Snart
till salu

Villa

Rottne

Smedsgårdsvägen 11

6 RoK

128 m²

2 600 000 kr

Mysigt 60-tals hus med sjöutsikt!

Välkomna till en barnfamiljsdröm med sjöutsikt på en bra adress i Rottne. Villan är väl omhändertagen och smakfullt renoverad i etapper sedan 2016.
Vardagsrummet med öppen planlösning mot köket är husets hjärta och med den njutbara vyn mot Sörabysjön från soffan är det svårt att slita sig.
4 stora sovrum och en källare som används för både lek, förvaring och tvätt.
Huset har en härlig altan för att tillsammans med vänner och familj njuta av middagar i kvällssolen.
Trädgården är stor och öppnar för både barnlek och odling, det finns ett välbyggt trädgårdsförråd med plats för allt som har med trädgård att göra.
Välinrett garage för bilentusiasten med både lådor, skåp och hyllplan.

Huset ligger med promenadavstånd till mataffär, vårdcentral, padelhall och skola samt cykelavstånd till Rottnes populära badplats i Innaren.

För er som söker ett bra hus i Rottne säger jag bara, Varmt välkomna!

Snabbfakta

Adress Smedsgårdsvägen 11
Område Rottne
Upplåtelseform Friköpt
Boarea 128 m²
Biarea 93 m²
Tomtarea 1245 m²
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 2 600 000 kr
Dokument

Är detta ett boende för dig?

Det är inte helt klart när försäljningen ska ske men lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när det är dags!
vår integritetspolicy

Mäklare

Tommie Lagerkvist

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-6750264

Tommie Lagerkvist
Antal rum

6 (Varav sovrum)

Boarea

128 m²

Planlösning

Hall – Välkomnande hall med direkt sjöutsikt. Grått klinker och grå/vit tapet som sedan övergår i mörkt trägolv och vita väggar.

Vardagsrum – Vackert vardagsrum med sjöutsikt och öppen planlösning mot köket. Härlig braskamin för extra mysfaktor. Grått laminatgolv i ek-utförande och nymålade väggar i beige ton. Stora fönster som ger underbart ljus i rummet. Direkt utgång till inglasat uterum.

Uterum – Inglasad uterum med filtmatta över trallgolv.

Kök – Stilrent vinkelkök med mönstrade fronter i vitt och gott om arbetsyta. Nytt sedan 2016 inkl nya vitvaror. Tapet i gråvit ton i hela köket. Vitvaror från Electrolux och Bosch. Dimbara spotlights i taket.

Sovrum – Mörkt trägolv och tapet. 3 inbyggda garderober för linne och kläder.

Sovrum – Mörkt trägolv och gråmålade väggar. Stor skjutdörrsgarderob med spegeldörr och fönster med sjöutsikt.

Badrum – Helkaklat badrum med grått klinker och vit kakel, renoverat 2015.

Allrum (ÖV) – Stort allrum med vacker vy över trädgård och sjön. laminatgolv i ek-utförande och tapetserade väggar i grönt. Spotlights i taket.

Sovrum (ÖV) – Stort sovrum med snedtak, laminatgolv och tapetserade väggar.

Sovrum (ÖV) – Stort sovrum med snedtak, laminatgolv och tapetserade väggar.

Duschrum (ÖV) – Duschrum med våtrumsmatta och våtrumstapet i grå/svart utförande, renoverat 2022.

Källare – Stor källare med tvättstuga, mattkällare, hobbyrum, gott om förvaring i form av inbyggda garderober och ett stort rum för förvaring av ved, krukor och annat trädgårdsmateriel.

Garage – Generöst garage med avloppsbrunn och mycket förvaring i form av lådor, skåp och hyllplan.

Trädgårdsförråd – Singelstensbäddad grund och träväggar med hyllplan. Uppsågat håll för robotgräsklippare.

Bostadstyp

1½-plansvilla i vinkel med källare

Byggår

1962

Grundläggning

Källare

Fasad

Tegel och träpanel

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä & betong

Utv. plåtarbete

Lackerad plåt

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas och några 2 glas fönster på nederplan

Ventilation

Självdrag + mekanisk frånluft i dusch och badrum

Driftkostnad

Uppvärmning: 18 619 kr/år

El: 12 665 kr/år

Vatten och avlopp: 5 460 kr/år

Sotning: 600 kr/år

Renhållning: 3 388 kr/år

Summa: 46 516 kr/år

Uppvärmning

Fjärrvärme

Övrigt

Energiprestanda

Ej utförd

Övriga byggnader

Trädgårdsförråd vid garage

Taxeringskod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 173 000 kr

Tomt

1245 m²

Beskrivning tomt

Stor baksida med sjöutsikt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Kommunikation

Länstrafikens linje 340 och 350 trafikerar frekvent sträckan Rottne - Växjö.

Allmänt

Mitt emellan Innaren och Sörabysjön ligger Rottne, naturskönt, stillsamt och på ett behagligt avstånd till Växjö. Rottne är en populär närort med en stor villabebyggelse, väl utbyggd samhällsservice, skola, barnomsorg och ett rikt föreningsliv. Rottne IF har en omfattande ungdomsidrott inom främst fotboll och innebandy, och till bandyfästet Åby är det inte långt.

Närservice

I Rottne ligger Söraby skola (F-6). Närmaste högstadieskola är Braås. I centrum finns affärer, restaurang, bibliotek, bank, tandläkare, apotek, äldreboende och vårdcentral. Till Växjö är det cirka 20 minuter med bil och till köpcentrat Norremark 15 kilometer. I närheten av Rottne ligger stora arbetsplatser som Rottne Industri och Volvo i Braås.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid tillträdesdagen.

Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud.

Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar.

Enligt jordabalken har man som köpare en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du som köpare efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person.

Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se, vår hemsida samt i marknadsföringssyfte.

Mäklare Bergstrand AB erhåller en administrationsersättning om 600 kronor för varje annons som publiceras på Hemnet. Mäklarföretag kan välja att samarbeta med Hemnet i marknadsföringssyfte och förmedling av Hemnets tilläggsprodukter där mäklare förväntas ge råd och rekommendationer till bostadssäljaren om vilken eller vilka av Hemnets produkter som passar bäst utifrån tex marknadsförhållanden och kundens situation. För detta arbete utgår en provision på de produkter som bostadssäljaren köper av Hemnet. Nivån på provision beräknas kvartalsvis och kan variera mellan 0 och 30% beroende på andel annonser där bostadssäljaren har valt ett uppgraderat annonspaket på sin mäklares rekommendation.

Läge