personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Centrum

Södra Järnvägsgatan 4N

2 RoK

55 m²

1 825 000 kr

Modern citylägenhet med stor västerbalkong


I det moderna stadskvarteret på Stationsområdet bor du centralt och bekvämt mellan citypulsen och lugnet på Söder. Denna välplanerade och nästan nya (-17) tvårummaren har genomgående hög kvalitet samt en generöst tilltagen västerbalkong mot den fina och lugna innergården. Modern öppen planlösning mellan kök/vardagsrum samt ett snyggt helkaklat wc/dusch/tvättrum. Välkommen till en tyst och ostörd lägenhet, med samtidig total citykänsla.

Snabbfakta

Adress Södra Järnvägsgatan 4N
Område Centrum
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 2 + Kök
Våning 3 av 5
Boarea 55 m² (föreningens information)
Avgift 3617 kr/mån Inkl värme, internet och digital-tv, exkl vatten och hushållsel.
Tillträde Enl överenskommelse
Pris 1 825 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Visning

Endast tidsbokning!

Mäklare

Niklas Carlsson

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-528 20 81

Niklas Carlsson
Antal rum

2

Boarea

55 m²

Planlösning

Perfekt läge för dig som gillar bekvämlighet! Hela centrums utbud såväl som härliga Växjösjön och Bokhultet på kort promenadavstånd…och om du dessutom pendlar till jobbet kan det inte bli bekvämare. Trots det mycket centrala läget med tåg och citypuls alldeles inpå upplevs bostaden som tyst och ostörd. Välkommen till en fin lägenhet med total citykänsla. Mysig balkong om ca 8,5 m² med kvällssol mot tyst och lugn innergård.

– Entré med bra plats för avhängning. Mörkgrått klinkergolv och vitmålade väggar.
– Hall med ekparkettgolv, vitmålade väggar samt städ- och linneskåp.
– Vardagsrum med ekparkettgolv och vita väggar. Öppen planlösning mot matplats och kök, samt högt placerade fönster för att underlätta möblering och optimera ljusinsläpp.
– Snyggt och modernt WC/Dusch/Tvättrum med uppvärmt mörkgrå klinkergolv och snyggt helkaklade vita väggar. WC, tvättställskommod, spegelskåp, duschhörna och handdukstork. Dessutom arbetsbänk, väggskåp och kombinerad tvättmaskin/torktumlare.
– Ljust och fräscht kök med vita släta luckor/lådor, ljusgrått kakel som stänkskydd och bänkskiva i laminat. Vitvaror från Electrolux. Kyl/frys, induktionshäll, fläkt, diskmaskin samt ugn och micro i arbetshöjd. Ekparkettgolv och vita/grå väggar. Utgång till västerbalkongen.
– Sovrum med ekparkettgolv och vita väggar. Praktisk skjutdörrsgarderob längs hela väggen. Dörrar i vitt/spegelglas.

Bostadstyp

5-våningshus

Byggår

2017

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

Kwh/m² och år

Föreningens namn

HSB Brf Eldaren i Växjö

Allmänt

Bostadsrättsföreningens hus färdigställdes 2017 och består av 81 lägenheter i storlekarna 1-4 rok. Föreningen har en kvarteslokal med övernattningsrum.

När du köper en bostadsrätt skall du bli medlem i bostadsrättsföreningen, föreningens styrelse beslutar om medlemskap. Vi hjälper dig med ansökan i samband med att köpekontraktet skrivs. Föreningen tillhör HSB Sydost, köper du lägenhet ska du vara medlem i HSB Sydost. Du betalar en andel på 500 kr/köpare (som återbetalas vid eventuellt utträde). Det tillkommer en medlemsavgift första året på 300 kr/år, blir du medlem i HSB Sydost efter den 1/7 betalar du 150 kr för innevarande år(är det flera köpare kan man betala en medlemsavgift, familjemedlemskap). Du får en länk via mail av oss där du kan betala medlemskapet till HSB-Sydost. Föreningen börjar behandla din ansökan när du har betalat för medlemskapet i HSB-Sydost.

Driftkostnad

El: 1 920 kr/år

Vatten och avlopp: 2 880 kr/år

Summa: 4 800 kr/år

Övrigt

– Generös balkong om ca 8,5 m² med eftermiddags- och kvällssol mot en tyst och lugn innergård.
– Lägenhetsförråd finns i källaren.
– Bredband och Digital Tv från Telia. (Telia lagom med ca 24 tv-kanaler) samt bredbandstelefoni (ingår fast avgift, rörlig avgift tillkommer). Kostnad 244 kr/mån som betalas till föreningen (läggs till månadsavgiften).
– Individuell mätning av el och vatten. Föreningen preliminärdebiterar kvartalsvis 480 kr/kvartal för el samt 720 kr/kvartal för varm och kallvatten.
– Garageplats i källaren hyrs ut via föreningens kö.
– Cykelparkering finns på innergård och i garaget.
– Två st miljörum finns på Drottninggatan.

Kommunikation

Växjö centrum trafikeras av stads- och regiontrafikens samtliga linjer, Järnvägsstationen finns centralt.

Allmänt

I Teaterparken finns Växjös kulturella centrum med Konserthuset, Konsthallen, länsbiblioteket och den gamla vackra teatern. Intill Centrum finns flera parker; Spetsamossen med parkourpark och minigolfbana, Linnéparken med Domkyrkan och utomhusscen samt Strandbjörket med badplats. Runt Växjösjön löper ett populärt motions- och promenadstråk. Utmed sjön finns också Simhallen, kafé och restauranger.

Närservice

Skolor i och nära Centrum är Ringsbergsskolan (F-9) som ligger granne med Växjö Kulturskola och Regionteatern, Östregårdskolan (F-6), Växjö Waldorfskola (1-9) och Elin Wägnerskolan (F-9). På Söder finns Kronobergs Skola (6-9), Montessoriskolan Skrattmåsen (F-6) och Bäckaslövskolan (F-5). Gymnasieskola i Centrum är Växjö Fria Gymnasieskola. Intill Centrum återfinns Växjö Kommuns gymnasieskolor Kungsmad, Teknikum och Katedral. I Centrum finns ICA och Coop, flera vårdcentraler och Centrallasarettet på Söder är nära.

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 760 kr +moms från Hemnet Service HNS AB

Läge