Villa

Tegnaby/Tofta

Tofta Södregård 1

6 RoK

192 m²

4 350 000 kr

Charmig 20-talsgård i traditionell småländsk bymiljö

Välkommen till Tofta Södregård och en charmig gård i traditionell småländsk bymiljö. Fantastiskt bostadshus i uppskattad klassisk 20-talsstil med många tidstypiska detaljer bevarade. Fastigheten omfattar 7,2 hektar och här finns ladugård, magasinsbyggnad, atelje med vedkamin och isolerad gäststuga. Här finns allt du behöver för förverkliga dina drömmar om ett levande och hållbart liv på landet och leva ut din passion för djurhållning och odling! Kort promenadavstånd till Tegnabysjön med brygga och badplats. Rätt till fiske och kräftfiske.

Snabbfakta

Adress Tofta Södregård 1
Område Tegnaby/Tofta
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 192 m²
Biarea 35 m²
Tomtarea 72000 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 4 350 000 kr eller högstbjudande
Dokument
Flippage
Bostadsbroschyr

Visning

Mäklare

Johan Hammarström

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-5282090

Johan Hammarström
Antal rum

6 (Varav 3 sovrum)

Boarea

192 m²

Planlösning

Välkommen till en idyllisk 20-talsgård i vacker miljö. Här hittar du ett charmigt bostadshus med bevarade tidstypiska detaljer, såsom eldstäder, innerdörrar, vackra trägolv, listverk mm. Ett tillfälle för den som drömmer om lantlivet med stadens utbud på kort avstånd. Välkommen att boka tid för visning!

Rumsbeskrivning, entréplan:
– Entré med dubbeldörr med målat trägolv, vit bröstpanel och mönstrad tapet. Hatt- och skohylla samt dörr till mindre förråd.
– Sällskapsrum med målat trägolv, mönstrad tapet och kakelugn.
– Bibliotek med målat trägolv, mönstrad tapet samt fasta bokhyllor. Modern kakelugn, Keddy Kristineberg.
– Kök med inredning från 2010 med vita luckor, bänkskivor i svart komposit samt vitt väggkakel. En del av köket är original med bl a charmiga skjutluckor och redahylla med skeppor i glas. Köket har kompletterats med en köksö 2016. Kyl 2010, frys 2010, diskmaskin 2010, inbyggnadsugn 2017, induktionshäll 2010 och fläkt 2010. Dubbel vask, vitrinskåp samt inbyggd vinhylla. Målat trägolv, liggande vit panel och stora fönster mot trädgården.
– Matrum med målat trägolv, mönstrad tapet samt kakelugn. Dubbla dörrar till uterum med trallgolv och ryggåstak. Härifrån nås altandäck i perfekt sydvästläge med härligt spabad för 6 personer.
– Entré från trädgårdssidan med svart-/vitrutigt plastgolv, vit väggpanel och retro-hatthylla. Trappa till övre plan.
– Toalett med svart-/vitrutigt plastgolv och mönstrad tapet. Wc och tvättställ.
Övre plan;
– Möblerbar hall med målat trägolv och vit väggpanel.
– Sovrum med målat trägolv, mönstrad tapet samt tre dubbla garderober. Stor sidogarderob, ”walk in-closet”.
– Kontor/allrum med målat trägolv och mönstrad tapet.
– Badrum från 2010 med grått plastgolv och väggar med vitt kakel och mönstrad tapet. Dusch, designbadkar, wc, inbyggt väggskåp och tvättställskommod. Utgång till balkong samt praktiskt förvaringsutrymme i sidovind.
– Sov-/allrum med målat trägolv, mönstrad tapet och ljuvlig kakelugn. Två dubbla garderober. Två sidogarderober med textilmatta på trägolv. Rummen mäter ca 8 m² vardera och fungerar utmärkt till sovrum.
Källarplan;
– Tvättstuga med mörkgrått klinkergolv, målade betongväggar samt vägg i granitsten
– Rum med frysbox, hydrofor samt vattenfilter.
– Pannrum/förråd med betonggolv och väggar i granitsten.
– Matkällare med betonggolv och väggar målade/granitsten.

Bostadstyp

1½-plansvilla med delvis källare

Byggår

1929

Grundläggning

Källare, krypgrund

Fasad

Trä

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Tak

Betongpannor 2011

Fönster

Isolerglas 2011/15´

Ventilation

Självdrag

Driftkostnad

El: 42 700 kr/år

Vatten och avlopp: 1 000 kr/år

Sotning: 500 kr/år

Renhållning: 2 800 kr/år

Summa: 47 000 kr/år

Uppvärmning

Jordvärme 2010

Övrigt

Fastigheten är besiktigad av Anticimex. Besiktningsprotokollet tillhandahålls av ansvarig fastighetsmäklare och ger tillsammans med frågelistan viktigt information kring fastighetens skick. Den slutgiltige köparen har möjlighet att få en kostnadsfri genomgång av protokollet på telefon med besiktningsmannen. Det finns även möjlighet att mot en ersättning om ca 3.600 kr få genomgången på plats i huset.

Omfattning: Fastigheten har en areal om ca 7,2 ha, varav åkermark ca 3,2 ha, betesmark ca 1 ha, skogsmark ca 2,2 ha och övrig mark inkl tomtmark om ca 0,8 ha.
– Inga arrendeförhållanden föreligger.
– Gårdsstöd för innevarande år tillfaller köparen.

– Enligt taxeringsuppgift är husets boarea + biarea 160 m² + 26 m². Enligt verklig uppmätning 192 m² + 35 m²
– Angiven elkostnad under ”driftskostnader” är beräknad med en kwh-pris om 2,25 kr. I driftskostnaden är inkluderat drift för spabad hela vinterhalvåret.
– Internet via fiber.
– Kakelugn i bibliotek godkänd (installerad 2012). Övriga kakelugnar ej godkända för eldning.
– Vattenprov taget januari 2024, se separat dokument.
– Fastigheten säljes med visst lösöre i ladugård och sädesmagasin, specifikation finns.
– Skolskjuts till Åryd, åk 0-6.
– Befintlig robotgräsklippare ingår ej. Slingan ingår.
– Ca 1,5 km till fina Sandvik badplats; https://www.naturkartan.se/sv/kronobergs-lan/badplats-sandvik-tegnabysjon

Energiprestanda

89 Kwh/m² och år

Övriga byggnader

– Ladugård med yttermått om ca 42 x 10,50 m. Två hästboxar med möjlighet att skapa fler. Sadelkammare. Loge med stora platser för fest och sammankomster. Snickarbod, förrådsutrymmen. I övrigt sedvanliga utrymmen. Hundgård i anslutning till ladan
– Magasinsbyggnad.
– Brygghus med vedkamin och utedass.
– Gäststuga om ca 15 m² från 2014 med sovloft.
– Hage för häst och får, omgärdat av elstängsel.

Taxeringskod

120, Lantbruksenhet, bebyggd

Tomt

72000 m²

Vatten/avlopp

Vatten genom borrad brunn. Avlopp genom 3-kammarbrunn med infiltration från 2017

Samf. / Gemensamhetsanl. / Servitut

Gemensamhetsanläggning: Växjö Tegnaby-Tofta GA:3 avser andel i Tofta vägsamfällighetsförening. Växjö Tegnaby-Tofta FS:2 och FS:3 avser samfällt fiske i Tegnabysjön och Kårestadsån. Fastigheten har enligt uppgift från lantmäteriet 3,57 % andel av Tofta bys samfällda fiske och 1,895 % andel i hela fiskevårdsområdet . Avtalsservitut Optokabel D-2021-00054243:1 Avtalsservitut Kraftledning(2 st.) Last: Avtalsservitut Kraftledning, 0780IM-08/160.1 Last: Avtalsservitut Kraftledning, 07-IM1-75/2700.1 Last: Avtalsservitut Optokabel, D202100054243:1.1

Kommunikation

Allmänt

Tegnaby ligger ca 1 mil söder om Växjö med naturskönt läge med öppna fält, skog och Tegnabysjön. I västra delen av Tegnabysjön finns Sandvik Tofta badplats. I Tegnaby Tegnaby Bygdegård som man kan hyra för fester. Det finns två kyrkor Nya och Gamla Hemmesjö Kyrka.

Närservice

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdesdagen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller administrationsersättning om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2024).

Läge