personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Centrum

Thomas Johannisgatan 3C

3 RoK

73 m²

1 950 000 kr

Central 3:a med två balkonger


Välkommen upp till våning två och till en ljus och hemtrevlig 3:a om 73 m². Bostaden med hörnläge erbjuder bl a modernt kök, två rymliga sovrum, två toaletter samt två balkonger. Här bor du i lugna kvarter med grönytor samtidigt som du endast har kort promenadavstånd till Stortorget och Växjösjön. Välskött förening med trygg och god ekonomi.

Snabbfakta

Adress Thomas Johannisgatan 3C
Område Centrum
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 + Kök
Våning 2 av 3
Boarea 73 m² (föreningens information)
Avgift 4437 kr/mån Inkl. värme, vatten, basutbud kabel-tv. Exkl. el
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 1 950 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Obs! Endast tidsbokning. Boka via hemsidan eller ring mäklaren.

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

3

Boarea

73 m²

Planlösning

Varmt välkommen till HSB Brf Norrtull och till en mycket fin 3:a. Här erbjuds uppvärmt klinkergolv genomgående i hall och kök, modernt kök med fina vitvaror och vardagsrum med originalgolv bevarat samt en balkong i västerläge. Sovrummen är rymliga och i det ena har man tillgång till ytterligare en balkong i söderläge. Stamrenoverat helkaklat badrum samt ytterligare en gästtoa är unikt för lägenheten. Här finns gott om förvaring bakom praktiska skjutdörrar med speglar och till lägenheten ingår förråd på vinden och matförråd i källarplan.

Rumsbeskrivning:

– Entré med ljust uppvärmt (el) klinkergolv och vitmålade väggar.
– Möblerbar hall i vinkel med ljust uppvärmt klinkergolv (el) och vitmålade väggar. Hatthylla samt två skjutdörrar med spegel med bakomliggande inredning.
– Arbetskök med ljust uppvärmt (el) klinkergolv och vitmålade väggar. Köksluckor HTH i körsbär, grå laminatbänkskiva med stålram samt ljust kakel som stänkskydd. Vitvaror i form av rostfri inbyggnadsugn och mikro (Bauknecht), induktionshäll (2018 , 70 cm), rostfri fläkt (70 cm Thermex), rostfri diskmaskin samt rostfri kyl och frys (Bosch). Städskåp samt ljusinsläpp via fönster i norr.
– Vardagsrum med parkettgolv i original och vitmålade väggar. Ljusinsläpp via fönster i två väderstreck och utgång till balkong i väster.
– Sovrum med parkettgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp via fönster och dörr till balkong i söder.
– Sovrum med parkettgolv och vitmålade väggar. Två skjutdörrar med spegel med bakomliggande inredning samt ljusinsläpp via fönster i söder.
– Helkaklat badrum, renoverat sen stambytet 2000, i vitt och beige. Inredning i form av badkar bakom duschvägg, vägghängd WC, vit handfatskommod och spegelskåp samt handdukstork. Ljusinsläpp via litet fönster i väst.
– Gästtoalett med svart klinkergolv och vitmålade/svart klinker på vägg. Inredning i form av WC, handfat och spegel.

Bostadstyp

3-våningshus

Byggår

1946

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

2-glas

Energiprestanda

135 Kwh/m² och år

Föreningens namn

HSB:s Brf Norrtull

Allmänt

Brf Norrtull är centralt belägen nedanför Östrabobacken och är den näst äldsta HSB-föreningen i Växjö, fastigheterna färdigställdes 1946. Bra läge med gångavstånd till Stortorget, Linnéparken och Växjösjön.
Föreningen består av två 3-våningshus med adresserna Krokiusgatan 4 A-C och Thomas Johannisgatan 3 A-C med 36 lägenheter och flera uthyrningslokaler.
Lägenheterna är fördelade enligt följande: 24 lägenheter med 2 rum och kök och matrum på 62 kvm och12 lägenheter med 3 rum och kök, bostadsyta på 73 kvm. Till varje lägenhet hör matkällare och vindsförråd, cykel förråd finns i källarplan. Alla lägenheter har balkong i söderläge mot föreningens trädgård.
På Thomas Johannisgatan 3 finns gemensam tvättstuga med 2 vanliga tvättmaskiner, 1 grovtvättmaskin, separat centrifug, torktumlare, 2 torkrum och mangel (stenmangel och vanlig). Det finns även en föreningslokal för sammankomster och övernattning.
Fastigheten är ansluten till fjärrvärme, bredband (Bredbandsbolaget) och ComHem (uppgraderat för kabel-TV, telefoni och bredband).

Större underhåll och investeringar:
2000: Stambyte och badrumsrenovering
2001: Installation av bredband
2002: Totalrenovering av elnät. Byte värmeväxlare fjärrvärme. Ny grovtvättmaskin. Byte till ytterbågar på fönster med aluminiumklädsel samt energiglas, byte av fönsterbleck. Akustikplattor i trapphus
2006: Ny tvättmaskin, torktumlare och centrifug
2007: Ny puts och färg på fasaderna. Borttagning av sopskåp. Nya hängrännor och stuprör
2007: Byte av entrédörrar
2007: Nytt miljöhus på gården
2007: Byte tak samt renovering av skorstenar
2008: Nya källardörrar har installerats. Nya fönster-ventiler i lägenheterna. Omläggning av plattgång utanför Thomas Johannisgatan 3. Energideklaration har utförts.
2010: Obligatorisk ventilationskontroll utförd.
2010: Nya dagvattenledningar har dragits från stuprören till kommunens dagvattenledning.
2011: Byte av låssystem samt installation av kodlås på ytterdörrarna. Byte av rörkulvert och ledningen mellan husen.
2012: Radonmätning utförd.
2013: Bil- och cykelparkering har anlagts på innergården.
2014: Postboxar har installerats i entréplanen.
2015: Nya säkerhetsdörrar har installerats till samtliga lägenheter. Två nya uteplatser har anlagts. Ny dörr med dörrautomatik installerad till källaren på Thomas Johannisgatan.
2016: Renovering av föreningslokalen är klar, inklusive nytt möblemang. ”Status kontroll” utförd av samtliga lägenheter. Torkskåp och en ny tvättmaskin inköpta till tvättstugan.
2017: OVK genomförd(ej godkänd). Rörelsedetektorer installerade för belysning i källarkorridorer. Kompletterad ytterbelysning.
2018: Kontorslokalen på Thomas Johannisgatan har renoverats, ny hyresgäst från januari 2019. Källarlokal 9006 ommålad i samband med byte av hyresgäst. Trädgårdsförrådet renoverades.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tillhör HSB Sydost, köper du lägenhet ska du vara medlem i HSB Sydost. Du betalar en andel på 500 kr/köpare (som återbetalas vid eventuellt utträde). Det tillkommer en medlemsavgift första året på 300 kr/år, blir du medlem i HSB Sydost efter den 1/7 betalar du 150 kr för innevarande år(är det flera köpare kan man betala en medlemsavgift, familjemedlemskap). Du får en länk via mail av oss där du kan betala medlemskapet till HSB-Sydost. Föreningen börjar behandla din ansökan när du har betalat för medlemskapet i HSB-Sydost.

Driftkostnad

El: 11 260 kr/år

Summa: 11 260 kr/år

Övrigt

Balkonger i söder- och västerläge.
Byte av ventilation i badrum och kök ca 1:a kvartalet 2020.
Rymligt lägenhetsförråd på vinden.
Tvättstuga, torkrum, cykelförråd samt matkällare i källaren.
Kabel-Tv via Com Hem
Bredband via Com Hem eller Telenor.
Parkering finns att hyra från 210kr/mån. Separat kö.

Kommunikation

Växjö centrum trafikeras av stads- och regiontrafikens samtliga linjer, Storgatan är gågata och järnvägsstationen ligger i precis anslutning.

Allmänt

Växjös hjärta, centrum, har sitt ursprung i den gamla rutnätsstaden som anlades efter de stora bränderna på 1840-talet. I dag har centrum vuxit ur småstadskostymen och blivit en levande och aktiv citykärna. I Teaterparken finns Växjös kulturella centrum med Konserthuset, Konsthallen, länsbiblioteket och den gamla vackra teatern. Från Stortorget, med sin torghandel, löper Storgatan genom Växjö Centrum där stora och små butiker, gallerior, kaféer, restauranger och pubar ger området citypuls. Intill Centrum finns flera parker; Spetsamossen med parkourpark och minigolfbana, Linnéparken med Domkyrkan och utomhusscen samt Strandbjörket med badplats. Runt Växjösjön löper ett populärt motions- och promenadstråk. Utmed sjön finns också Simhallen, kafé och restauranger.

Närservice

Skolor i och nära Centrum är Ringsbergsskolan (F-9) som ligger granne med Växjö Kulturskola och Regionteatern, Östregårdskolan (F-6), Växjö Waldorfskola (1-9) och Elin Wägnerskolan (F-9). På Söder finns Kronobergs Skola (6-9), Montessoriskolan Skrattmåsen (F-6) och Bäckaslövskolan (F-5). Gymnasieskola i Centrum är Växjö Fria Gymnasieskola. Intill Centrum återfinns Växjö Kommuns gymnasieskolor Kungsmad, Teknikum och Katedral. I Centrum finns ICA och Coop, flera vårdcentraler och Centrallasarettet på Söder är nära.

Övrigt

Läge