Villa

Alvesta Centrum

Allbogatan 38

4 RoK

100 m²

1 790 000 kr

Hörntomt i ett centralt läge med närhet till det mesta i Alvesta!

Välkommen till Allbogatan 38! Här bor du centralt i en villa som är byggt på 40-talet och erbjuder mycket charm med en öppen spis i vardagsrummet och en praktisk planlösning med både sovrum på nedre plan och övreplan. Källare med tvättstuga. Hörntomt med bra storlek på trädgården som är i ett rakt söderläge, vilket ger dig sol hela dagen mer eller mindre. Garage och plats för parkering på uppfarten. Här har du endast ett stenkast till bland annat mataffär, skola och tågstation. Välkommen!

Snabbfakta

Adress Allbogatan 38
Område Alvesta Centrum
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 100 m²
Biarea 70 m²
Tomtarea 850 m²
Pris 1 790 000 kr
Dokument

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information eller bokning av visning

Mäklare

Alberto Johansson Alvarez

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0705-28 20 81

Alberto Johansson Alvarez
Antal rum

4 (Varav 3 sovrum)

Boarea

100 m²

Planlösning

Rumsbeskrivning Entréplan:
– Hall med ljusa väggar och ljust golv.
– Kök med plats för matbord, fönster i väster och norr riktning
– Sovrum med garderob, fönster i västerläge
– Toalett med wc och handfat
– Vardagsrum som är rymligt och ger plats för den stora soffgruppen med en öppen spis som ökar komforten till rummet. Utgång till altanen som går mot baksidan, garaget och uppfarten. Plats för matsalsdel i vardagsrummet om så önskas.

Rumsbeskrivning Övreplan:
– Allrum med fönster i västerläge
– Kök med gott om arbetsytor och fönster i norrläge
– Sovrum med fönster i norrläge. Garderober.
– Badrum på övreplan med dusch, wc och handfat
– Sovrum med fönster i söderläge och en garderob i anslutning från rummet.

Rumsbeskrivning Källare:
– Källarentré från södra sidan från huset.
– Allrum
– Tvättstuga
– Förrådsutrymmen

Bostadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggår

1944

Grundläggning

Källare

Fasad

Puts på revitering och stående träpanel

Stomme

Plankstomme samt betong i källare

Utv. plåtarbete

Plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

2-glas kopplade fönster vissa med isolerrutor

Ventilation

Självdrag

Driftkostnad

Uppvärmning: 21 600 kr/år

El: 6 538 kr/år

Vatten och avlopp: 11 932 kr/år

Renhållning: 2 841 kr/år

Summa: 42 911 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.500 kr få genomgången på plats i huset.

Lämnade upplysningar av fastighetsägare.
Normalt underhåll under ägartiden.
Nytt fönster på övre plan mot syd.

Energiprestanda

120 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

Fristående garage

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

991 000 kr

Tomt

850 m²

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Alvesta station ligger längs järnvägarna Södra stambanan och Kust till kust-banan. Länstrafiken Kronoberg trafikerar flera turer i och utanför Alvesta Kommun.

Allmänt

Alvesta är en tätort i Småland och centralort i Alvesta kommun i Kronobergs län, med cirka 9 000 invånare. Alvesta är en järnvägsknut i södra Sverige, omkring 18 km väster om Växjö.

Närservice

I Alvesta finns all möjlig service inom skola och fritidsaktiviteter. I centrum finns många personliga och trevliga små butiker, flera banker, vårdcentral, apotek, systembolag, bibliotek, grundskolor och gymnasium. I Alvestas östra del finns ridskola, idyllisk badplats och motionsspår. Alvesta har mycket att erbjuda inom idrott, bland annat ishockey, fotboll och tennis. I Alvesta finns många småföretag och det är en aktiv stad där det finns något för alla.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdesdagen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2023).

Läge