personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Norr

Pär Lagerkvists Väg 2C

1 RoK

38 m²

1 175 000 kr

Vindsvåning med citynära läge


Välkommen upp till våning fyra och till en riktigt fin etta. Bostaden erbjuder ett ordentligt kök, ett rum med originalgolv i ekparkett samt ett helkaklat badrum. Här finns vindsförrådet praktiskt på samma plan och tvättstugan på källarplan. Perfekt förstagångsbostad eller till den studerande då universitetet ligger på cykelavstånd. Här bor du i ett attraktivt område, med centrum på bekvämt avstånd och i en välskött förening med trygg ekonomi.

Snabbfakta

Adress Pär Lagerkvists Väg 2C
Område Norr
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 1 + kök
Våning 4 av 4
Boarea 38 m² (föreningens information)
Avgift 2525 kr/mån Inkl. värme, vatten och kabel-TV
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 1 175 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Obs! Endast tidsbokning. Boka via hemsidan eller ring mäklaren.

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

1

Boarea

38 m²

Planlösning

Välkommen upp till fjärde våningen och till en fin etta i Rbf Växjöhus nr 3. Lägenheten erbjuder en rymlig hall med plats för avhängning, garderober samt en rymlig klädkammare. Ett stort ljust rum med plats för både säng och soffa och genom den franska balkongen får du utsikt över föreningens innergård. Köket, som renoverades 2005, har snygga luckor i ek och gott om förvaring. Matbord för 4 personer ryms i köket och ljusinsläppet kommer från ytterligare en fransk balkong. Duschrummet är helkaklat från stambytet 2001 där badkar finns bevarat i förrådet. Bostaden är belägen på ett attraktivt område med flera grönområden och centrum på promenadavstånd. Här har du även närhet till gymnasieskolor, matbutik, frisör, blomsterbutik samt dagspa.

Rumsbeskrivning:

– Rymlig hall med ljust laminatgolv och målade väggar i ljusgrå nyans. Inbyggt städskåp, linneskåp samt förvaringsskåp. Hatthylla direkt till höger med plats för avhängning.
– Sovrum/vardagsrum med ekparkettgolv i original (slipat 2015) och vitmålade väggar med en blommig fondtapet. Fransk balkong med dubbeldörrar i norrläge.
– Kök (renoverat 2005) med luckor i ek och vitrinskåp med belysning. Ljust kakel som stänkskydd och bänkskiva i massiv ek. Vitvaror i form av smalspis (Cylinda), fläkt (Futurum), kyl/frys (Candy) och smaldisk (Electrolux). Ljus plastmatta på golv samt målade väggar i ljus nougatfärgad nyans.
– Dusch/toa med vitt och blått kakel på vägg och vitt klinkergolv. Inredning i form av vit kommod, spegelskåp, WC, elektrisk handdukstork samt duschvägg.
– Klädkammare med ljust parkettgolv och vitmålade väggar. Hyllplan med klädstång samt ett mindre skåp.

Bostadstyp

Flerbostadshus

Byggår

1955

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

Isolerglas

Renoveringar

Lägenhetsförråd finns på samma plan. Originaldörrar finns bevarade i förråd. Badkar finns bevarat i förråd. Säkerhetsdörr. Kabel-Tv via Com Hem. Fiber indraget via Com Hem eller Wexnet. Tvättstuga, torkrum, cykelförråd samt matkällare i källare. Parkering och garageplats finns att hyra från 175kr/mån. Separat kö.

Energiprestanda

165 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Växjöhus nr 3

Allmänt

Brf Växjöhus nr 3 med totalt 132 bostadsrättslägenheter har ett centralt läge på Norr som kallas Gamla Norr. Adresser är Gamla Norrvägen 11 och Pär Lagerkvists väg 2-10. Lägenheterna är fördelade på, 1 st 1:a med kokvrå, 23 st 1:a med kök, 2 st 2:a med kokvrå, 70 st 2:a med kök, 30 st 3:a med kök och 6 st 4:a med kök. Total bostadsarea 7 417 m² och lokalarea 151 m². Bredband via Wexnet med egna avtal och kabel-TV via Comhem. P-plats och garage via föreningens kö. Föreningen bekostar bostadsrättstillägget, som boende behöver du bara teckna hemförsäkring. Föreningen godkänner inte medlemmar som inte bor i lägenheten. När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs.

Föreningen har utfört eller planerar att utföra nedanstående underhåll:
2001 Stambyte och badrumsrenovering
2003 Säkerhetsdörrar
2006 Fönsterrenovering
2010 Aluminiumdörrar i källare
2011 Asfaltering
2011 Dräneringsarbete
2011 Uppförande av mur
2013 Installation av vattenbesparing
2013 Anläggning av gräsmatta
2014 Belysning huskropp och markytor
2015 Sopnedkast, vindskivor, takpannor, asfaltering, plattsättning
2016 Elinstallationer huskropp in- och utvändigt. Takrenovering
2017 Takrenovering

Planerat underhåll

Se årsredovisning

Driftkostnad

El: 1 800 kr/år

Summa: 1 800 kr/år

Kommunikation

Norr trafikeras av Växjö stadstrafik linje 2 och 6. Centrum ligger på cykel- och gångavstånd.

Allmänt

Norr bebyggdes från början med arbetarbostäder, men upprustades under 1900-talet till en modern och trivsam stadsdel. På norr finns alla typer av bostäder, inte minst gedigna villor från 1950-talet och framåt. I stadsdelen finns också flera mindre parker och grönområden. Den äldre delen som ligger närmast centrum kallas Gamla norr, Nya norr byggdes ut under 1970- och 80-talen. Alldeles intill finns Fyllerydsskogen som är ett av Växjös mest varierande och populära natur- och rekreationsområden. Där finns milsvida motions- och strövstigar, ett populärt elljusspår och en 18-håls golfbana.

Närservice

På Norr ligger Lillestadskolan (F-6), där finns också Fagrabäckskolan (7-9). Växjös stora gymnasieskolor Katedralskolan, Kungsmadskolan och Teknikum ligger också på Norr. Vid Kristinatorget och vid Kalmarrondellen finns dagligvarubutiker och till shoppingen i centrum är det inte långt. Norremark, cirka tre minuter med bil, är närmaste handelsområde med flera stora butiker inom dagligvaruhandel, systembolag, gym, padelcenter och annan service.

Läge