett rikt och aktivt föreningsliv. Naturen uppvisar en mosaik av betesmarker, åkrar, öppna vattenspeglar, sjöstränder, barr- och lövskogar samt myrmarker som sammantaget ger området i och intill byn ett varierat intryck. På sina håll skapar stenmurar ett vackert linjespel i markerna. Många kalas och fester hålls i den stora, fräscha och funktionella bygdegård som då och då besöks av duktiga teatergrupper utifrån. Här hålls gamla traditioner vid liv såsom till exempel luciafirande. Sedan några år finns också en julmarknad i bygdegården med över tusen besökare. En nyhet i byn är utegymmet som ligger bakom skolan. Hembygdsgården med sina värdefulla byggnader utgör en viktig samlingspunkt vid många tillfällen liksom kyrkan mitt i byn. Här och var kan man göra fler historiska nedslag: hällkista, varggrop, källa, backstuga, smedja. Den nya, tre km långa motions- och vandringsleden med sin rika biologiska mångfald lockar många besökare - liksom badplatsen när temperaturen sommartid kryper uppåt och solen skiner över Kalvsvik. Efter badet kan det passa bra att ta en fika vid sommarcaféet intill lanthandeln - en affär som drivs av bygden själv!

Närservice

I Kalvsvik finns förskola, lågstadieskola (F-3) samt fritidshem på Kalvsviks Bygdeskola som finns på Kalvsviks bygdegård. På orten finns dessutom en lanthandel, bensinstation/bilverkstad och en byggvaruhandel. Läs mer på Kalvsviks hemsida www.kalvsvik.se

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge