personer har tittat på denna bostad

Bostadsrätt

Teleborg

Gösta Edströms väg 5C

3 RoK

81 m²

2 150 000 kr

Modern 3:a med härlig balkong och svårslagen utsikt


Välkomna till 5:e våningen i Brf Pelarsalen på norra Teleborg. Här bor ni med skön utsikt över gröna trädtoppar med Domkyrkan i blickfånget och dessutom tre sjöar i omgivningen. Husen, som uppfördes 2019 har vackra formspråk med påtaglig karaktär och ingår i den moderna trästaden i Växjö. Interiört möts ni av en modern bostad med påkostade och väl valda material, där känslan för stilrenhet, funktion och detalj gör sig väl påmind. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum tillsammans med en fantastisk inglasad västerbalkong om 22 m², bidrar till att göra denna bostad härligt social att umgås i med familj och vänner.

Snabbfakta

Adress Gösta Edströms väg 5C
Område Teleborg
Upplåtelseform Bostadsrätt
Antal rum 3 + kök
Våning 5 av 6
Boarea 81 m² (föreningens information)
Avgift 4650 kr/mån Inkl värme. exkl vatten och el
Tillträde omkring dec/jan
Pris 2 150 000 kr eller högstbjudande
Dokument

Budgivning pågår!

Aktuellt bud

2 225 000 kr

Lämnades 2020-09-25 kl 10:55

Oj, redan budgivning?! Lugn, det kanske inte är för sent om du verkligen är intresserad? Kontakta mäklaren, så kanske du hinner lägga ett bud innan affären är avslutad.

Mäklare

Niklas Carlsson

Fastighetsmäklare

Maila mig

Mobil 070-528 20 81

Niklas Carlsson
Antal rum

3

Boarea

81 m²

Planlösning

Interiört möts ni av en modern och härligt social bostad med öppen planlösning och en fantastisk utsikt från femte våningen. Utöver påkostade kök och wc/duschrum finns detaljer som 2,50 meters generös takhöjd, snygga vita raminnerdörrar och fönsterbänkar i kalkstensmaterial. Den härligt stora och inglasade västerbalkongen ger dessutom ett fantastiskt mervärde och blir som ett extra rum.

RUMSBESKRIVNING
– Ljus och luftig entréhall med plats för avhängning. Ekparkettgolv, vitmålade väggar och en snygg fondvägg med designtapet.
– Sovrum med intilliggande klädkammare/walk in closet. Fönster i två väderstreck, ekparkett och vitmålade väggar.
– Klädkammare med smart skjutdörr. Tre garderober samt hyllplan och avhängning.
– Snyggt och stilrent wc/dusch- och tvättrum med vita kaklade väggar och ljusgråmelerat klinkergolv med golvvärme samt tak med spotlights. Duschhörna, wc, tvättställskommod, spegelskåp och handdukstork. Bra arbetsbänk, tvättmaskin och torktumlare (båda 2019) samt väggskåp med förvaringsplats.
– Kök och vardagsrum i öppen planlösning med trivsam bardisklösning som förbinder dem emellan. Köksdel med skåpsinredning från HTH med vita släta mjukstängande luckor/lådor och diskreta handtag. Spotlights under överskåpen, vitt kakel som stänkskydd och bänkskiva i stenimitation. Integrerad kyl, frys och diskmaskin samt induktionshäll, ugn (pyrolys) och inbyggd micro (samtliga maskiner 2019).
– Vardagsrumsdel med stora fönsterpartier och utgång till den generöst tilltagna balkongen. Ekparkettgolv och vitmålade väggar i såväl kök som vardagsrum.
– Sovrum med fönster åt två håll och en härlig utsikt med bl a Domkyrkan och sjön Trummen i blickfånget. Praktisk och rejäl skjutdörrsgarderob. Golv med ekparkett samt vitmålade väggar.

Bostadstyp

6-våningshus

Byggår

2019

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

Energiprestanda

Kwh/m² och år

Föreningens namn

HSB Brf Pelarsalen

Allmänt

I Brf Pelarsalen ingår tre 6-våningsbyggnader om totalt 89 bostadsrättslägenheter. I föreningen finns 53 st tvårumslägenheter, 30 st trerumslägenheter samt 6 st fyrarumslägenheter. Föreningen har också en föreningslokal med övernattningsrum. Fastighetsskötsel och ekonomisk förvaltning sköts fn av HSB Sydost. Samtliga bostäder var färdiga för inflyttning i februari 2019.

Driftkostnad

El: 3 600 kr/år

Vatten och avlopp: 3 300 kr/år

Övrigt: 2 640 kr/år

Summa: 9 540 kr/år

Övrigt

– Fantastisk balkong om hela 22 m² med öppningsbara skjutglaspartier. Soligt västerorienterat läge med eftermiddags- och kvällssol.
– Internetuppkoppling och digital-tv via Telia Fiber (läggs till månadsavgiften genom ett obligatoriskt pålägg om 220 kr/mån).
– Faktisk förbrukning av varm-/kallvatten och el debiteras i efterhand via föreningen (egna abonnemang tecknas ej).
– Uppvärmt lägenhetsförråd finns på vindsplanet (hiss finns).
– Föreningen har 46 parkeringsplatser, vilka hyrs ut via en separat kö (400 kr/mån). Det finns också några handikapp-parkeringsplatser och diskussion pågår även om att installera ett antal laddstolpar. Det är i viss mån även möjligt att parkera på angränsande gator.
– 2-års besiktning kommer att utföras under september 2020.
– Föreningen har en föreningslokal i samma hus (5c) som kan hyras för övernattning (4-5 sängplatser) eller fest.

Kommunikation

Teleborg trafikeras av Stadstrafikens turtätaste linje 1, 3, 5 och 7.

Allmänt

Den välplanerade stadsdelen Teleborg, med gott omgångtunnlar och cykelvägar, bebyggdes under 70-talet och har växt ut till Växjös största de senaste åren. Teleborg omges av tre sjöar. Södra Bergundasjön erbjuder att aktivt båt- och friluftsliv. Runt Trummen och Växjösjön löper populära gång- och cykelvägar. På Teleborg ligger Linnéuniversitetet med sitt Campus. Intill finns magnifika Teleborgs Slott med sin park.

Närservice

På Teleborg finns stormarknaden Willys, ICA Kvantum och Blomsterlandet samt ett gym. På Sportfältet bedriver Växjö BK ungdomsfotboll och i Teleborgshallen utövas olika idrotter. Tennisplaner finns både utomhus och i SödraClimate Arena. I centrum finns kyrka, Lidl, pizzeria, vårdcentral och apotek. Skolor på stadsdelen är Högstadieskolan Teleborgs Centrum och F-6-skolorna Furutåskolan, Ljungfälleskolan och Torparskolan. Bussförbindelserna är mycket goda

Övrigt

Säljaren har alltid fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer vem han/hon vill sälja till och till vilket pris. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det skall vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den. Samtliga bud dokumenteras med namn, telefonnummer och tidpunkt. Budgivningslistan lämnas till köpare och säljare vid kontraktsskrivningen. Om bud inkommer till mäklaren efter avslutad budgivning men innan ett köpekontrakt är undertecknat är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som avgör om någon skall ges möjlighet att lägga ytterligare bud. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud på den bostad du vill köpa. Fastighetsmäklare Bergstrand kan hjälpa dig förmedla en personlig bankkontakt om du önskar. Vi hjälper även till med boendekostnadskalkyl om du önskar. Du som köpare har en så kallad undersökningsplikt. Det innebär att du efter köpet inte kan göra gällande eventuella fel som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden. Undersök därför bostaden noga innan köpet, gärna med hjälp av en sakkunnig person och sätt dig in i föreningens ekonomi och stadgar. Fastighetsmäklare Bergstrand publicerar bostadens slutpris på Hemnet.se under "Slutpriser". Vi erbjuder våra uppdragsgivare att annonsera på Hemnet, Sveriges största sajt för bostäder genom förmedling av ett annonserbjudande där Fastighetsmäklare Bergstrand AB erhåller 840kr +moms från Hemnet Service HNS AB.

Läge