personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Centrum

Storgatan 2

4 RoK

104 m²

1 975 000 kr

City 4:a med balkong i söderläge


Ljus och rymlig 4:a om 104 m² på andra våningen med balkong i söderläge - mitt i Centrum med stadens utbud direkt utanför dörren! Välplanerade ytor med öppen planlösning i kök och vardagsrum, tre bra sovrum, dusch/tvätt samt klädkammare. Köket renoverades 2018 och man lade nytt ekparkettgolv i kök och vardagsrum. Här har du Växjösjön runt husknuten med trevlig promenadstråk och badplats. Perfekt tillfälle för den som söker en stor central bostadsrätt och möjlighet till snabb inflyttning finns. Varmt välkomna till Brf Djäknen 3!

Snabbfakta

Adress Storgatan 2
Område Centrum
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 4 + kök
Våning 2 av 4
Boarea 104 m² (föreningens information)
Avgift 5844 kr/mån Inkl värme och vatten. Exkl. el.
Tillträde Enligt överenskommelse
Pris 1 975 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Obs! Endast tidsbokning. Boka via hemsidan eller ring mäklaren.

Mäklare

RoseMarie Altberg

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 0733845300

RoseMarie Altberg
Antal rum

4

Boarea

104 m²

Planlösning

Välkommen en trappa upp till en trevlig 4:a mitt i city. Bostaden erbjuder mycket ljusinsläpp, öppna sociala ytor, tre bra sovrum och gott om förvaring. Balkong finns i soligt söderläge med plats för grill och möbler. Fiber kan anslutas via Wexnet. I avgiften ingår värme och vatten. Här bor man insynsskyddat med närhet till teater, konserthus, restauranger, caféer, gym samt shopping samt även bekvämt avstånd till gymnasieskolor, Linneuniversitet, Centralstationen och Växjösjön.

Rumsbeskrivning:

– Entré med klinker på golv och vitmålade väggar. Fristående garderob, skoskåp samt inbyggd garderob.
– Kök från Marbodal och öppet mot vardagsrum. Grå köksluckor, rostfri diskbänk, grå laminatbänkskiva med stålkant samt vita kakelplattor som stänkskydd. Vitvaror i form av rostfri kyl/frys (Husqvarna), vit spis (Elektro Helios), vit diskmaskin (E-lux) och rostfri fläkt. Ekparkettgolv och vitmålade väggar. Plats för matbord 4-6 pers. Ljusinsläpp via fönster i två väderstreck.
– Vardagsrum med ekparkettgolv och vitmålade väggar. Generöst med ljusinsläpp från två väderstreck samt utgång till balkong i söder.
– Sovrum med parkettgolv och vita tapeter. Två fristående garderober samt en inbyggd garderob. Ljusinsläpp via fönster i norr.
– Sovrum med parkettgolv och vita tapeter. Två inbyggda garderober samt ett inbyggt linneskåp. Ljusinsläpp via fönster i norr.
– Sovrum med parkettgolv och vita tapeter. En fristående garderob samt ljusinsläpp via fönster i söder.
– Dusch/Tvätt med plastmatta på golv och väggar. Inredning i form av duschhörna med glasvägg, WC, tvättställ, spegelskåp samt elektrisk handdukstork. Toppmatat tvättmaskin (Elektro Helios)
– Klädkammare med parkettgolv och vitmålade väggar. Hyllplan med klädstänger.

Bostadstyp

Flerfamiljshus

Byggår

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

125 Kwh/m² och år

Föreningens namn

Brf Djäknen 3

Allmänt

Brf Djäknen 3 består av 27 lägenheter fördelat på 3 huskroppar, adresser är Skolgatan 1 A-C samt Storgatan 2. Byggnadsår 1870 och 1965. Föreningen bildades 2017. Det finns 8 p-platser som fördelas via föreningens kö. Föreningen har beslutat att innergården skall vara rökfri.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Säljaren betalar överlåtelseavgift.

Föreningen kan tillåta juridiska personer som köpare, styrelsen fattar beslut om detta.

Driftkostnad

El: 8 000 kr/år

Summa: 8 000 kr/år

Övrigt

Befintliga plisségardiner ingår ej i lägenheten och säljes separat.
Nya elkontakter som kan fjärrstyras via mobilen.
Tillhörande lägenhetsförråd finns i källarplan.
Fiber kan anslutas via Wexnet fast avg från 150 kr/mån.
Balkonggolvet har sprickor i betongen och är anmält till föreningen.
Parkeringsplats finns att hyra via separat kö.
Förråd och tvättstuga finns i samma byggnad.
Elkostnaden är baserade på den nuvarande ägaren och bör endast ses som en uppskattning.

Kommunikation

Växjö centrum trafikeras av stads- och regiontrafikens samtliga linjer, Järnvägsstationen finns centralt.

Allmänt

I Teaterparken finns Växjös kulturella centrum med Konserthuset, Konsthallen, länsbiblioteket och den gamla vackra teatern. Intill Centrum finns flera parker; Spetsamossen med parkourpark och minigolfbana, Linnéparken med Domkyrkan och utomhusscen samt Strandbjörket med badplats. Runt Växjösjön löper ett populärt motions- och promenadstråk. Utmed sjön finns också Simhallen, kafé och restauranger.

Närservice

Skolor i och nära Centrum är Ringsbergsskolan (F-9) som ligger granne med Växjö Kulturskola och Regionteatern, Östregårdskolan (F-6), Växjö Waldorfskola (1-9) och Elin Wägnerskolan (F-9). På Söder finns Kronobergs Skola (6-9), Montessoriskolan Skrattmåsen (F-6) och Bäckaslövskolan (F-5). Gymnasieskola i Centrum är Växjö Fria Gymnasieskola. Intill Centrum återfinns Växjö Kommuns gymnasieskolor Kungsmad, Teknikum och Katedral. I Centrum finns ICA och Coop, flera vårdcentraler och Centrallasarettet på Söder är nära.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 760 kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge